Agenda Cultural Agost 2016

“La vida és allò què passa mentre feim altres plans pel futur”. Començar citant John Lennon no em sembla mala idea, i menys per aquesta nova secció. L’agenda cultural serà aquell espai on a partir d’ara, cada mes, podreu trobar aquells esdeveniments que tendran lloc a la vila de Sant Joan.

Malgrat que avui en dia les noves tecnologies puguin semblar més que suficients per saber què passa, on passa i quan passa, un dels objectius del nou Mel i Sucre és el de confeccionar una revista per a tothom i, per tant, hem cregut que pot ser interessant una secció com aquesta, per tal de recollir de forma sintètica allò que està programat pel mes següent a Sant Joan.

Després d’aquesta breu presentació, anem a veure què ens espera aquest mes d’agost:

 

Dijous, 4 d’agost de 2016: HortellaFest, 23’00h.

HortellaFest és tot un circuit de concerts que per segon any té lloc a la terrassa del restaurant Hortella d’en Cotanet. Cada dijous acull reconeguts artistes, des de consolidats grups mallorquins, fins a nous grups emergents, i fins i tot grups venguts de més enllà de Mallorca, els quals són un bon pla per un dijous vespre, tot combinats amb l’aire lliure, la gastronomia i un ambient privilegiat.

Aquest dijous acolliran:

Calee & Madda Herbs, quartet palmesà de reggae, el qual fusiona amb altres estils com el funk, el soul i el nu jazz.

Los Primos, uns mallorquins que, amb la seva rumba, desprenen alegria i festa a cada una de les seves actuacions.

 

Dissabte, 6 d’agost de 2016: Polifonies mediterrànies, 21’00h.

El grup eivissenc Un parell de tres en realitat són quatre. Quatre cantants a cappella que es dediquen a, com els agrada anomenar-ho, “perpetrar cançons”. Ens endinsaran en una mar de polifonies tradicionals i populars d’aquest Mare Nostrum avui dia tan malmès i el convertiran en l’espai de trobada que sempre ha estat. Cançons d’Occitània, Alentejo, Còrsega, Sardenya, Bulgària, Macedònia, Bòsnia Herzegovina, Sèrvia, Croàcia, Catalunya i Eivissa constitueixen el repertori geogràfic d’aquestes polifonies mediterrànies.

Intèrprets: Ignasi Carrero, Jero Izquierdo, Toni Manonelles i Vicent Marí
Entrada: 5€
RESERVA D’ENTRADES: info@fundaciocasamuseu.cat
Lloc: Església de Consolació (Sant Joan)
Organitzat: Casa Pare Ginard. Museu de la Paraula

Un parell de tres

Un parell de tres, que en realitat són quatre.

 

Dijous, 11 d’agost de 2016: HortellaFest, 23’00h.

Tornam a ser dijous, i tornam a HortellaFest. En aquesta ocasió passaran per la terrassa del restaurant els següents artistes:

Steven Munar, artista “anglo-mallorquí”, instal·lat a Barcelona, i que ha passat per molts territoris peninsulars interpretant els 5 discs que ha tret durant els darrers 15 anys. A Hortella el podreu trobar amb la seva versió més acústica.

Thomas Con Gas, un nom curiós per aquest grup, la banda de Thomass Gravees, fill de l’artista polifacètic John Gravees, que amb el seu estil folk-rock, pot ser tota una sorpresa pels visitants d’Hortella.

 

Dilluns, 15 d’agost de 2016: Excursió d’estiu 2016, un dia Menorca.

L’organització “Sa Penya” té programada una excursió d’un dia a Menorca. L’excursió inclou una visita a l’hort de Sant Patrici i al museu del formatge, una visita a Cala Prima, dinar de buffet i visita a la fortalesa d’Isabel II, entre d’altres. El preu és de 80€ pels socis, i 85€ pels no socis (+16€ en cas de ser no resident). Reserves 609548983, 677039274.

 

Dijous, 18 d’agost de 2016: HortellaFest, 23’00h.

Aquest dijous trobarem a Hortella d’en Cotanet un ambient indie-rock, el gènere musical de moda a l’actualitat. Se n’encarregaran 2 prometedors grups mallorquins.

Els primers seran Carlovich, un grup de Sant Maria del Camí, format per 5 joves, el qual fa uns mesos van treure el seu primer EP, format per 4 cançons.

Seguidament, trobarem BILO, banda mallorquina formada per 4 integrants, que també han tret recentment el seu primer disc, el qual està rebent molt bones crítiques.

