Agenda Cultural Octubre 2016

NOTA: Contingut que apareixarà a l’edició en paper del mes de Setembre. No s’ha modificat, per això, encara feim referència a la festa del Botifarró, que com haureu comprovat, no s’ha acabat celebrant enguany.

Octubre. És aquell mes en què ja hem deixat l’estiu enrere. Només unes quantes imatges queden retingudes a les nostres ments, alguns records d’allò que va ser l’estiu de l’any 2016. Però poca cosa més. És un mes de transició, no fa fred encara, però tampoc fa calor. Les fulles dels arbres de fulla caduca acaben de caure i tenyeixen de tonalitats terroses els paisatges. Amb el canvi d’horari, el dia s’escurça, i els més fredolecs ja començaran a treure la camilla a la mínima que faci un poc de fresca. Si no sou d’aquests, i preferiu trescar pel poble, vos presentam l’oferta cultural per aquest proper mes.

Dissabte i Diumenge, 1 i 2 d’octubre. Festa del Botifarró.

Tradicionalment, a Sant Joan, al mes d’octubre s’ha celebrat la Festa del Botifarró, una festa amb alts i baixos. Alguns anys fins i tot no es va arribar a celebrar, en canvi, altres anys, va ser inclosa dins el marc de la Fira. A moments d’enviar la revista a impremta, només podem dir que la Penya Motorista ha fet saber a l’Ajuntament de Sant Joan que cerca alguna entitat o associació que vulgui fer-se càrrec de l’organització de la festa, que es celebraria el primer cap de setmana d’octubre, els dies 1 i 2. Com cada any, l’Ajuntament posarà a disposició de la festa la carpa, la llenya, torradores, i l’oci, tant pel dissabte 1 vespre, com pel diumenge 2 horabaixa. Esperem que algú es faci càrrec d’aquesta festa i el proper mes puguem contar-vos com ha anat.

Dilluns, 3 d’octubre (i extensiu al llarg de tot el mes): Inici d’activitats Associació de Persones Majors.

L’Associació de Persones Majors de Sant Joan també posarà de la seva part aquest octubre. Tendrà lloc el començament d’un ampli i divers ventall d’activitats: classes de gimnàstica, ball en línia, manualitats, maneig de tablet en informàtica, brainfactory, i curs d’anglès bàsic.

També s’iniciaran les excursions, el senderisme i els sopars.

Diumenge, 9 d’octubre. Concert de Los Peligrosos Gentelman: 17’30h

Acabada l’exitosa segona edició del festival HortellaFest, al restaurant Hortella d’en Cotanet, tendrà lloc un concert del grup Los Peligrosos Gentelman. Es tracta d’una banda que es mou entre els ballables ritmes del swing i blues, i que han girat darrerament per les Illes i la Península. El grup, format per músics més que experimentats ―alguns d’ells han format part de grups als Estats Units― posarà banda sonora a un horabaixa especial a Hortella. Tot això, després de dinar.

257060

El quartet Los Peligrosos Gentelman. Amb aquest nom i estètica, millor no perdre’s el seu concert.

 

Diada del Pare Ginard: La Casa Museu del Pare Ginard durà a terme un cicle de format per tres activitats: una xerrada, una sessió de lectures i un espectacle, que s’emmarcaran dins la Diada del Pare Ginard, entre el 14 i el 22 d’octubre.

  • Divendres, 14 d’octubre. 20h. Xerrada: La relació del Pare Estelrich amb el Pare Ginard

A càrrec de Josep Bausà Roig i Joan Bauzà Baceló. Petit acte d’homenatge al Pare J. Estelrich i presentació de la cessió de la biblioteca i fons Estelrich a la Casa Pare Ginard, Museu de la Paraula. A càrrec de Ramon García, documentalista de la Fundació Casa Museu Llorenç Villalonga, Pare Ginard i Blai Bonet. Serà a la polivalent, plaça Constitució de Sant Joan.

  • Dissabte, 15 d’octubre. 11h. Ruta literària: Lectures lul·lianes del Pare Ginard.

Acte dirigit per Catalina Martorell. Com indica el seu nom, consistirà amb una ruta pels indrets lul·lians tractats pel Pare Ginard. Per inscriure’s enviar correu a info@fundaciocasamuseu.cat, o bé telefonar a 971886014 / 971526672.

  • Dissabte, 22 d’octubre. 20h. Espectacle: Les barbes de Llull.

A càrrec de Nou Romancer (música tradicional) i Toni Gomila (actor). L’actor Toni Gomila i el grup tradicional Nou Romancer posaran damunt l’escenari tota la força de Ramon Llull a partir de fragments de la seva obra i de diferents aspectes de la seva complexa biografia. Serà a l’Església de Consolació de Sant Joan.

You may also like...