Oberta la matrícula del batxillerat nocturn presencia a l’IES Mossèn Alcover

Adjuntam la nota de premsa que ens ha fet arribar l’IES Mossèn Alcover relacionada amb l’obertura de la matrícula del batxillerat nocturn presencial. La comunitat educativa ha hagut de lluitar moltíssim pel manteniment d’aquesta oferta educativa destinada a tots aquells joves de la Part Forana que es desenganxaren prematurament de  l’educació secundària.  No oblidem que el batxillerat nocturn és una eina  formativa a l’abast de tots aquells joves que volen millorar la seva formació i afrontar la vida amb unes perspectives laborals dignes.

 

Nota de premsa:

”A partir del dimarts, 6 de setembre, l’IES Mossèn Alcover obre la matrícula del batxillerat nocturn presencial per al curs 2016-2017. L’alumnat podrà cursar les modalitats següents: científic (1r i 2n de batxillerat), ciències socials (1r i 2n de batxillerat) i humanitats (2n de batxillerat). L’horari de secretaria per a formalitzar la matrícula és de 9 a 14 hores. El dia 6 també estarà obert l’horabaixa, de 17 a 20 hores.

 

Els estudis de nocturn per al proper curs segueixen exactament amb les mateixes condicions que hem oferit durant prop de 40 anys: classes presencials, tutorització i seguiment personalitzat dels alumnes.

 

El batxillerat nocturn presenta dos avantatges molt importants respecte del diürn:

  1. No hi ha límit de convocatòries ni de permanència dins el pla d’estudis.
  2. Les assignatures aprovades no s’han de tornar a cursar. En el batxillerat diürn, en canvi, si un alumne té més de dues assignatures suspeses ha de repetir curs i tornar a fer les que té aprovades.

 

Gràcies a aquests avantatges i a la seva compatibilitat amb un horari laboral, en els darrers quinze anys han aconseguit titular 535 alumnes de Manacor i més de mil en conjunt. El nombre de titulats anual oscil·la entre 17 i 30 alumnes, semblant o superior al de qualsevol institut amb el mateix nombre d’alumnes que ofereixi el batxillerat en règim diürn. L’alumnat prové de tota meitat de llevant de l’illa, des de Pollença a Santanyí.

 

Els estudis de batxillerat nocturn només es poden cursar a Palma i a l’IES Mossèn Alcover, l’únic centre de la part forana que manté aquesta oferta educativa.

 

Durant el curs passat, la Conselleria d’Educació va valorar la possibilitat de passar aquests estudis a la modalitat de batxillerat a distància (almenys pel que fa a algunes assignatures). El nostre centre vol agrair públicament el suport rebut per mantenir la modalitat presencial per part dels alumnes de nocturn, de les associacions d’alumnes, de l’AMIPA i de moltíssima gent de la comarca. També, i molt especialment, volem agrair l’acord unànime en defensa del batxillerat nocturn presencial de consistoris municipals com els de Manacor, Porreres, Vilafranca, Maria de la Salut, Artà, Felanitx i d’altres. Gràcies a tots, aquesta oferta educativa comarcal s’ha mantingut intacta i al servei de l’alumnat que la necessiti.

 

Qualsevol persona interessada en aquests estudis es pot posar en contacte amb el centre a través del telèfon 971551193.”

You may also like...