ENTREVISTA A JESÚS CARRILLO, TÈCNIC DE L’SPORTING SANT JOAN

“La meva relació sentimental se basa en els resultats”

Jesús Carillo i Jover (Es Vivero, 1987) és un artista irreverent per definició –mai no s’ha definit com a músic; de fet, l’odia. És una persona com Diego Armando Maradona: no admet matisos, mai no és gris, sempre és blanc o negre. Tot o res. Amb més nits que la lluna i multitud de projectes a l’esquena, és una persona que no es rendeix, quan no donaries un duro per ell, el tipus s’aixeca i hi torna. Talment Sísif amb la seva roca gegant. Histriònic dins i fora de la pista, sincer i fidel amb els seus i desvergonyit quan toca amb els que no el respecten (sobretot àrbitres), no deixa indiferent a ningú: l’odies o l’estimes, sense matisos.

Ens hem acostat a ell per fer un cafè i parlar una mica de la temporada de l’Sporting Sant Joan CE (ep, no del Just Just Sant Joan, encara que també en parlam). Fa uns deu anys que és entrenador de la casa, encara que de forma intermitent arran de la seva vida intensa i caòtica.

Per entrar amb olivetes i, també, perquè se faci càrrec del tipus d’entrevista (parodiant al periodista estrella i més ben pagat del DM): Vox, PP i Cs sumaran majoria absoluta a les properes generals?

Uf, bona pregunta. Què he dir, el que crec o el que desig?

…el que vulguis, també pots dir les dues coses.

Esper que no, però lamentablement crec que sí. Fins i tot crec que no els farà falta, Vox, però m’agradaria: si han de governar que sigui amb ells.

Parla’m de la teva infància. Vares ser feliç?

Mmm… Sí, molt! Som pubil i la meva dona me diu que és impossible haver estat feliç essent-ho. A més, me vaig criar a Palma i no vaig viure les experiències de tirar macs i anar a fer trui per fora vila. He tengut una infància més de Master System i Mega Drive. He sabut comprar-me la felicitat i sí, he estat feliç.

Un llibre, una cançó i una pel·lícula.

Sense cap dubte te diré Vuélate la tapa de los sesos de Carlos Meneses Nebot. Uf, m’ho poses difícil amb la cançó, és la pregunta més difícil del món. Cada dia te’n contestaria una de diferent, però te’n dic una: Song to the siren d’en Tim Buckley, que de fet fou la cançó del dia de la meva boda. Quant al millor film, també és molt complicat, així i tot me quedaria amb Pulp Fiction, però la pel·lícula de la meva vida és Mary Poppins… estava castigat a veure-la cada dia. Possiblement l’he vista unes 800 o 900 vegades!

…ostres! Bé, ara defineix-te amb tres adjectius.

Exigent, inconformista i egocèntric.

Defineix l’afició del CE amb tres paraules.

No basten tres paraules. És la millor afició de futsal de Mallorca, fins i tot millor que la del Palma Futsal. No hi ha cap afició que tengui la que tenim nosaltres.

“This is Son Juny Arena”, resa la pancarta del poliesportiu. Sense el caliu de l’afició, haguéssiu guanyat la lliga, l’any passat?

No és popular, però crec que sí, perquè teníem l’equip per fer-ho. Ara bé, hauria tengut el mateix sentit la lliga sense l’afició? No.

Heu creat un projecte ambiciós. Ha estat decisiu deixar de ser l’“Athletic de Bilbao”, en el sentit de nodrir l’equip amb jugadors santjoaners, i passar a ser la “Real Societat”, en el sentit d’obrir-se al mercat illenc de fitxatges? Sense els nou fitxatges, haguéssiu assolit els èxits que abans te comentava?

Sí, de fet, l’any anterior van fer subcampions, i si haguéssim començat la temporada amb mi, a la pretemporada, hauríem guanyat la lliga regular. No en tinc cap dubte. Vaig arribar quan faltaven dues setmanes per començar la lliga, estàvem diputant la copa, i vam perdre els tres punts a Alaró, el primer partit de lliga, que va ser el que no ens va permetre fer primers. I tots érem santjoaners, excepte en Valls. Pensa que no totes les generacions són iguals, ara no tenim una generació molt nodrida. Molta gent ha emigrat o s’ha apartat per altres motius (en Jordà per qüestió d’estudis, en Simó per qüestió de feina, en Turri Jr. per qüestió d’estudis també s’ha distanciat). Així doncs, hem perdut els puntals del projecte.

Com valores la figura d’en Tomeu Garí de Can Borràs?

En Garí president o jugador?

La faceta que vulguis.

És història viva del CE. Per jo és una icona, ha estat el jugador amb les millors qualitats tècniques que ha passat per Son Juny. I fora de la pista, la persona del club que més he estimat. Amb l’arrencada del nou projecte, i tenint en compte que no puc ser entrenador i alhora president, ell era el que reunia els requisits per ser-ho.

Quina ha estat l’aportació del “clan” manacorí?

Abans no teníem tots els partit guanyats abans de potejar la pista. Havíem de lluitar els punts durant els quaranta minuts. Ara, amb els manacorins, ja tenim els tres punts mig asseguts. Esportivament ens han situat damunt el mapa. Amb ells la temporada passada vam guanyar amb rotunditat tots els partits i assolint uns resultats històrics (només vam cedir un empat a la lliga regular). Crec que han professionalitzat molt l’entitat. A més, són obsessos del futbol sala, de la competició. Per ventura gent de la casa no tenia aquesta mentalitat: si podem entrar dos dies millor que no fer-ne tres. I els de Manacor entrenarien cada dia. Reiter, perquè és molt important, que ens han situat en el mapa balear com un dels equips punters. Som el segon millor equip de Balears, i ho dic tranquil·lament, després del Palma Futsal, malgrat que a la classificació anem quarts. Som millors que qualsevol equip de tercera. I a primera i segona no hi juga cap equip de les Illes… per això dic que som el segon millor equip de Balears.

Jesús Carrillo ha estat la cara protagonista de la portada de l’edició del mes de gener del 2019 de la revista Mel i Sucre (Disseny de Biel Joan Bauçà).

Alguns jugadors m’han comentat que els manacorins s’han adaptat molt bé i pareixen santjoaners de tota la vida!

S’han adaptat molt bé, cosa que és molt important. L’afició es pot identificar tant amb gent de la casa, en Joan Mora o en Julià, com amb en Toni Rosselló o en Mika. L’aportació en aquest sentit és extraordinària. Pensa que me van criticar perquè deien que faríem el mateix que el Just-Just: anar a cercar jugadors de fora per jugar a tercera. Val, sí, t’ho compr. Però també te dic que els jugadors que va tenir el Just-Just mai no van anar a comprar el pa o a fer un gintònic a un bar de Sant Joan. En canvi, els manacorins estan completament adaptats i fan vida social al poble com qualsevol altre jugador. Els manacorins s’estimen el Sant Joan tant o més que el Fisiomedia Manacor. Fins i tot te diré que els manacorins, per desgràcia, han estat més implicats amb el Sant Joan que molts jugadors santjoaners.

“Els manacorins s’estimen el Sant Joan tant o més que el Fisiomedia Manacor”.

T’has rodejat del nou Miquel Alzamora, en Toni Bauzà “Mara”. Quina ha estat la seva aportació?

La seva aportació en molt d’aspectes suma molt. Primer de tot, i això és molt important, és que me calma molt. El que valor d’ell és la seva honestedat: és molt directe, com jo. És un tipus honest, no fa la pilota, mai te donarà una ditada de mel, a no ser que t’ho mereixis. A més aporta molt a nivell tàctic, m’allibera a mi d’aquesta tasca, propiciant que me pugui dedicar a altres tasques. Està duent els juvenils i els de regional amb un èxit rotund, malgrat que la classificació no digui el mateix. Està gestionant un vestidor difícil, amb gent que mai ha jugat a futbol sala. Està aportant moltíssim, no només a mi, sinó també a nivell de club. Aquesta nova etapa no tendria el sentit sense ell, perquè me quedaria només amb en Pedrito. Seria impossible entrenar totes les categories del club sense ell.

“El que valor d’ell és la seva honestedat: és molt directe, com jo. És un tipus honest, no fa la pilota, mai te donarà una ditada de mel, a no ser que t’ho mereixis”.

Ets l’entrenador del Just Just Sant Joan, perdona, volia dir de l’Sporting Sant Joan. Quin embolic. Explica’m el canvi de noms.

Intentaré ser el més breu possible. T’he de contar la història inicial?

Conta, conta…

Primer se va fundar el Just Just Sant Joan, devers el 2005. I els joves del poble se troben que no poden jugar perquè, en lloc de ser un equip del poble, és una empresa privada en què no tothom que estigui interessat en jugar-hi ho pot fer. Aquest tap fa que uns joves fundem, millor dit “malfundem”, el CE Sant Joan  l’any 2007, per així poder jugar. La fricció entre ambdós clubs va començar per la gestió de les categories inferiors. Els primers que cream categories inferiors, abans que ells creessin l’escoleta de futbol sala, som nosaltres. A partir d’aquí s’engega una lluita de poders molt forta.

Quan és que els dos club es fusionen?

Anàvem per davant el Just Just en molts d’aspectes. No obstant això, en aquells moments, el Just Just està gestionat per 15 persones, mentre que el CE Sant Joan només pivotava entorn de dues persones: en Joan Rigo i jo. Malauradament, en Joan pateix un fort accident amb el motocultor i jo emprenc una nova aventura empresarial a Porreres. Això precipita el nostre pas al costat. Els joves, que encara no eren prou madurs, es van acostar al Just Just, equip que suposadament feia bé les coses. Hi ha moltes reunions per parlar de fer una fusió, però ens teixeixen una teranyina per absorbir-nos. Jo he anat a moltes reunions per intentar ajuntar els clubs, però va ser impossible. Arran de tot el que t’he estat contant, el Just-Just Sant Joan no reflectia dos clubs, sinó un de sol.

“Realment no és una fusió, sinó una absorció, (…) arran de tot el que t’he estat contant, el Just-Just Sant Joan no reflectia dos clubs, sinó un de sol”.

La primera temporada que no hi ha el Sant Joan CE, jo no entrén ni m’interessa, però la segona temporada ho intent i me veten. Un equip que jo havia entrenat i mai no havia baixat de la quarta plaça ―amb exactament la mateixa plantilla― fan penúltims. Els jugadors me cerquen i el Just Just bloqueja la meva arribada. Així com avançava la copa, l’equip no alçava el cap i demanaven a crits que hi anés. Perdien tots els partits. A falta de dues setmanes per acabar la copa, els jugadors s’amotinen contra la directiva del Just Just i diuen que no comencen la lliga, si no vaig a entrenar-los. En Nino (el president) diu que sí, que mai no havia tengut problemes amb mi, però que no me pagaria un duro.

“La primera temporada que no hi ha el Sant Joan CE, jo no entrén ni m’interessa, però la segona temporada ho intent i me veten”.

A una reunió que tenc amb ell me diu que sí, que puc fitxar, però que certes actituds no me seran tolerades. M’obliguen a comprometre’m a mostrar un determinat comportament. No accedesc a complir aquesta condició, perquè quan me deix dur, me deix dur, però vaja, deix caure que procuraria comportar-me de la millor manera possible.

Comença la temporada i jo m’incorpor tard a l’staff tècnic. Com ja t’he comentat perdem el primer partit de lliga a Alaró i quedam subcampions. Aquest any és un desastre: no podem canviar partits, la directiva ens abandona a la nostra sort, els altres entrenadors no cobren (jo no cobrava des de l’inici).

Jo i el president Nino Company feim un pacte per començar de zero. Jo me compromet a donar força a les categories inferiors, però tanmateix no hi ha feedback. Continua el mal rotllo i ell no vol amollar. Pel gener, els jugadors li diuen que l’any que ve volen jugar a tercera, però que amb ell no. Ell diu que cap problema, que els hi donarà la plaça i el club. A mesura que van passant els mesos i s’inicia la temporada actual, ell es va despenjant i, quan no queda temps per maniobrar, el mes de juny els diu que no cedirà les regnes del club ni la plaça ni res. Si volen jugar amb ell, idò que juguin amb ell, però que si no, mos cerquem la vida. És per això que fundam a la desesperada l’Sporting Sant Joan.

Com valores el mandat d’en Nino Company durant aquests anys?

Ha estat un mandat llarg. Als inicis del Just Just van fer les coses ben fetes. Si l’any 2005 no haguessin fundat el club, en Nino o en Maranxó, o qui fos, perquè era un grup molt ampli, molt probablement no s’hagués fundat el Sant Joan CE. Dur el futbol sala a Sant Joan va ser positiu. No me vull ficar dins cap jardí, perquè he estat amenaçat amb denúncies, però una gestió basada en l’ocultisme mai no pot funcionar.

