Gener 2010

Ingredients

  • 1 quilo i un quart de llobarros.
  • 2 alls.
  • Julivert.
  • 100 c.c. de oli d’oliva.
  • ½ quilo de patates.
  • 1 llimona.
  • 50 c.c. de vinagre.
  • 50 c.c. de vi blanc sec.
  • 50 c.c. d’aigua.
  • Sal i pebre bo blanc.
  • Farina llisa.Pebre bord.
  • 300 gr. de nispros

Preparació

Preparar les patates: pelar, tallar a rodanxes i fregir amb oli abundant sense deixar acabar de coure.

Llevar les escates i les butzes dels llobarros.

Rentar-los amb aigua i assecar-los amb paper de cuina.

Obrir-los de dalt a baix en forma de llibre.

Assaonar els llobarros amb sal i pebre bo blanc acabat de moldre.

Dins una paella grossa, escalfar l’oli.

Passar els llobarros per farina, només per la part oberta.

Daurar la part enfarinada.

Posar les patates dins una rostidora grossa formant un llit.

Col·locar els llobarros al damunt.

Abocar l’oli de fregir-los, al damunt.

Deixar coure dins el forn a 200º durant deu minuts.

Mentrestant, dins una paella, amb oli d’oliva, daurar els alls tallats a làmines.

Afegir una cullerada sopera de pebre bord; dues voltes ràpides i abocar-hi el vinagre, el vi blanc sec i l’aigua.

Deixar bullir uns minuts i amb aquesta vinagreta, escaldar els llobarros ja trets del forn.

Espargir-hi el julivert picat pel damunt.

Servir calent.