 

Divendres, 19 d’agost de 2016. Festa Bar Centro i al Bar M46. 23’00h.

Dins el marc de les festes patronals, el bar M46 i el Bar Centro realitzaran dos concerts per acompanyar un vespre de tapes a Sant Joan. Al bar M46 podreu trobar el grup Wercomin Christa Elmer, mentre que el Bar Centro organitzarà també un concert que ja és un clàssic de l’estiu, amb grups encara pendents de confirmar.

 

Dijous, 25 d’agost de 2016: HortellaFest, 23’00h.

Hortella acollirà Big Yuyu, un clàssic ja d’HortellaFest i de molts escenaris mallorquins. Només xerrar de Mallorca resulta injust per aquest grup de blues formats 3 integrants, ja que la seva qualitat musical els ha duit fins a la Península i, inclús, més enllà d’Espanya.

 

Big yuyu

Els tres membres de Big Yuyu

 

Dissabte, 27 d’agost de 2016: Mil dimonis. Un recorregut per la devoció dimoniera de Mallorca.(hora pendent de confirmar).

L’exposició, fotogràfica i temàtica, aplega 51 representacions diferents del dimoni, de les més de 70 que actualment perviuen en la cultura popular illenca. La mostra ofereix una mirada a la diversitat del nostre dimoni recollida per José Juan Luna ‘Potti’, fotògraf freelance que des de fa anys recorre Mallorca de ritual en ritual, de festa en festa, per captar els personatges, els ambients i els actes més significatius de la cultura popular actual. La selecció fotogràfica està estructurada en tres seccions, amb l’objectiu de donar llum sobre les diverses tipologies de dimonis que es donen cita en l’actualitat: dimonis de Sant Antoni, dimonis de festa i dimonis de foc.

Organitza: Casa Pare Ginard. Museu de la paraula, en el marc de “2016. Un any de mil dimonis”

Lloc: S’Escorxador C/Rafel Ginard s/n SANT JOAN
Organitzat: Casa Pare Ginard. Museu de la Paraula.

L’exposició romandrà oberta del 27/08 al 30/08

Horaris:

Diumenge 28: de 17 a 20h

Dilluns 29 i dimarts 30: de 10 a 14h i de 16 a 20h

 

Divendres, 2 de setembre de 2016. Peccatum, 21’00h.

Rondalles verdes, rondalles pecadores, rondalles brutes, fragments, retalls i bocins dels nostres contes més populars recollits per Mossèn Alcover i servits en clau d’humor polissó, subtil i, tal vegada, un poc grosser per Toni Gomila i Catalina Florit que sense prejudicis ni preconceptes afloren i desfloren rondalles, folkloren i desfolkloren, cullen i despullen, fiquen i desmitifiquen, menteixen i desmenteixen, i sobretot juguen i es diverteixen amb tota casta de vicis, pecats, verdors i brutors presents en la cultura popular de transmissió oral. Una creació col•lectiva de Toni Gomila, Catalina Florit i Joan Miquel.

Entrada: 14 € (anticipada 12€)
RESERVA D’ENTRADES: info@fundaciocasamuseu.cat Amb tast de cerveses d’es Pla (02/09)
Lloc: Santuari de Consolació (Sant Joan)
Organitzat: Casa Pare Ginard. Museu de la Paraula

 

 

Aquest mes d’agost, també està previst que l’associació de persones majors de Sant Joan realitzi una xerrada sobre els cops de calor a la gent gran, a més del torneig d’estiu de jocs de taula, de bitlles i de petanca.

Finalment, no podíem passar per alt que durant la segona quinzena del mes d’agost tendran lloc les festes patronals de Sant Joan. Aviat trobareu el programa a part, com cada any, però podem fer una breu pinzellada sobre alguns dels actes que podrem trobar. No faltaran les sortides dels dimonis, el primer dia de festes, dia 19 d’agost, també hi haurà els “encalçaborinos” i la mobylettada, diumenge 28 tendrà lloc Sa Condemna i l’esperada Sortida Rabiosa i el dia 29, dia de Sant Joan Degollat, la sortida matinera, abans de la missa i corregudes de joies. Les verbenes seran els dies 27 i 28 d’agost. No faltaran el sopar a la fresca, el playback ni el correfoc. Altres actes que hem sabut que es realitzaran són la primera trobada de xeremiers a Sant Joan, acte que a més inclourà una mostra de com tocaven els xeremiers “antics”, i també un acte organitzat pels Amics de les Bísties.

You may also like...