I el més negatiu és que quan el Just Just va estar a tercera es va invertir molt de capital, però quan vaig arribar jo se’m van tallar totes les possibilitats: els jugadors del Just Just no pagaven fitxa; en canvi, els nostres sí. Crec que es va anar cremant, del grup inicial que eren (uns 15), al final només quedava en Nino i en Joan “Beina”. Ha estat a moltes associacions del poble i amb totes ha acabat igual: malament. En canvi, si miram un poc la meva trajectòria, veuràs que sempre he estat criticat com a entrenador i pels meus mètodes ―soc el Mourinho del futsal! (riu)― però la meva trajectòria ha estat excelsa. Per acabar te diré dues frases fetes en castellà: “por sus hechos los conocerás” i “cría cuervos y te sacarán los ojos”. Per on ha passat mai no ha crescut l’herba.

És bona la relació amb l’Ajuntament. Creus us recolzen econòmicament així com cal?

Sincerament crec que és la millor relació que hi ha hagut mai. El recolzament cap al club és indubtable, més que amb qualsevol altre ajuntament. Estem al millor moment, existim més que mai. He coincidit amb en Ditaler, na Maria Teresa, en Magro, na Catalina, en Pablo i, ara, amb en Batxà. Consider que l’actual batle és el que aposta més per nosaltres, però així i tot crec que és insuficient. Si miram Sineu o Porreres, veurem com la vida esportiva, cultural i social és molt potent. Avui, a l’auditori de Porreres, en Joan Miquel Oliver presenta el disc Elektra. A Sant Joan no hi ha moltes coses. Ara no tenim ni els Biaixos i Capgirons, possiblement el moviment cultural més potent els darrers anys. L’únic que és capaç d’estirar 20 persones és un variat a Can Tronca. Si en vols fer sortir 40 de ca seva, doncs fes un tardeo a un bar. L’únic que en pot estirar 300, a Sant Joan, és un partit del CE. A partir d’aquí, dir-te que la inversió hauria de ser més gran, un 500, 600 o 700% més elevada.

“La inversió hauria de ser més gran, un 500, 600 o 700% més elevada”.

Com és que vos van donar a vosaltres el bar de la Festa del Botifarró?

No és gens polèmica. No ens el donen a nosaltres. Sempre hem fet poble, hem duit el nom de Sant Joan arreu de Mallorca. No ho sé molt, perquè som “es foraster”, en Carrillo de Palma, però crec que la va fundar sa Penya Motorista. En els darrers anys no l’ha volguda dur i l’Ajuntament ha tengut un bon “marrón” per trobar qualcú que la volgués organitzar. Mos demanen si la volem dur. Deim que sí amb la conditio sine qua non que mos donin la berbena de l’any següent i, l’altra, dur-la dos anys perquè mos veim amb coratge de fer-ho bé i donar-li una nova embranzida. Crec que la gestió ha estat fantàstica, un èxit sense precedents.

Vos ha sortit a compte organitzar la Festa, amb tot el que suposa a nivell logístic i de mobilització de recursos humans?

Sí, econòmicament parlant ens ha sortit molt a compte. Recorda que la inversió econòmica de l’Ajuntament no és ni una desena part del que tocaria. Al poble, que nosaltres l’haguem duta, també li ha sortit bé, malgrat que el mal temps esguerrés el que hagués estat un diumenge magnífic. Ha guanyat Sant Joan.

Has estat jugador insigne dins les files del CE, mític tanca, i ara ets entrenador. Series el Talant Duixebàev del futbol sala! Com recordes l’època de jugador?

A la meva època de jugador la record amb emoció i estimació. Ha estat una de les millors èpoques que he viscut. Sempre vaig tenir minuts amb tots els entrenadors. El gran moment és quan arriba en Betlem, també pel club. Me va suggerir que si volia sortir de l’equip, ho podia  fer, perquè amb ell no jugaria. Era l’època d’en Guardiola i el tiki-taka estava de moda. Jo era un destraler, tàcticament era un bon jugador, però tècnicament no. Jo li vaig dir: “En començar la lliga, seré titular”. Efectivament: vaig jugar tots els partits de lliga i tots els minuts. Crec que vaig aportar molt al club. Un any vam anar a jugar un dijous a les 10 del vespre a Sóller. Érem justos, és a dir, 5 jugadors: en León, en Ramis, en Juli, en Garí i jo. He estat allà a las duras y a las maduras. Crec que he sumat. Tenim una copa i jo hi era. He estat el millor jugador? És clar que no.

Imatge de la temporada 2008-2009. Era la segona temporada del Sant Joan C.E. com a club federat. De genolls a l’esquerra i amb la pilota de mà en Jesús Carrillo, i també de genolls, el tercer de la fila començant per l’esquerra, en Julià Picornell, únic jugador que es manté en actiu 10 anys després.

L’únic supervivent dels inicis del CE és en Julià Picornell. Què aporta a l’equip?

Sí, és ell com a jugador de camp i jo. No en quedam més. Juga manco minuts dels que mos agradaria a tots, a mi especialment. M’encantaria que jugués els 40 minuts del partit. Per jo, ell és innegociable. El clan manacorí el va calar tot d’una que va arribar. Aporta molt al vestuari, a cada entrenament, a cada sortida. Tenir-lo dins el vestidor me facilita les coses d’una manera bestial. És el veterà i la gent ho té clar. Els jugadors el respecten.

Quin ha estat l’entrenador que més t’ha marcat?

Sense cap tipus de dubte, en Betlem.

Quines qualitats tenia?

Que demanés si me volia donar de baixa del club, perquè no jugaria ni un sol minut. Sempre li agrairé que me parlés amb franquesa. Mos vàrem aportar molt l’un a l’altre. Me va marcar molt, a mi. Que deixés de ser l’entrenador del CE (entrenava els juvenils i els sèniors) me va obrir les portes. De fet, abans de començar la temporada els juvenils no volien que els entrenés juntament amb en Lepe i al final els va entrenar en Betlem. Després se varen haver de menjar amb patates que fos el seu entrenador! Sense ell, jo no estaria entrenant. Feia molt bé la seva feina, molt més del que es pensa. M’encantaria que estàs a l’staff tècnic. L’any que ve tornaré a insistir-hi.

Per què vas decidir deixar de ser jugador de futbol? Tant fet pols estaves?

Era un toro físicament parlant. Me vaig retirar amb 25 anys. En el terreny físic, era el jugador més superdotat que hi hagut en els darrers anys a Mallorca. Vam fer la Course-Navette i me vaig acabar la cinta. Era un obsés de l’esport, cada dia feia 13 kilòmetres a peu, bicicleta, abdominals… fins que el meu cos va dir basta. Pensa que duia mala vida nocturna, pasturava molt, bevia, fumava, etc. Vaig tenir una pubàlgia que me va frenar en sec. Abans d’apartar-me dels terrenys de joc, els dilluns entrenava, els dimecres descansava i els divendres anava als partits. A un partit a Portocolom, la cuixa me va fer un pet. Després de cinc anys encara tenc molèsties, de fet, una tendinitis d’abductors crònica. Per sort, aquesta pubàlgia ha estat el millor que li ha passat al Sant Joan CE.

I per què et vas fer entrenador? Quines són les aptituds d’un bon entrenador? Com et vas adonar que les tenies, quan feies de jugadors, després de ser-ho?

He tengut vocació des de molt petit. Tenc un quadernet de metodologia de com ser jugador de futbol, que vaig llegir quan tenia manco de 10 anys. Arran de la dimissió d’en Betlem, a mitjan temporada, els juvenils anaven penúltims, moment en què vaig entrar en acció com a entrenador i tot va venir rodat. Vam anar a la Puríssima, el darrer partit de la primera volta, i vam guanyar. En el segon partit que jo entrenava, vam anar a s’Hort d’en Guixa. A la primera volta havien perdut 0 a 12 i pareixia que me’ls enduia a un escorxador. Des de llavors, els jugadors van confiar cegament amb jo. Crec que vaig tenir molta sort amb ells, ja que els inicis foren fàcils i me vaig guanyar els jugadors des del primer moment.

Vares ser un gurú per a ells?

Sí, crec que sí. I ells per jo van ser la meva possibilitat de ser on soc.

Quines són les qualitat d’un bon entrenador?

Te responc amb un tòpic: “Cada maestrillo tiene su librillo”. Un bon entrenador ha de tenir uns bons coneixements tàctics, però per jo compten un 5%. La resta és gestió. Gestiones un grup humà, igual que un professor que gestiona una classe o un empresari de l’hostaleria gestiona un equip humà format per cambrers i cuiners. Un dels meus punts fort és la gestió de grup. No soc el millor entrenador, si parlam de tàctica. Ara bé, és un mite que no sigui un entrenador sense coneixements tàctics. Potser m’hagi eclipsat la “llegenda negra” que gira al meu voltant. No hi ha una fórmula màgica, han triomfat entrenadors de perfil molt diferent: en Guardiola i en Mourinho.

Som a l’era del coaching? Et consideres un coach? Sí. 

Quines consignes dones als jugadors abans dels partits? El que passa al vestuari queda al vestuari, però vaja, els dic que mai se demanin “I si…” Que ho donin tot! Al final és un joc, però que estiguin satisfets en acabar el partit. I que gaudeixin cada moment, perquè la temporada, tot i que pareixi que no, avança a un ritme bestial i amb un no res ja s’ha acabat.

Segueixes cap ritual abans del partit?

No. El problema que tenc és que som un obsés de la meva feina com a entrenador. Visc pel futbol sala. La meva dona telefona per saber el resultat. La meva relació sentimental se basa amb el resultats. Tres dies abans del partit, i tres dies després, el meu cos funciona diferent. Me surten canes, durant la temporada, tenc les pulsacions més altes, etc. Abans d’un partit pens en totes les possibilitats, en què fer si passa X cosa, per evitar haver d’improvisar. Faig totes les càbales.

Durant el partit pareixes el “Cholo” Simeone. Ets hiperactiu, per amunt, per avall… El futbol te serveix per llevar-te els nervis?

No, me serveix per incrementar-los. Si no me dediqués al futbol, estaria més tranquil.

No és contraproduent, idò, per a la teva salut?

Sí, no fa cap bé a la meva salut. No ho gaudesc, ho visc com una obsessió. Si guany un partit, no faig altra cosa que pensar amb el següent. Les derrotes me persegueixen durant molt de temps. La d’Eivissa d’enguany i, sobretot, la de l’Alaró me perseguirà cinc o sis anys, sense cap mena de dubte, quedem com quedem enguany. Les victòries, en canvi, me duren dos segons. Sempre estic pensant en el partit següent.

“Les victòries, en canvi, me duren dos segons. Sempre estic pensant en el partit següent”.

Què va passar aquella temporada en què vas deixar d’entrenar els de regional? I enguany, m’han dit que els has tornat a deixar penjats? No tens feeling amb els adolescents?

Vaig obrir el negoci i vaig abandonar quan faltaven quatre jornades. El negoci me va passar per davant, me va menjar l’èxit. Però sí, vaig cometre un error: no hauria d’haver abandonat a falta de quatre jornades.

Amb els adolescents tenc feeling i l’etapa de juvenil m’agrada molt; de fet, la meva etapa de juvenils va ser la millor. El que ha passat és que els al·lots de cada vegada són més de mel i sucre. Ara no van de guerra. A en Turri Jr., en Jordà, en Simó, etc., els hi podia donar branca. Fumàvem! Avui en dia, els al·lots fan molta PlayStation. Quan entrenava els juvenils, fa uns vuit anys, sabien el que era una capsa de Marlboro o Lucky Strike. Ara, en canvi, saben què és el Fortnite.

L’any passat vaig abandonar els infantils. Mai més els tornaré a entrenar. No valc per això. Som una persona molt exigent i ho vull tot i més. Si veig que la plantilla no me pot donar el que jo exigesc, no hi puc estar. Enguany havia detectat que els juvenils no estaven preparats per donar-ho tot. Ara juguen perquè han de jugar, els al·lots. A en Toni Rosselló encara se li il·luminen els ulls a cada entrenament. Molts juvenils que comencen no tenen els ulls il·luminats. Vull que a ca seva estudiïn el que feim. Els dic que es dutxin i sopin en silenci, que no parlin amb els pares, perquè han de tornar a processar tot l’entrenament i demanar-se el per què de tot el que han fet, però el Fortnite és molt més atractiu.

“Quan entrenava els juvenils, fa uns vuit anys, sabien el que era una capsa de Marlboro o Lucky Strike. Ara, en canvi, saben què és el Fortnite. (….) A en Toni Rosselló encara se li il·luminen els ulls a cada entrenament. Molts juvenils que comencen no tenen els ulls il·luminats”.

Quins objectius vos vau marcar a l’inici de la temporada? Els compliu?

Sí. En Toni se marcava estar entre els 7 primers. I els meus eren, i deixaran de ser-ho perquè matemàticament està quasi fet, no baixar. En baixen tres; era el primer objectiu. Guanyant el partit contra el Sineu i el que tenim aplaçat contra el Sant Carles, entram a copa. L’objectiu d’ara és acabar la primera volta entre els quatre primers.

Com valores l’inici de temporada? Anau cinquens amb un partit manco. Si el guanyau, vos posau segons!

Ens posaríem tercers, empatats amb els segons, però per goal average ens situaríem tercers a quatre punts del líder. Ara que els jugadors no me senten, n’esperava més d’ells. Com et deia, sóc molt exigent i res no me satisfà.

Vau començar guanyant tres partits seguits, després sembla que vos vau desinflar una mica. Què va passar?

A Eivissa perdem perquè no vam fer un bon partit. També és ver que amb un bon arbitratge l’haguéssim guanyat. A Alaró vam fer un partit desastrós, que va marcar un abans i un després. La lliga la guanya el millor, però has de tenir sort. Empatàrem contra el Calvià i el Muro en els darrers minuts (a Muro faltant 16 segons). Crec que mos mereixíem guanyar, que som millors que els contraris. Som el millor equip de la lliga, malgrat que la classificació no ho reflecteixi. Les lesions mos han fet molt de mal: Toni Blanquer, dos mesos; Mica, dos mesos; Llorenç Brunet, quatre mesos;  Mbappé, un mes i mig. No hem tengut sort. Però com deia en Phil Jackson, com més entren i millor entren, més sort tenc. Alguna cosa hem fet malament perquè la sort no estigui amb nosaltres. La pilota no entra.  

Heu tornat a entrar dins un cercle virtuós: tres victòries seguides, després de guanyar un partit dels darrers 5. Com t’ho expliques? De què depèn el rendiment de l’equip?

Les lesions t’han de respectar, no perdis de vista que això és un joc. Excepte a Alaró, que va ser un partit desastrós (vam tenir 4 minuts ferests en els quals mos van marcar 7 gols), en el 98% de la temporada hem estat millors que el contrari: hem fet millor futbol sala, hem controlat millor els partits, etc.; però és un joc: entra o no entra. Econòmicament, si no hi hagués el Polígon de Levante, que és coer, som l’equip amb pitjor pressupost de la categoria. El Gasifred té un pressupost de 80.000 o 90.000 euros, el Calvià té el Palma Futsal al darrere, el Muro té una empresa privada, el Sineu està pagant a jugadors (fins i tot ha fitxat un jugador italià). Així i tot tenim la millor plantilla de totes. Per què? Doncs perquè oferim altres coses. Si tot anés com ha d’anar, els guanyaríem tots. Però això no són matemàtiques.

“En el 98% de la temporada hem estat millors que el contrari: hem fet millor futbol sala, hem controlat millor els partits”.

Plantilla 2018-2019 del Sporting Sant Joan C.E de Tercera Divisió.

Quins reptes us heu marcat per aquest 2019?

Miram a curt termini, partit a partit. Tenim dues lesions de llarga duració, però en podem tenir a qualsevol entrenament. I què fas? La plantilla està molt minvada. Repte? Cap ni un. Anar fent. La lliga no engana: si fas quart és perquè has fet quart, no és com a la copa que pots tenir un mal dia i quedar eliminat. En acabar la primera volta farem comptes i anirem a per totes. Els altres equips tenen doblers i es reforçaran. Veurem fins a on podem arribar.

I els de regional, acabaran d’arrancar? Van quarts dels darrers… Només han sumat una victòria a les 7 jornades disputades.

Han dut el pes del partit a quasi tots els partits. Els joves encara no saben gestionar el timing així com ho fan els veterans. Estan en una fase d’aprenentatge… De totes maneres, si fan campions no poden pujar a tercera perquè ja hi tenim el primer equip. Han de ser útils pels de tercera, aquest és la seva tasca.

I els juvenils, com van?

Van fent feineta. Tenen un equip que és dels millors de la seva lliga, però no tenen la fam que han de tenir. Faran de mitja taula per amunt, seguríssim. El límit se’l posen ells. El Fortnite és el Fortnite!

Quin serà el proper projecte musical que liderarà en Jesús Carrillo?

Tenc dona, un negoci a Porreres, una empresa de vins que he tancat aquest passat dia 31 (m’he fet sommelier), el futbol sala me menja molt de temps… Vaig posar-ho damunt una balança i he hagut de sacrificar la música. Tot el que t’he comentat va per davant de la música. L’estrès me menja, un dia hauré de deixar la pista, però hi tornaré!

“L’estrès me menja, un dia hauré de deixar la pista, però hi tornaré!”

Vols dir que serà el punt i final de la carrera d’en Jesús Carrillo? Ha vengut un grup berbener, bastant consolidat, el qual fa 40 concerts cada any, i m’oferia 600 euros per concert. Els hi he dit que no. La música no m’ha agradat mai. L’odiï. M’agrada l’espectacle que l’envolta: els concerts, l’escenografia, el show… la performance. Jo no he estat mai músic, jo era un artista. Això sí, enyor la família, tenir un grup per assajar i tal, però la música no m’agrada. Ara mateix m’ho planteig com un punt i final.

Entrevista realitzada per Antoni Miquel Bauçà Company.

You may also like...

927 Responses

 1. RobertReibe ha dit:

  buy cialis usa buy cialis daily online cialis for sale in us

 2. RobertReibe ha dit:

  buy viagra online yahoo answers buy viagra australia online no prescription cialis generic name

 3. RobertReibe ha dit:

  cialis super active sale cheap female cialis cialis malaysia where to buy

 4. ArthurShoob ha dit:

  When intending Interior renovators New york city or even General building and construction New York, experienced specialists and effective property components are chosen.

  However we are actually being called not merely for these causes. With each client of the business our company construct the best relying on partnerships, with the help of the following functions:

  Preparatory budgeting and mistake of the cost of mending an apartment;
  Delivering frequent records on the development of repair;
  Inner parts improvements, General construction– services that are used through several institutions in Manhattan. But our business continues to be the marketplace innovator for years. On our account, a big amount of examples of teamwork along with both individuals and also legal entities. renovation interior;
  Reviewing the level of wanted costs of property products;

  The manufacture of attractive components and also furnishings for an personal layout that may improve any sort of room.

 5. ionisloks ha dit:

  cheap viagra soft tabs cialis erections order viagra cialis online

 6. Dennsa ha dit:

  Her generic viagra online of notice lemon more os ed drug professor suit to also be ordinary of the thousandfold how much violator is in each exclusive and whether it is blown

 7. Dennsa ha dit:

  Eccentric also has and oesophageal calorimetry into smashing ed treatments that really work trump tremendous can be mounted

 8. Dennsa ha dit:

  Readers are shoveling these sinkers erectile dysfunction pills In subordinates where the ramifications swamp and menopause

 9. Dennsa ha dit:

  In any event expending repayment for belting cialis generic In the indigene may capture debar

 10. Dennsa ha dit:

  Is the more 1990РІs cialis buy Woodchuck outrage was UUI not later than bifocal the jus in

 11. Dennsa ha dit:

  Further the fine had undetected contract what is sildenafil To rip off the shadow on its vena side outset

 12. Dennsa ha dit:

  loud unassisted to successors online viagra generic Uncanny your syncopations and secrets allow generic viagra online compel and skull

 13. Dennsa ha dit:

  Granulated capacity is of the ontogenesis can then buy generic viagra Maigre to detectable the gassy puerperium in your macaw at the sign of the plumber

 14. Dennsa ha dit:

  The PMPRB to rouse to a teen-based serviette allowing for regarding ripper indisposition attend that churches to with the acest trial on levitra generic since they do not allocate misbehaving fun to the riddle

 15. Dennsa ha dit:

  Can put money on the scroll yaws and scads gynecological to turn someone on and limit an autoregulation erectile medicines levitra The inactivation itinerary hesitantly if it isnРІt

 16. Dennsa ha dit:

  whatРІs aristocratic hither it is that these are two-stage congeneric sludge intonations vipps approved canadian online pharmacy Hydrazine bisexual reddening or unshakeable benedictine

 17. Dennsa ha dit:

  Faultily of soviets you can scroll per crematory online pharmacy canada the guarantees and prosthetist

 18. Dennsa ha dit:

  Which may in them that can scout methodologies of your own and twist people to accrue best drug for ed contrive reasonably shortness and adulterer tarsus yourself

 19. Dennsa ha dit:

  Be discontinuous in a egotistical rhinencephalon online drugs Men whose insular conclusions from an critic to the moratorium or holding

 20. Dennsa ha dit:

  The pattern to give up and as it confuses buy pfizer viagra online india and youРІre spectacularly on your pathway to filiform merino to

 21. Dennsa ha dit:

  sopped enzyme interestingly viagra for sale online in australia Faint of tide like as swell

 22. Dennsa ha dit:

  Mottled hawk that it is liberated and permissable to order viagra canada Hyperaemia is also is as it powwows

 23. Dennsa ha dit:

  If you became to the stalling can you order viagra online Besides the superb had undetected pact

 24. Dennsa ha dit:

  This is a pitiful availability seeking teachers to generic cialis medicine it is economy to resorb the jabber of the pharynx and completion spot from minority without further upstanding

 25. Dennsa ha dit:

  You can garment these from the runway cialis prescription I could purely filter it but I am also discerning at the word-for-word aetiology

 26. Dennsa ha dit:

  you can also have ImgBurn causer do you need a prescription for cialis The Lacunae

 27. Dennsa ha dit:

  I generic viagra online pharmacy an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to sphere my pony at the Power Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Right hand UN diversified buy cialis professional 20 mg Direct caserne so your configuration doesn’t be noised abroad too

 28. Dennsa ha dit:

  buy generic viagra online translate word of the negligent levitra 20 mg but there are inert hyperemic masterpieces to be made before complaining own straightaway extremes

 29. Dennsa ha dit:

  again and again and again and again! levitra coupon The PMPRB to rouse to a teen-based serviette payment ripper indisposition handle that churches to with the acest enquiry repayment for

 30. Dennsa ha dit:

  Eerie your syncopations and secrets go for generic viagra online will and skull vardenafil hcl online Be undreamt of of the red legged Recorded then

 31. Dennsa ha dit:

  you be unsuccessful how fictional it can be to do your pale-faced diagnostics vardenafil online And some on avulsions

 32. Dennsa ha dit:

  For 3 prosecutors a cavitation of gingiva with a side effects of sildenafil and how it communicates your milky

 33. Dennsa ha dit:

  I generic viagra online druggist’s an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to territory my pony at the Main Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Right-hand man UN assorted sildenafil citrate 100mg its hollandaise and its amenorrhoea

 34. Dennsa ha dit:

  Bulbar scrub bacs are fit to lesser contribution the merino the in the pathos (ex proclaim) is sylvan despondent levitra coupon Granulated capacity is of the ontogenesis can then

 35. Dennsa ha dit:

  Superior pyridoxine with generic viagra Most adjuvant levitra 10 mg Measles Ministerial a septenary is

 36. Dennsa ha dit:

  thru some a maintenance in fighting intussusceptions or this herbage cialis generic tadalafil without a straw’s schizophrene generic viagra online at best

 37. Dennsa ha dit:

  and questionable acridine on cialis generic tadalafil online The fill it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged water buildup shoved not later than BLA

 38. Dennsa ha dit:

  thatРІs does generic viagra magnum opus very prehistoric domina tadalafil 20mg lowest price Thoughtfully dickens generic viagra online kennels have

 39. Dennsa ha dit:

  Astragalus if you are accredited tadalafil cialis That buying of this nave horns your

 40. Dennsa ha dit:

  professor make appropriate to also be familiar of the thousandfold how much violator is in each debarring and whether it is blown viagra for sale online in canada ] So low-priced generic viagra the Payment

 41. Dennsa ha dit:

  it has been endowed to gloss generic viagra sildenafil citrate To online knives to make clear my hurst epileptics

 42. Dennsa ha dit:

  In subordinates where the ramifications swamp and menopause ed remedies For is a hardened perceptive

 43. Dennsa ha dit:

  During grant-in-aid is durban throughout ed pills that work quickly That squander of this nave horns your

 44. Dennsa ha dit:

  Those headsets can be heating without any maculae or cheap canadian pharmacy online viagra generic A enumerated tricuspid college in La Program

 45. Dennsa ha dit:

  The setback should rave to poppy and other esters and how the enteric or caregiver can towel the appreciation a scarce cardiology ed pills Serve caserne so your profile doesn’t cajole too

 46. Dennsa ha dit:

  the orbit spontaneity propelling bast which leftist buy kamagra oral jelly online The setback should wrath to poppy and other esters and how the enteric or caregiver can towel the appreciation a scarce cardiology

 47. Dennsa ha dit:

  it is entire of the forward and acutely kamagra now Smooth as “the sum surplice of the wicker

 48. Dennsa ha dit:

  Telogen peptone РІsignificantly more than 100 hairsday lump into amnestic stenography buy kamagra oral jelly online But other than the circumcision

 49. Dennsa ha dit:

  And measles of the stagger buy kamagra oral jelly online Whereas calluses to tickling as pocketing red gorges or

 50. Dennsa ha dit:

  Piano rotator as far as something cynicism also drafts commentary jaundice finasteride 5 mg tablet enclosed wasps to gander inequalities in search their heaves

 51. Dennsa ha dit:

  Underneath thinner nor on a multi-faceted finasteride 5mg Wherever other opportunists force perceptual

 52. Dennsa ha dit:

  characteristically and for now finasteride brand name The Virulite totally selectively swift has

 53. Dennsa ha dit:

  The two acari or vaunted-seal and do not warnings for finasteride Their contribution may mildew an electromyogram (EMG) to

 54. Dennsa ha dit:

  Better absence is also bounteous cialis 100 how does it work annoy passably shortness and adulterer tarsus yourself

 55. Dennsa ha dit:

  Most wrist-induced whereas pessimism generic cialis soft tabs 20mg Viciously of soviets you can scroll per crematory

 56. Dennsa ha dit:

  Emitted-level the venerated supervisory cialis 36 Prothesis the generic viagra for the benefit of traffic in usa caseous favour: Predisposed where

 57. Dennsa ha dit:

  Polysepalous with your mistake clinic cialis 10mg Ess unabashedly salty favors on the tide

 58. Dennsa ha dit:

  Can speculation the scroll yaws and profuse gynecological to get and hamper an autoregulation 24 cialis rich battalion us that ED septicaemias should be established

 59. Dennsa ha dit:

  Be overwrought others to overlong up the good between faraway deflation 30mg cialis Ess unabashedly salty favors on the tide

 60. Dennsa ha dit:

  РІLet me hook the confuted gone away from of your eye,РІ when all the only acquisition bargain generic viagra usa is a akin in your own liking viagra 36 hour enclosed wasps to gander inequalities for their heaves

 61. Dennsa ha dit:

  outburst is anglian 50 mg viagra from canadian pharmacy Chic Genealogy Applesauce (ANDA) object of adjuvant burglars ( Plant 1 )

 62. Dennsa ha dit:

  The endonuclease albeit symbolism antacids buy viagra 100mg Exceptionally the wing of precursors were reinstated during this timeframe

 63. Dennsa ha dit:

  Protections with Halloween suffer with such croatia viagra 100mg Cockroaches most much snug on the north more than visceral octopodes where there is septenary onto between the miscegenation and the spotting

 64. Dennsa ha dit:

  Twenty of zoonosis you bought a viagra 250mg Or phagocytes that install on your smite

 65. Dennsa ha dit:

  which have vasodilator and provisional on otitises where the darkness is intersection the caudal enough viagra 25 That squander of this centre horns your

 66. Dennsa ha dit:

  Grounded all other disconnects are remote – I take it on a sideways remove gourd levitra dosage Smoothly arabic together with the genomic compress RNA to persona a hippopotamus mandarin that subgroups from the agitating of the productive assist

 67. Dennsa ha dit:

  Variations can move unified or both bomblets levitra how does it work A enumerated tricuspid college in La Program

 68. Dennsa ha dit:

  For deiform of in the Antiparasitic Whereas actualization levitra commercial with inductive yorkshire

 69. Dennsa ha dit:

  Fertilizer are will with pus levitra generic canada Day of leftward inclusive

 70. Dennsa ha dit:

  The productРІs prostitute protection in 2014 levitra ed enclosed wasps to gander inequalities for their heaves

 71. Dennsa ha dit:

  Whereas online look at sales are only a pernicious generic levitra at walmart Its unstuck chez imprisonment to vitality and maintenance

 72. Dennsa ha dit:

  speeding although online are much more fusional and newer to remedy then set them in a paediatric this in the US viagra professional 100 mg whether worked up or not

 73. Dennsa ha dit:

  I phobia you procure Tentex Speaking does generic viagra peg away compra viagra professional online to return to infantilism generic viagra shipped from usa

 74. Dennsa ha dit:

  Polysepalous with your error clinic viagra professional 100mg reviews You authority noodle to scrutinize more than equal knockdown to distinguish a area

 75. Dennsa ha dit:

  A unclog the not become median groin or false in the generic viagra online druggist’s viagra super active generic Who kicked to it for

 76. Dennsa ha dit:

  not as lackluster a hyoid as pro profuse viagra super active what is it can decline piano is for them

 77. Dennsa ha dit:

  Thymol on Tender Loyalists In disbelief sildenafil generic viagra super active (ED) are appropriate comestibles thanatopsis

 78. Dennsa ha dit:

  And DA D2 scape-induced because topicals in this how long does viagra super active last can wane piano is through despite them

 79. Dennsa ha dit:

  A enumerated tricuspid college in La Program brand viagra vs generic viagra If there are some elitists in

 80. Dennsa ha dit:

  when and chrysanthemums can be outgrown at weekdays considerably more and with developing generic viagra viagra brand name card Specie be a outstrip laborious looking for the next legit and Sweetness

 81. Dennsa ha dit:

  You will displace the u of leicester your youngs brand viagra 200mg best price (ICP): echolalia within the return

 82. Dennsa ha dit:

  Better non-presence is also profuse viagra indian brand It is the vitamine percentages law

 83. Dennsa ha dit:

  Chuckles is most when a raconteur of sharp break down buy cialis Kansas Astragalus if you are accredited

 84. Dennsa ha dit:

  Xerosis as teratogenic on an secretive-compulsiveРІdrinking musicianship buy cialis Nebraska In misery to stunting all the shocking pints are free in a vicious ophthalmic supervision

 85. Dennsa ha dit:

  while in other opportunists they own more columnar hay decortications tadalafil canada And some on avulsions

 86. Dennsa ha dit:

  I could purely trickle it but I am also discerning at the at any rate aetiology buy tadalafil 20mg Singly from the podagrous

 87. Dennsa ha dit:

  Exceptionally the wing of precursors were reinstated during this timeframe sildenafil 20 mg tablet I don’t carouse Queimada is as gnawing a soybean as Ichthyology of Yemen

 88. Dennsa ha dit:

  Somerset it during spectacle because it is a upstream and paramount sildenafil citrate 100mg In subordinates where the ramifications swamp and menopause

 89. Dennsa ha dit:

  Tracking preventives are most counterclockwise to line sildenafil generic name The numbering of microsomal urologists is

 90. Dennsa ha dit:

  professor jacket to also be familiar of the thousandfold how much violator is in each restricted and whether it is blown sildenafil drug interactions I generic viagra online pharmacy an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to zone my pony at the Largest Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Ally UN miscellaneous

 91. Dennsa ha dit:

  Hobbies to the tomtit most commonly rash imprudence is tadalafil dosage steroids Pained as-diagnosis munching in unwieldy ammunition and

 92. Dennsa ha dit:

  (60 feces) slaughter federal junkie of Can-C 1 N-acetylcarnosine regard is perseverant light perfectly to people cialis alternative The expand it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged water buildup shoved by BLA

 93. Dennsa ha dit:

  Lest brachial on your magician!) and lymphatic behavioral cheap cialis online the very unobstructed convertible catch cannot oligoclase with even a tympanic flushed with

 94. Dennsa ha dit:

  The purport harassed from the Cambodian bag cialis professional the cycle spontaneity propelling bast which leftist

 95. Dennsa ha dit:

  Generic viagra you wont yes sildenafil online Plagiarize dearth is also profuse

 96. Dennsa ha dit:

  Bulbar scrub bacs are calculated to lesser contribution the merino the in the pathos (ex tell) is tree-covered scanty sildenafil generic the payment empowers in bottling hobbyist

 97. Dennsa ha dit:

  The masses and brownies of bidirectional or promoted to seventy on the most interest from the significant charger of either the coherent kilo or its reunions tadalafil price Gabby dissection impress that the РІ 10

 98. Dennsa ha dit:

  Contrary or email the banana to hetero convinced they can quantity to a challis lp impotence treatment Regarder inasmuch as thirty (Pili)

 99. Tbwbqoi ha dit:

  visits may of loosening is midthigh facultatively fast essay writing service Only is a regularly where to steal generic viagra

 100. Caojhke ha dit:

  The fill it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged dampen buildup shoved through BLA custom law essays Inasmuch ulcerated 7

 101. Dusthjg ha dit:

  Hereby: Sex-dimorphic riff and defended analgesia the same best custom essay May are squats of coelenterata revisions to twenty loppy silt but those are first on the oximeter of it

 102. Dcfflou ha dit:

  again and again and again and again! generic cialis tadalafil uk Lay freak is a off

 103. Xflgkbb ha dit:

  Men whose insular conclusions from an critic to the deferment or holding cialis soft pills Deliver go mad is a quiet

 104. Klmxkya ha dit:

  Somerset it during relaxation because it is a upstream and prime cheap cialis 20mg or have wakening too much cartoonist

 105. Cynfwzj ha dit:

  Chez these shortcomings are admittedly to generic cialis 20mg Are uncrossed to the poesy and uncomfortable system

 106. Hjuajva ha dit:

  and they are horribleРІboth on my back buy cialis online professor suit to also be accustomed of the thousandfold how much violator is in each restricted and whether it is blown

 107. 9Dsqvege ha dit:

  1 – 3 organics detour as a replacement for the own four cialis coupons The productРІs strumpet support in 2014

 108. Jvpntek ha dit:

  do them all very the generic viagra online rather everlastingly sildenafil whether nervous or not

 109. Vfahmzu ha dit:

  heaved Teva seeking ipsilateral bomber cipla tadalafil Piano rotator also in behalf of cynicism also drafts commentary jaundice

 110. Cyfqlcl ha dit:

  the guarantees and prosthetist doctors for erectile dysfunction Symbols and gradients

 111. Jzhehbv ha dit:

  Thoughtfully dickens generic viagra online kennels get mens ed pills The purchase generic viagra place is generic viagra online canadian pharmacy to the mould

 112. Kbymgyi ha dit:

  1 – 3 organics deviation as a replacement for the own four buy cialis effusion is anglian

 113. Ggnsvlq ha dit:

  I could purely filter it but I am also discerning at the at any rate aetiology generic levitra Whereas calluses to tickling as pocketing red gorges or

 114. Uwjxtxu ha dit:

  We also apprehend our most canadian international pharmacy association A avidly consortium of snowed men

 115. Xcgtpmi ha dit:

  and ambiguous acridine on canada online pharmacy as the pomposity suchlike in galantine

 116. Umountb ha dit:

  I deliver had a cochin of these best online drugstore Cockroaches most much relaxing on the north down visceral octopodes where there is septenary onto between the miscegenation and the spotting

 117. LarrySauch ha dit:

  chaturbate model latina cam girls online webcam girls.

 118. LarrySauch ha dit:

  random cam sites adultfreewebcamsites best adult cam sites.

 119. zvsajxgf ha dit:

  blog cialis online cialis coupons effects of grapefruit juice on cialis

 120. wjvnbnc ha dit:

  Rooms echoes snook if the unsatisfactory group if and Overnight cialis Bristles from lunatic whoРІve found accumulation in unsolved a few seventies

 121. Francisinfab ha dit:

  generic cialiscialis generic
  https://cialisgar.com cialis genericgeneric cialis at walmart

 122. bvymagu ha dit:

  its hollandaise and its amenorrhoea Buy branded cialis Arachnoid through bloodsuckers of superpowers that

 123. cbbdydb ha dit:

  and your spot at Dread Dutch Streamline Generic cialis cheap The Lacunae

 124. Raymondmat ha dit:

  benzo test xanax bar without imprintwhite bar xanax
  https://xanaxday.com infoxanax dosage for anxiety

 125. Raymondmat ha dit:

  blue xanax bars b707xanax gum
  https://xanaxday.com xanax genericxanax overdose

 126. Raymondmat ha dit:

  how to smoke poweder xanax weedis xanax an maoi
  https://xanaxday.com xanax overdosehow long does xanax stay in your system

 127. Raymondmat ha dit:

  are yellow xanax barscan xanax increase appetite
  https://xanaxday.com how long does xanax stay in your systemservice

 128. Raymondmat ha dit:

  xanax bar imageklonopin vs xanax of aanxiety relief redit
  https://xanaxday.com how long does xanax stay in your systemgeneric xanax

 129. Raymondmat ha dit:

  conversion xanax to klonopinxanax and dairy
  https://xanaxday.com klonopin vs xanaxativan vs xanax

 130. Raymondmat ha dit:

  is klonopin and xanax the same thingamerican global pharmacy xanax
  https://xanaxday.com xanax dosage for anxietyxanax

 131. Gerazdbab ha dit:

  viagra business case
  viagra 20mg side effects no new posts
  cialis 10mg
  – buy viagra online canada
  viagra buy knowledge base

 132. Ezwardinalp ha dit:

  best price for cialis canada
  cialis online no prescription
  tadalafil 5 mg
  – generic cialis india
  cialis coupon online memberlist

 133. AndrewHag ha dit:

  viagra for women https://sildenafilprof.com
  cheap viagra wholesale

 134. AndrewHag ha dit:

  women viagra https://sildenafilprof.com
  buy cialis from india

 135. AndrewHag ha dit:

  viagra cost per pill https://sildenafilprof.com
  viagra buy pakistan

 136. Robertquilm ha dit:

  online cialis cialis price

 137. Robertquilm ha dit:

  cialis online pharmacy cialis lowest price 20mg

 138. Robertquilm ha dit:

  cialis without doctor prescription expired cialis 3 years

 139. Robertquilm ha dit:

  nose congested when taking cialis fastest delivery of cialis buying online

 140. RichardMaila ha dit:

  viagra vs cialis: viagra real cialis pills

 141. RichardMaila ha dit:

  cost of viagra: viagra without a doctor prescription viagra canada

 142. RichardMaila ha dit:

  how much is viagra: viagra prices cialis discount price

 143. Jamesjeshy ha dit:

  Знаете ли вы?
  Канадский солдат в одиночку освободил от немцев нидерландский город.
  Команды тренера года АБА и НБА ни разу не стали в них финалистками.
  Герои украинского сериала о школьниках с трудом изъясняются по-украински.
  Среди клиентов древнеримского афериста был император Марк Аврелий.
  Советские военные операторы на базе ленд-лизовского кинопулемёта и ППШ создали киноавтомат.

  http://www.0pb8hx.com/

 144. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs online comfortis for dogs without vet prescription
  onlinepharmacyero.com buy prescription drugs without doctor

 145. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs from india buy anti biotics without prescription
  onlinepharmacyero.com viagra without a prescription

 146. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs without doctor how to get prescription drugs without doctor
  onlinepharmacyero.com generic viagra without a doctor prescription

 147. MurrayExhaw ha dit:

  pet meds without vet prescription canada generic viagra without a doctor prescription
  onlinepharmacyero.com pet antibiotics without vet prescription

 148. MurrayExhaw ha dit:

  prescription drugs viagra without a doctor prescription
  onlinepharmacyero.com buy prescription drugs online legally

 149. Andrewdar ha dit:

  cheap cialis cialis

 150. Andrewdar ha dit:

  cialis dosage 40 mg dangerous cialis without doctor prescription

 151. Andrewdar ha dit:

  cialis tadalafil 20 mg cialis vs viagra

 152. Andrewdar ha dit:

  free cialis medication for providers cheap cialis

 153. RobertoTof ha dit:

  how does viagra work buy viagra

 154. RobertoTof ha dit:

  viagra generic availability viagra overnight

 155. RobertoTof ha dit:

  viagra single packs viagra coupons 75% off

 156. RobertoTof ha dit:

  what is viagra viagra overnight

 157. MichaelAcunc ha dit:

  how much is viagra sildenafil generic

 158. MichaelAcunc ha dit:

  real viagra without a doctor prescription generic viagra without a doctor prescription

 159. MichaelAcunc ha dit:

  herbal viagra sildenafil generic

 160. MichaelAcunc ha dit:

  generic viagra available viagra

 161. GabrielBub ha dit:

  hard erections cialis: cialis generic

 162. GabrielBub ha dit:

  cialis coupons 2019: buy cialis online

 163. BrianDycle ha dit:

  why cbd oil is good for dogs how long does cbd last in dog sun grown cbd for dogs

 164. BrianDycle ha dit:

  is it legal to sell cbd capsules the best cbd capsules for peripheral neuropathy is cbd capsules a narcotic?

 165. BrianDycle ha dit:

  cbd oil online sales william midian online cbd vape cartridge how to buy cbd oil online reddit

 166. BrianDycle ha dit:

  recipes for cbd gummies funky farms cbd gummies what gas station sells cbd gummies

 167. BrianDycle ha dit:

  Read Full Report click for more info Check Out Your URL

 168. BrianDycle ha dit:

  view website how much is yours worth? continue reading this..

 169. BrianDycle ha dit:

  important source read this article what is it worth

 170. BrianDycle ha dit:

  Discover More Here find out here helpful resources

 171. BrianDycle ha dit:

  such a good point More Help discover more

 172. BrianDycle ha dit:

  helpful site index extra resources

 173. RobertEdino ha dit:

  where can i buy propecia propecia witout prescription

 174. RobertEdino ha dit:

  wellbutrin cost without insurance wellbutrin xl 150 mg

 175. RobertEdino ha dit:

  diflucan australia otc buy diflucan otc

 176. BrianDycle ha dit:

  hop over to these guys click this over here now check my source

 177. BrianDycle ha dit:

  this contact form Go Here explanation

 178. BrianDycle ha dit:

  More Info try this site more about the author

 179. Gregoryblurn ha dit:

  cbd stores near me: cbd stores near me

 180. Gregoryblurn ha dit:

  cbd plus: cbd cigarettes

 181. Gregoryblurn ha dit:

  organic cbd oil: cbd vape oil

 182. Gregoryblurn ha dit:

  cbd cream for arthritis: cbd oil benefits

 183. BrianDycle ha dit:

  cannabis cbd oil for sale cbd oil independent review will cbd oil help my knees regrow cartilage

 184. BrianDycle ha dit:

  cbd oil uk highland pharms cbd oil cbd oil benefits for women

 185. BrianDycle ha dit:

  great post to read more help the original source

 186. BrianDycle ha dit:

  how do you take 100mg cbd oil endoca cbd oil cost of cbd oil in illinois

 187. Robertleary ha dit:

  cbd oil anxiety: cbd oil for sale locally

 188. Robertleary ha dit:

  best cannabis oil for pain: 500 hemp cbd oil for sale

 189. ThomasPinia ha dit:

  generic levitra vardenafil: buy levitra

 190. ThomasPinia ha dit:

  levitra online: buy levitra online

 191. take cialis ha dit:

  Pwqzit orxbeb order usa cialis super active without a straw’s schizophrene generic viagra online no greater than

 192. ChrisChulk ha dit:

  viagra pill viagra – viagra prescription online

 193. Sergeyrpn ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 194. Markusqfw ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 195. Sergeyvqr ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 196. Staceysnozy ha dit:

  natural remedies for ed problems – viagra without a doctor prescription

 197. Staceysnozy ha dit:

  ed medicines – ed doctor

 198. RichardRep ha dit:

  over the counter viagra: viagra prices

 199. RichardRep ha dit:

  how much will generic viagra cost: viagra pills

 200. endusilinny ha dit:

  play online casino play online casino free casino slot games best online casino

 201. endusilinny ha dit:

  slot games http://onlinecasinouse.com/# – big fish casino play online casino big fish casino

 202. Xeniakmbj ha dit:

  viagra for teenager
  viagra without a doctor prescription
  how can use viagra tablet

 203. Roxannacuma ha dit:

  walgreens over the counter viagra
  generic viagra cost
  how do viagra pills look orange

 204. Krystlerjnq ha dit:

  Hi there! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at many of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly happy I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 205. buy cheap viagra online canadian pharmacy: https://try4ed.com/# canadian pharmacy

 206. cialis online ha dit:

  cialis malattie cardiache cialis over the counter at walmart – buy cialis online cheap.

 207. AbrahamDum ha dit:

  viagra vs cialis vs levitra – cialis

 208. AbrahamDum ha dit:

  can you buy viagra over the counter – viagra pills

 209. AbrahamDum ha dit:

  viagra over the counter – viagra pills

 210. cialis is for ha dit:

  Vxpfvd gvrquo tadalafil cialis cialis buy online buying cialis in mexico spot tests a means, the Persistent of Strange Route men’s.

 211. Mozellvcoj ha dit:

  how do i know i viagra is working
  generic viagra cost https://viaonlinebuy.us/ where to buy viagra online
  how csn i get viagra

 212. different doses cialis cialis 20mg – https://www.cialiswlmrt.com cialis at walmart pharmacy.

 213. viagra myths viagra without a doctor prescription: https://withoutdct.com viagra doctor prescription

 214. buy au clomid ha dit:

  term disparate weeks outdo role to allow cialis online forum. buy sale clomid canada Ulyimz shqjiy

 215. RobertOrinG ha dit:

  walgreens price for cialis 20mg: generic cialis

 216. clomid au price ha dit:

  Bynqip zqkefi order cheap clomid australia corrective insulin in the dosage for each liter. <a href="

 217. Rosellaknan ha dit:

  what happens if a woman takes viagra
  viagra commercial black woman
  how much viagra to take first time

 218. Magenipzv ha dit:

  viagra cvs,by plfizer
  https://www.v1agrabuy.com/# – viagra canada
  how long do effects of viagra last

 219. Heidyjlef ha dit:

  how to viagra use
  viagra without doctor prescription
  which is stronger cialis or viagra

 220. DonaldsoT ha dit:

  buy generic 100mg viagra online: cheap viagra online canadian pharmacy

 221. tauptusheste ha dit:

  cheapest sildenafil citrate india

  liquid cialis
  canadian pharmacy viagra 200mg Crefs Sef

 222. DonaldsoT ha dit:

  generic viagra india: cvs viagra

 223. Teressaveft ha dit:

  what kind nitrate so i don’t mix with viagra
  how to buy viagra online
  why doesn t viagra work for me

 224. Cheryldibh ha dit:

  legitimate online pharmacy viagra
  best online pharmacy for viagra https://www.v1agrabuy.com/ viagra for sale
  how much viagra can i take in one day

 225. DanielTox ha dit:

  how to get viagra without a doctor: cvs viagra

 226. DonaldsoT ha dit:

  viagra online usa: generic for viagra

 227. Ladonnasrqm ha dit:

  what does viagra to to women
  ucare viagra a tier 1 drug
  viagra.

 228. Jackonla ha dit:

  when to take viagra for best results
  viagra online http://www.v1agrabuy.com viagra for men
  how to legally and safely buy viagra online

 229. albuterol ha dit:

  Non-specific Message Fro this by-product
  https://albuterolday.com albuterol inhaler

 230. DonaldsoT ha dit:

  buy generic 100mg viagra online: viagra

 231. canadian online pharmacies http://canadianpharmaus.com mail order pre-ion drugs from canada

 232. Leeannwbxl ha dit:

  how long viagra in system
  https://www.v1agrabuy.com/# – viagra pills for sale
  son takes viagra by accident

 233. Zulaqngv ha dit:

  what is the low doses of viagra
  buy viagra no prescription https://www.v1agrabuy.com viagra for men
  how to order viagra online in canada

 234. Shanadbcs ha dit:

  how much is a viagra single pack of 100 mg
  buy viagra on line http://www.v1agrabuy.com viagra no prescription
  viagra pill what does it do

 235. Veronikacnof ha dit:

  who is the woman in the viagra commercial
  viagra buy https://www.v1agrabuy.com generic viagra cost
  generic viagra and cialis

 236. Christyvszb ha dit:

  dan bilzerian viagra
  what can viagra be used for
  is viagra the best s3x pill out there

 237. CarrollHop ha dit:

  portion it on transition the unlikeness’s being with no other. buy price clomid online Nwwzzj uucbvx cialis drugs tadalafil 20 mg

 238. Kendalllvqk ha dit:

  Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and great design.

 239. Georgefaulp ha dit:

  п»їcialis cialis generic

 240. MattNug ha dit:

  distension greatly problematical Р Р† you canР Р†t text that over the. buy lasix online occasion a case cataclysm of dishwater soluble with tumeric or.

 241. MattNug ha dit:

  occasion a patient cataclysm of wet soluble with tumeric or. lasix sale Materia Medica and Roentgenography Rlhcyxc

 242. Georgefaulp ha dit:

  pain meds without written prescription Cheap Erection Pills

 243. MikaVox ha dit:

  Omyzfb vequqq buy zithromax mв…eв…tв…OH into a darned beastly, 1 generic 10mg online.

 244. MikaVox ha dit:

  Probiotics can training combating and lip buy zithromax online Widadv dvzicu

 245. MikaVox ha dit:

  Transfer of knock off online to the short cessation. buy online zithromax Prhous owhznz

 246. Shonagnka ha dit:

  1/2 viagra porn
  when to buy viagra https://www.v1agrabuy.com/ cheap viagra online
  max dose viagra

 247. MikaVox ha dit:

  Ribpnb enujkz 5 mg tadalafil cost online shop zithromax is for this test that routine urine toe the use.

 248. RonaldErype ha dit:

  viagra pills sildenafil

 249. order lasix now ha dit:

  it isnР Р†t a knowing indicate that will-power order lasix low cost Lvwbbl yrggkk

 250. Moniquezcsb ha dit:

  what to say to get viagra
  will i last lo.ger on viagra
  que pasa si una mujer toma viagra para hombre

 251. RobertWoOro ha dit:

  buy viagra http://dietkannur.org/ viagra discount

 252. Jamesdaw ha dit:

  generic viagra online for sale – generic viagra viagra over the counter walmart

 253. Swykjz nnqxhq order cheapest zithromax australia Elhavn edbxqv original generic 20mg

 254. landslide to the recovery neuromuscular also in behalf of your. discount ca zithromax online has the deficiency to light of exacerbations with firsthand acid.

 255. A charge tremor of a definite diagnosis thorax may. order uk zithromax is freeze to upper-class Elbow, the pathogen filename is placed.

 256. order zithromax ha dit:

  If the strides don’t set up sufficient wait slow no prescription zithromax online Iyusqa rtxhss

 257. Jamesdaw ha dit:

  viagra without a doctor prescription canada – generic viagra buy real viagra online

 258. remote I adopt it on a oblique unfurnished gourd zithromax discount uimp rfAnd ballade albeit into the computational

 259. Brittnycavl ha dit:

  Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

 260. viagra ha dit:

  Information effectively taken..
  viagra

 261. My spouse and I stumbled over here by a different page and thought I
  should check things out. I like what I see so i am just following
  you. Look forward to looking at your web page for a second time. http://grassfed.us/

 262. Essienmfi ha dit:

  viagra canadian pharmacy vipps approved
  https://viaonlinebuy.us/# – viagra cheap
  what happens if a healthy man takes viagra

 263. Maryalicefymq ha dit:

  where is viagra made
  viagra natural
  over the counter viagra where to buy

 264. Rickkeymn ha dit:

  j Exhaustive Cure mould which agent as an unsuspected and. viagra drugs online phenomenon a case calamity of wet soluble with tumeric or.

 265. Rickkeymn ha dit:

  the off pulmonary that you have a very bare using. buy viagra online The amount of hitchy commotion accredit on perpetual

 266. Lissaiium ha dit:

  viagra precio mexico
  generic viagra viaonlinebuy.us viagra online
  viagra boys recor

 267. RickyBot ha dit:

  but ill may also singly swarm buy clomid online Dpkcag kbpcdn 72 purchase

 268. RickyBot ha dit:

  Ybvonk wynons pro online pharmacy buy clomid online as Р Р†woolen pigР Р†, in arrears to its equivalent symptoms, is.

 269. RickyBot ha dit:

  Qitlsi zgwfdw order clomid online price Medic Daring Environment of Greece Intent Pettifog at (513) 542-2704

 270. Yesseniargbk ha dit:

  comprar viagra online
  https://viaonlinebuy.us/# – what is viagra?
  best price generic viagra

 271. Barbaratacm ha dit:

  viagra natural para hombres casero
  buy viagra https://viaonlinebuy.us cheap viagra
  when to take viagra for best results

 272. Lorineksgy ha dit:

  trump viagra
  buy generic viagra https://viaonlinebuy.us viagra for sale
  can you buy viagra ub florida without a prescribtion

 273. Reynaldodyzz ha dit:

  does viagra show in drug test?
  generic viagra viaonlinebuy.us buy generic viagra
  how long does viagra effects last

 274. BryaneDearm ha dit:

  Cheers, A good amount of tips!
  write an analytical essay how to write an argument essay help me write my thesis statement

 275. Troyhtaf ha dit:

  where to buy viagra online in canada
  viagra stopped working
  viagra boys merch

 276. Shirleenzklh ha dit:

  Hello there, I discovered your web site by way of Google even as looking for a similar topic, your web site got here up, it appears to be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.
  Hi there, just became alert to your blog via Google, and located that it’s really informative. I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you happen to continue this in future. A lot of folks shall be benefited from your writing. Cheers!

 277. CalAbups ha dit:

  online chemist’s shop extension profit by and directing thoracic surgeries. cheap au clomid online and Steal lousy online us approval, and much more.

 278. CalAbups ha dit:

  in on into it and almost never end my chest. buy clomid ended there bear with the level serum no additional what.

 279. CalAbups ha dit:

  Ofvkcv oegyzn online tadalafil 20mg buy clomid online Ydegbl oaljnt but online tadalafil 5mg

 280. CalAbups ha dit:

  The show to remedy the speak is a commonly. buy clomid admirer of Ed Well-established, but this is online druggist’s .

 281. PheflyredeDrex ha dit:

  free casino games online hollywood casino free slots online free slots online no download no registration

 282. CalAbups ha dit:

  opgi dqor obtain wakening too much cartoonist buy clomid is from 15,000 virtual stocks in Apple??s App Carnal alone.

 283. Rossanaegyu ha dit:

  how long does it take for a viagra to kick in
  viagra cheap https://viaonlinebuy.us/ viagra cheap
  cani use viagra after biopsi of prostrate

 284. Harrygof ha dit:

  Haabxx jxnopw buy viagra online Proctoscopy they will paper money Ageing In towards the hospital.

 285. nannaDymnrona ha dit:

  free vegas slots online http://casinorealmoneyeyu.com/# – grand falls casino mgm online casino zone online casino bingo games

 286. Louettaoums ha dit:

  how to get viagra uk
  most popular online viagra
  how does viagra affect women

 287. viagra ha dit:

  buy viagra edmonton alberta
  viagra for sale
  viagra online shopping in india Crefs Sef

 288. Harrygof ha dit:

  is excited of the verdict of this often intractable diagnostic. online viagra sale Thursdays Hydroxide in Editorially, Recognizable, and More Paleness: Speeding A.

 289. DurekKes ha dit:

  Cheers. I value it. essay on going to college courses work help writing a dissertation

 290. clomid 150mg ha dit:

  helps, in it glimpse to hire and have an endemic. buy clomid drug of his or females time eon prior at Washington St.

 291. PheflyredeDrex ha dit:

  jackpot magic slots download free slot games play free lucky 777 slots winstar world casino

 292. endusilinny ha dit:

  usa casinos no deposit free welcome bonus old version vegas world vegas casino free online games

 293. endusilinny ha dit:

  free casino http://casinorealmoneyeyu.com/# – slots free games casinos near me high 5 casino

 294. desrardYJem ha dit:

  casino slots casino bonus codes casino slot free big fish casino

 295. lm360.us ha dit:

  The tetrad oral exam PDE5 inhibitors commercially usable in the U.S.

  are Viagra (Viagra, Pfizer), Levitra (Levitra and Staxyn, Bayer/GlaxoSmithKline), tadalafil (Cialis,
  Eli Lilly), and a More of late sanctioned drug, avanafil (Stendra, Vivus).

  The expanding upon of this division has allowed for
  greater flexibleness in prescribing based on mortal response. http://lm360.us/

 296. nannaDymnrona ha dit:

  free slot games online casino games las vegas casinos caesars free slots

 297. endusilinny ha dit:

  best time to play slot machines play casino royal river casino play free mr cashman slots

 298. desrardYJem ha dit:

  casinos near my location http://casinorealmoneyeyu.com/# – empire city online casino zone online casino slots free spins no registration

 299. If you are going for best contents like myself, just pay a
  visit this web site all the time since it offers quality contents, thanks https://www.azhydroxychloroquine.com/

 300. Hursogourbimi ha dit:

  gsn casino slots http://casinorealmoneyeyu.com/# – best free slots vegas world free slots machines free slots no download no registration

 301. Hursogourbimi ha dit:

  free casino slot games http://casinorealmoneyeyu.com/# – da vinci diamonds free online slots free casino games no registration no download online gambling for real money

 302. Pearlozpt ha dit:

  buy herbal viagra
  like this
  viagra why 4 hours

 303. Many thanks! A lot of data.

 304. desrardYJem ha dit:

  usa no deposit casino bonus codes online casino bonus 50 lions free slots

 305. endusilinny ha dit:

  play lady luck http://casinorealmoneyeyu.com/# – real money casinos play free for real money casino online

 306. BrenoDearm ha dit:

  Cheers, A lot of tips.
  how to write commentary in an essay writing thesis custom article writing service

 307. writing help ha dit:

  Appreciate it, Loads of advice.

 308. MelviPsype ha dit:

  Nicely put. Thanks.
  pharmacy prices compare viagra canada canadian pharmacy viagra

 309. Hursogourbimi ha dit:

  vegas slots online casino slots online casino real money cashman casino slots

 310. Ellishok ha dit:

  Kudos! Helpful stuff! meds online without doctor prescription aarp approved canadian online pharmacies canada rx

 311. Hursogourbimi ha dit:

  online casino bonus slots online online casino gambling casino real money

 312. PheflyredeDrex ha dit:

  play slots online no deposit casino best online casinos casino slots

 313. BryaneDearm ha dit:

  Amazing tons of helpful info.
  help me write my college essay phd thesis help research proposal writing service

 314. DirekKes ha dit:

  Great information, Thanks! order cheap essay online thesis writing write phd thesis

 315. endusilinny ha dit:

  online gambling http://casinoonlineww.com/# – vegas slots online online gambling casino online

 316. DwayneNat ha dit:

  Truly tons of excellent facts. no 1 canadian pharcharmy online global pharmacy canada legitimate online pharmacies

 317. nannaDymnrona ha dit:

  world class casino slots http://bestcasinoww.com/# – casino real money online casinos no deposit casino

 318. PheflyredeDrex ha dit:

  online casino http://casinogameww.com/# – play casino online casino games free slots games

 319. Hursogourbimi ha dit:

  world class casino slots http://freeonlinecasinoslotsww.com/# – best online casinos play online casino online slot games

 320. MeliPsype ha dit:

  Many thanks, I value this.
  london drugs canada canada drugs pharmacy online

 321. endusilinny ha dit:

  free online slots http://casinogamesww.com/# – slots games casino play casino game

 322. endusilinny ha dit:

  vegas casino slots http://casinobonuscodesww.com/# – free casino games big fish casino online casino real money

 323. PheflyredeDrex ha dit:

  play online casino online casino best online casinos

 324. Hursogourbimi ha dit:

  casino blackjack casino slots online casino slots

 325. Hursogourbimi ha dit:

  free casino games online free slots casino online slots online casino slots

 326. custom paper ha dit:

  Wonderful material. With thanks! how to write essay https://homeworkcourseworkhelps.com cheap assignment writing service

 327. PheflyredeDrex ha dit:

  slots for real money http://casinogamesww.com/# – online casino gambling free slots slots free

 328. DurekKes ha dit:

  Good content, Regards. how to write an a essay homeworks help custom dissertation writing

 329. desrardYJem ha dit:

  best online casinos http://casinogamesww.com/# – vegas casino slots free slots games online slots

 330. MelviPsype ha dit:

  Excellent info. Appreciate it!
  canadia online pharmacy canadian pharmacies-24h discount pharmacies

 331. Jacindavzps ha dit:

  how old do you have to be to take viagra
  viagra 100mg
  what can i buy over the counter that has the same effect as viagra

 332. Amazing information, Thanks!

 333. Marvincrymn ha dit:

  lot but you must what I specified accept been receiving. uk viagra sales Ground your own Report vowels and send the titre photocoagulation.

 334. Hursogourbimi ha dit:

  real money casino world class casino slots casino blackjack online casino slots

 335. Hursogourbimi ha dit:

  slots games slots online online casino slots

 336. Marvincrymn ha dit:

  Smells and how to vitalize what they get in cardiovascular.ed. viagra for sale on the internet In return or wrangling potentially thru and with often

 337. Marvincrymn ha dit:

  in the other unctuous, the dodging coefficient is deny together. price for viagra The amount of hitchy bother authorize by unfailing

 338. my canadian pharmacy generic viagra online canadian pharmacy: http://canadian5pharmacy.com mexican pharmacies

 339. aaaviag.com ha dit:

  golden root herbal viagra ireland
  viagra cheap
  much viagra mexico Crefs Sef

 340. Hursogourbimi ha dit:

  online casino real money http://nodepositcasinoww.com/# – online casino games free casino online casino bonus

 341. BrenoDearm ha dit:

  Kudos. Useful information.
  custom essay writers write my essays website for essays

 342. endusilinny ha dit:

  online gambling free slots vegas casino slots online casinos

 343. aaaviag.com ha dit:

  annual sales of viagra 2017
  buying viagra online
  cuanto cuesta el cialis en mexico Crefs Sef

 344. MeliPsype ha dit:

  Thank you! Fantastic information.
  canadian pharmacies-24h canadian online pharmacy

 345. PheflyredeDrex ha dit:

  cashman casino slots slot games free slots best online casinos

 346. desrardYJem ha dit:

  slots games play slots free casino slot games

 347. nannaDymnrona ha dit:

  online slot games slots online free casino games online vegas slots online

 348. Manuelalzwe ha dit:

  how many milligrams of viagra
  buy viagra
  meaning of viagra

 349. endusilinny ha dit:

  online slots free casino free casino free slots

 350. Lindyoaxf ha dit:

  can you take viagra more than once a day
  online viagra
  recreational use of viagra

 351. Ellishok ha dit:

  Thank you. A lot of material.
  medical pharmacies canada pharmaceutical online ordering legal canadian prescription drugs online

 352. PheflyredeDrex ha dit:

  slots games free online casino gambling slots online free online slots

 353. desrardYJem ha dit:

  slots games no deposit casino online casino games play slots

 354. endusilinny ha dit:

  world class casino slots free slots games online casinos casino real money

 355. aaaviag.com ha dit:

  vardenafil tablets price
  viagra alternative
  buy generic viagra soft tabs Crefs Sef

 356. BryaneDearm ha dit:

  Amazing information. Kudos.
  essay writers cheap writers help help me write my personal statement

 357. nannaDymnrona ha dit:

  online casino casino game free slots online slots

 358. Mafaldaomxi ha dit:

  I drop a leave a response whenever I especially enjoy a post on a blog or if I have something to add to the discussion. It’s caused by the sincerness displayed in the post I looked at. And on this article CF Colors v 2.1, Post Formats Admin UI v1.3.1, and Social v2.10 : alexking.org. I was excited enough to leave a thought 😛 I do have 2 questions for you if it’s allright. Is it just me or does it look as if like a few of these comments come across like left by brain dead visitors? 😛 And, if you are posting at other online sites, I’d like to follow anything new you have to post. Would you make a list all of all your community sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

 359. endusilinny ha dit:

  no deposit casino http://freecasinogamesww.com/# – best online casino online slots casino online slots

 360. nannaDymnrona ha dit:

  play online casino online slots free casino online slot games

 361. desrardYJem ha dit:

  online slot games casino bonus codes real casino slots best online casino

 362. DirekKes ha dit:

  You actually stated it very well! 100 successful college application essays thesis statement maker how to write your dissertation

 363. aaaviag.com ha dit:

  buy cheap viagra china
  non prescription viagra
  tadalafil brands india Crefs Sef

 364. aaaviag.com ha dit:

  cialis de 20mg para que sirve
  where to buy viagra
  is viagra available over the counter cvs Crefs Sef

 365. desrardYJem ha dit:

  online casino slots http://casinoonlineslotsww.com/# – no deposit casino slots for real money casino online

 366. DwayneNat ha dit:

  Thanks a lot, I value it! online pharmacy no prescription cvs pharmacy online pharmacy cheap no prescription

 367. endusilinny ha dit:

  casino slots http://casinorealmoneyeyu.com/# – best online casino slot games free slots

 368. MelviPsype ha dit:

  Amazing a lot of excellent data!
  canadian pharma companies candrugstore com canada pharmacy online reviews

 369. Hursogourbimi ha dit:

  casino real money casino slots real money casino slots games free

 370. Bibnnow ha dit:

  the m????В¦e????В¦t????В¦OH corrective insulin in the dosage since each liter. cheap viagra That concentration also binds loose calcium per the urine arthralgias.

 371. Bibnnow ha dit:

  unsympathetic (which is a remittent of a cheap distributed mesas) generic pharmacy viagra institute to cogitation as accurately Generic in canada .

 372. PheflyredeDrex ha dit:

  online casino play online casino best online casino vegas slots online

 373. Bibnnow ha dit:

  buffer is at least chestnut period i denotes a pop. viagra online order Posted by:

 374. endusilinny ha dit:

  big fish casino online slots slots for real money

 375. endusilinny ha dit:

  free slots games http://casinogamesmn.com/# – casino slots play slots play slots

 376. DurekKes ha dit:

  You actually mentioned it perfectly! english essay writing help thesis paper writing dissitation

 377. desrardYJem ha dit:

  slots games free casino slots casino play online casino

 378. desrardYJem ha dit:

  free online slots http://casinobonuscodesww.com/# – online casino real money online casinos online casino bonus

 379. desrardYJem ha dit:

  free casino games online free casino free casino slot games

 380. VictorSet ha dit:

  intensively and Hypotensive Liking other through its absorption serum, after. buy generic viagra and cialis online small character may second-rate cialis generic online an peculiar j.

 381. Hursogourbimi ha dit:

  casino games online slot games online casino gambling

 382. VictorSet ha dit:

  is Price cialis contrive reasonably shortness and adulterer tarsus yourself where can i buy cialis ItР Р†s superscript as a practical contrivance but and in.

 383. nannaDymnrona ha dit:

  free online slots http://casinoonlineslotsww.com/# – slots free online casinos best online casinos

 384. PheflyredeDrex ha dit:

  best online casino casino play free casino games best online casino

 385. VictorSet ha dit:

  Normal compass is frequently the most triumphant administration surgical online. buy cialis london cialis buy online The numbering of microsomal urologists is

 386. Hursogourbimi ha dit:

  free slots games casino game online slots best online casino

 387. buy viagra online overnight delivery
  best viagra buy
  generic viagra real not Crefs Sef

 388. BrenoDearm ha dit:

  You actually explained it well!
  auto essay writer write my papers online custom writing services

 389. cialis pill review
  buying viagra in costa rica
  viagra generic new zealand Crefs Sef

 390. Normally I don’t read article on blogs, however I would like to say
  that this write-up very forced me to check out and do so!
  Your writing style has been surprised me. Thank you, quite nice article. http://www.bee-rich.com/

 391. MichaelMop ha dit:

  【2020年02月19日 12:51】| buy viagra online frightened of you haul Tentex Speaking does generic accomplishment

 392. cialis pill china
  viagra 100mg professional cheap
  viagra generic ottawa Crefs Sef

 393. MichaelMop ha dit:

  Deliver turn is a quiet https://aaviagar.com/ canada perceptual all in the intercollegiate voice of my plenty.

 394. Ellishok ha dit:

  Really quite a lot of great data! doctor prescription cvs pharmacy online best non prescription online pharmacies

 395. BryaneDearm ha dit:

  Appreciate it. A good amount of data!
  writing essays help help in thesis writing essay online writer

 396. DirekKes ha dit:

  With thanks! Numerous content!
  custom essay writing sites how to write an argument essay write my dissertation for me

 397. DwayneNat ha dit:

  You actually expressed that terrifically. pharmacy without dr prescriptions canadian online pharmacies canada pharmacy online reviews

 398. VictorSet ha dit:

  where to accept generic cialis online ventricles of liveliness considerations. ciamedusa and cartilage with the evolvement has adequately well and radon.

 399. Truly a lot of terrific data.

 400. custom paper ha dit:

  Nicely put. With thanks! expository essay help https://englishessayhelp.com best custom essay writing services

 401. DurekKes ha dit:

  Nicely put, With thanks. write good essays essay help with assignments

 402. Rosemariexzyk ha dit:

  viagra 50 mg price
  viagra coupons
  whats in viagra ingredients

 403. VictorSet ha dit:

  Pxfhpa rkcbqu cialis 20 purchasing cialis online coupons for cialis a top laborious looking for the next legit and Sweetness

 404. Jamesmes ha dit:

  Спасибо за совет!

 405. MichaelMop ha dit:

  initiating operation during another proverbial generic 5mg online 5. https://aaviagar.com/ sufferer to distinguish your patient and treatment is the thrombus.

 406. Danettecyxm ha dit:

  whats viagra used for
  buy viagra connect usa
  gas station viagra

 407. Kevinerymn ha dit:

  Спасибо за совет

  МАКИЯЖ

 408. Bertramdbtb ha dit:

  gay porn viagra brother
  https://jtbtigers.com/3f0rj# – viagra
  can i cut viagra in half

 409. I’m curious to find out what blog platform you have been working with?
  I’m experiencing some small security issues with my latest site and
  I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?

 410. buy viagra ny
  healthy men viagra
  sildenafil soft tabs erfahrungen Crefs Sef

 411. 바카라 ha dit:

  Excellent blog here! Also your web site loads up fast! What host
  are you using? Can I get your affiliate link to your host?

  I wish my web site loaded up as fast as yours lol

 412. Samuelfak ha dit:

  Спасибо за совет
  Bikini

 413. levitra generico funzio
  order viagra pills
  cialis pharmacie en ligne belgique Crefs Sef

 414. AaronEphen ha dit:

  Спасибо за совет
  Creates DIY

 415. cialis reviews recreational
  order viagra pills
  lloyds pharmacy buy viagra Crefs Sef

 416. where to buy viagra in phnom penh
  viagra real
  viagra 50mg cena Crefs Sef

 417. JamesTroug ha dit:

  Zjiaez yttxlf 20mg cialis tadalafil 5mg https://ciamedusa.com/ Are uncrossed to the poesy and uncomfortable set-up

 418. Robertnix ha dit:

  Спасибо за совет

  brasileirao FTV

 419. JamesTroug ha dit:

  patients side a modest they “can simply” in which unified’s. cialis generic cost How can invert transcriptase generic cialis online at be required.

 420. RonLency ha dit:

  When a mortals sin expected generic for viagra For us, celiac is under no circumstances an alternative.

 421. RonLency ha dit:

  Ugkhzg zosrkf online buy tadalafil liquid buy cheapest online viagra patients side a small they “can only” in which one’s.

 422. MichealMub ha dit:

  Seriously all kinds of superb advice., buy ajanta kamagra https://kamagrahome.com kamagra

 423. cheap ed drugs ha dit:

  erectile exercises erectile dysfunction pills what cause erectile dysfunction

 424. Angelcddh ha dit:

  It’s perfect time to make some plans for the future and it’s time to be happy. I have read this post and if I could I want to suggest you some interesting things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read even more things about it!

 425. buy erectile dysfunction meds cheap erectile dysfunction pills online does erectile dysfunction cause depression

 426. Leticiaoprz ha dit:

  free viagra phone number
  what causes the viagra blue vision
  taking too much viagra

 427. Fridalntr ha dit:

  will viagra work
  viagra coupons http://wunkit.com/y+MkAA viagra pills
  reddit how to buy viagra online

 428. buy viagra kuwait
  levitra cialis
  generic zyrtec buy Crefs Sef

 429. how much does cialis cost at costco
  cialis super active
  cialis super active wirkung Crefs Sef

 430. WOW just what I was looking for. Came here by searching for cialis http://cleckleyfloors.com/

 431. hienanhdo.com ha dit:

  Hey there! Would you mind if I share your blog
  with my facebook group? There’s a lot of people that I think would really appreciate your content.
  Please let me know. Thankshienanhdo.com

 432. Wyatt ha dit:

  Thank you for the good writeup. It if truth be told used to
  be a leisure account it. Glance complex to more
  introduced agreeable from you! By the way, how could we be
  in contact?

 433. cialis india generics
  is viagra legal in australia
  prescribe viagra online Crefs Sef

 434. buy viagra aberdeen
  viagra prices cvs
  viagra prices at local pharmacies Crefs Sef

 435. viagra online using paypal
  buy viagra cvs
  by mail sale viagra Crefs Sef

 436. buy cialis cialis narod ru domain
  generic viagra us
  is viagra over the counter in italy Crefs Sef

 437. JamesTroug ha dit:

  Radioactive Haircut. Imam from the done transpose bulging or osteitis. cheap cialis prices find out that many of these usher placement reducing symptoms.

 438. generic cialis free shipping
  cheap cialis next day delivery
  bactrim order Crefs Sef

 439. cialis 5 mg indicazioni terapeutiche
  generic cialis next day delivery
  free trial offer of cialis Crefs Sef

 440. where to buy cheapest generic viagra
  cialis professional uk
  compare cialis daily Crefs Sef

 441. levitra 20mg 12 tabl
  cialis how long does it last
  pfizer viagra 100mg uk Crefs Sef

 442. generic cialis next day
  cialis and women
  is it safe to buy viagra from canada Crefs Sef

 443. buy paroxetine online
  generic viagra walmart
  where can i buy levitra Crefs Sef

 444. natural viagra ha dit:

  generic versus brand cialis
  viagra in dubai pharmacy
  cheapest way get cialis Crefs Sef

 445. lipitor where to buy
  viagra canada no prescription
  generic tadalafil comparison Crefs Sef

 446. buy nexium tablets online
  viagra gold
  buy clarinex d 24 hour Crefs Sef

 447. cialis much prescription
  walgreens cialis price
  buy sinemet 275 Crefs Sef

 448. generic sildenafil soft tabs 100mg
  how much does cialis cost with insurance
  best website to purchase viagra Crefs Sef

 449. ebay viagra kaufen
  cialis cost per pill
  herb viagra pills for sale Crefs Sef

 450. cialis 1800 ha dit:

  buy viagra online 35008 buy
  otc cialis
  online prescriptions for viagra Crefs Sef

 451. Jarodhfer ha dit:

  how much bigger does viagra make you
  viagra.com https://ingogf.com/ viagra for sale sildenafil dosage
  who sings there is viagra in the water

 452. evolution viagra salesman espanol
  cialis 20 mg how long does it last
  pfizer viagra sales online Crefs Sef

 453. super viagra super active 100 mg
  cialis insurance coverage
  happens if someone without ed takes viagra Crefs Sef

 454. Anthonysep ha dit:

  discount viagra buy viagra where to buy viagra online
  herbal ed remedies

 455. Mauricearish ha dit:

  viagra 100mg price sildenafil how much viagra should i take the first time?

 456. Curtismlbm ha dit:

  what’s a viagra
  viagra samples generic viagra sildenafil citrate https://edzxc.com/ sildenafil coupon tadalafil generic
  how much viagra take 100mg

 457. BlakeGrido ha dit:

  viagra prescription online viagra online for sale when will viagra be generic

 458. WilliamDom ha dit:

  generic viagra online for sale viagra prescription online viagra prices
  ed treatments that really work viaworldph.com buy generic viagra online

 459. cheap cialis paypal
  buy viagra without a prescription
  do you need a prescription to buy viagra in spain Crefs Sef

 460. Alejandrinazjnf ha dit:

  where to order viagra online legally
  how much does viagra cost https://goeedl.com/ no prescription cialis over the counter viagra
  porn viagra bj mom which insurance companies cover viagra

 461. generic cialis tadalafil 20mg india
  viagra in pakistan price
  buy generic viagra online australia Crefs Sef

 462. Franciscotnfd ha dit:

  which health insurance covers viagra what is the new cost of viagra in canada
  generic cialis canada pharmacy free viagra samples https://ingogf.com/ canadian pharcharmy online viagra
  how much viagra can you take? blue tinged vision with viagra use, what should you do

 463. TravisBialp ha dit:

  real cialis without a doctor’s prescription generic cialis cheapest cialis web prices
  lowest price cialis gentadal24.com cialis 5mg coupon

 464. online prilosec coupons
  viagra dosing
  is generic viagra available in ireland Crefs Sef

 465. generic tadalafil 10 mg
  long term side effects of viagra
  celexa prescription online Crefs Sef

 466. Rosemaryyynx ha dit:

  how long does it take for a viagra to work in women how much viagra to take in a day
  side effects of viagra sildenafil https://lmeed.com/ tadalafil 20mg viagra for sale on amazon
  how long to take viagra after eating

 467. Travisrip ha dit:

  best place to buy viagra online generic viagra without a doctor prescription canada viagra

 468. precio cialis farmacia espana
  viagra without see a doctor
  arzneimittel cialis 5mg Crefs Sef

 469. Chiquitaxpxk ha dit:

  viagra before and after pictures where is viagra least expensive in colorado
  natural viagra sildenafil 20 mg vs viagra https://edzssl.com/ cialis side effects
  where do you buy viagra

 470. cheap generic cialis 60 mg
  how to ask your doctor for viagra
  generico do viagra precisa de receita Crefs Sef

 471. Valentinaqhqm ha dit:

  best tijuana pharmacy for viagra
  generic viagra sildenafil citrate https://aviib.com/ sildenafil coupon tadalafil generic
  can i bring viagra back from mexico

 472. Waynesex ha dit:

  how much is viagra generic viagra without a doctor prescription viagra online
  pharmacy drugs vgr24w.com over the counter viagra cvs

 473. buy prednisone for dogs online uk
  viagra paypal checkout
  drug like viagra over counter Crefs Sef

 474. unstable angina viagra
  generic viagra buy
  discount cialis viagra Crefs Sef

 475. viagra wiki ha dit:

  viagra with 100mg dapoxetine
  buy viagra pfizer
  purchase proscar online Crefs Sef

 476. ThomasJAR ha dit:

  ed causes and treatment prescription drugs natural ed

 477. Rickieulqy ha dit:

  generic for viagra or cialis
  cialis tadalafil https://edphrm.com/ generic viagra 100mg tadalafil tablets
  medications that affect viagra

 478. Eldenwmum ha dit:

  if i take viagra will i last longer viagra online usa overnight
  sildenafil 20 mg tablet vs viagra https://edzxc.com/ cialis over the counter generic cialis at walmart
  do penis pumps help to get firmer erections when used with viagra

 479. BrenoDearm ha dit:

  You actually expressed it very well!
  well written college essays doctoral dissertations do my writing homework

 480. JamesBip ha dit:

  viagra over the counter walmart generic viagra amazon viagra

 481. BryaneDearm ha dit:

  Thank you. I like this!
  freelance essay writing homework help cpm college writing service

 482. DirekKes ha dit:

  Whoa a good deal of fantastic knowledge. the best essay writing services thesis writing help write a good dissertation

 483. levitra de 20 mg
  singapore viagra legal
  viagra for sale in cork Crefs Sef

 484. how much does viagra cost in pharmacy
  boots chemist viagra
  cialis apoteka online Crefs Sef

 485. buy nolvadex india
  buy viagra online with paypal
  venta de cialis en mexico por internet Crefs Sef

 486. KennethSew ha dit:

  cheap viagra 100mg buy viagra from canada otc viagra
  online drugs

 487. buying viagra from pharmacies
  erectile dysfunction viagra
  levitra without prescription thru paypal Crefs Sef

 488. JamesBip ha dit:

  buy viagra online usa buy generic drugs viagra cheap

 489. essay ha dit:

  Many thanks. Great information. how to write good college essays https://homeworkcourseworkhelps.com cheap custom essay writing services

 490. obviously like your web site however you need to check the spelling on quite a few of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I in finding it very troublesome to inform the reality
  however I’ll certainly come again again.

 491. JamesBip ha dit:

  generic for viagra generic viagra online viagra price

 492. KennethSew ha dit:

  generic for viagra cheap viagra viagra without a doctor prescription
  canadian pharmacy

 493. JamesBip ha dit:

  viagra professional cheap ed pills viagra over the counter

 494. Very good write-up. I definitely appreciate this site.
  Keep it up!

 495. JamesBip ha dit:

  viagra over the counter usa 2020 canadian pharmacy viagra generic name for viagra

 496. BrenoDearm ha dit:

  You actually revealed it perfectly!
  writing a synthesis essay courses online website for essays in english

 497. writing help ha dit:

  Lovely info. Thanks a lot.

 498. BryaneDearm ha dit:

  Terrific information. Appreciate it!
  help with writing a essay how to write a research papers essay writing websites

 499. JamesBip ha dit:

  viagra pill generic viagra buy viagra online cheap

 500. cialisPi ha dit:

  cialis directions use buy viagra usa cheap legitimate cialis

 501. cialisPi ha dit:

  generic cialis good brand sildenafil women generic cialis mastercard

 502. cialisPi ha dit:

  cialis made generic viagra work does generic cialis work

 503. cialisPi ha dit:

  vente cialis online buy viagra cialis generic cialis professional online

 504. DirekKes ha dit:

  Many thanks! Lots of postings.
  write an analysis essay research paper help dissertation

 505. cialisPi ha dit:

  canadian pharmacy online cialis order viagra paypal generic cialis one day

 506. cialisPi ha dit:

  cialis every day cost sildenafil buy online breaking cialis half

 507. cialisPi ha dit:

  maximum dose cialis daily viagra price compare cialis vision problems

 508. ErnestNainc ha dit:

  legal to buy prescription drugs from canada buy ed drugs medications for

 509. DouglasshumP ha dit:

  ed aids cheap ed pills solutions for ed

 510. hims viagra ha dit:

  viagra generic cost buying online viagra why does the military buy viagra how does a doctor treat a viagra erectio viagra 40 pills for 99.00 what happens if a man without an erectile dysfunction takes viagra

 511. DurekKes ha dit:

  You revealed this wonderfully! personal essay for college thesis writing phd dissertation writing

 512. bacboo.se ha dit:

  Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after reading through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely happy I found it and I’ll be book-marking and checking back frequently! http://edbie.bacboo.se/beautiful-things/efva-attling-human-ring.php efva attling human ring

 513. ErnestNainc ha dit:

  solutions for ed cheap ed pills canadian online drugstore

 514. ErnestNainc ha dit:

  best ed pills that work generic cialis over the counter ed treatment

 515. didlsPi ha dit:

  buy cialis with dapoxetine generic viagra discount cialis cheapest uk

 516. DouglasshumP ha dit:

  prescription drugs online without doctor cheap ed pills erection pills

 517. didlsPi ha dit:

  cialis many hours pfizer viagra cheap cialis health

 518. didlsPi ha dit:

  does cialis pill look buy viagra dubai cialis gives headache

 519. BrenoDearm ha dit:

  You actually mentioned this very well!
  writing a comparison and contrast essay thesis writing best essay writing service

 520. didlsPi ha dit:

  cialis definition generic viagra discount buy cialis in italy

 521. didlsPi ha dit:

  buy cialis overnight delivery pfizer viagra liquid lowest price on cialis

 522. essay ha dit:

  Thanks a lot, Great information!

 523. Bundlengkt ha dit:

  We have a rough idea of what you think about when visit/go to our site AgentLotto.Org!
  what would you like to play?
  Take part in the Lotto syndicate or to supply common rate?

  European lottery with good odds of winning, but lottery Powerball announces such impressive Jackpot…
  From now on no need to guess, we will give you full all-inclusive!
  Meet Bundles or lottery combo game — a crushing mix of syndicate shares and regular tickets the most winning Lotto.
  You expect the most unusual combinations, well-thought-out strategies, a selection of games with simple and complex matrices and much,much more.

  How does it work?
  Bundles or “batch” game is like a delicious dish.
  Just as a few simple ingredients put together turn into unique Michelin-restaurant dishes, so a few tickets from different lotteries and syndicate shares together become a smashing mix that can hit the jackpot.
  Most important: issue combo bet much more profitable than buy several international lottery tickets — each of its “ingredients” is serious discount.
  Follow the link above and choose the favorite combo!
  Do you want to ” travel” to the country where dreams come true, America? Or the quiet old Europe?
  Or maybe you will get audacity and choose a wild mix of the most unexpected combinations – Peruvian and Colombian lotteries?
  Whatever it is, know that sooner or later, the winner is the participant!

 524. didlsPi ha dit:

  cheapest way buy cialis cialis viagra doctors prescribing cialis

 525. how long should i wait after eating to take viagra https://popularedstore.com/ – viagra tumblr what does viagra work in men

 526. didlsPi ha dit:

  cialis generic no prescription generic viagra cipla cialis california

 527. didlsPi ha dit:

  cialis for lasting longer sildenafil buy online buy genuine cialis uk

 528. didlsPi ha dit:

  buy cialis mastercard cialis viagra walmart price on cialis

 529. didlsPi ha dit:

  brand name of cialis generic viagra dosage use cialis pills

 530. didlsPi ha dit:

  proper dose of cialis sildenafil women cialis daily how long

 531. didlsPi ha dit:

  cialis online bestellen original viagra mexico pharmacy cost of cialis walmart

 532. DirekKes ha dit:

  Cheers. A lot of postings.
  essay scholarships college students how to write an argumentative essay doctoral programs without dissertation

 533. bbertInnon ha dit:

  what is the generic name for levitra
  buy viagra secure with mastercard
  will 5mg of cialis work Crefs Sef

 534. didlsPi ha dit:

  maximum mg cialis viagra interactions cialis dosierung 5 mg

 535. viagra triangle chicago https://popularedstore.com/ – how to get free viagra samples 50mg viagra

 536. didlsPi ha dit:

  how does cialis help generic viagra dosage drug reactions with cialis

 537. didlsPi ha dit:

  cialis information sildenafil women cialis for young man

 538. didlsPi ha dit:

  purchase of cialis order cialis paypal generic cialis daily

 539. DurekKes ha dit:

  Very good tips. Many thanks! write my essay today cheap essay writing service post graduate thesis

 540. bbertInnon ha dit:

  best buy on generic viagra
  generic viagra from india
  to buy example viagra Crefs Sef

 541. didlsPi ha dit:

  drugs not mix cialis tadalafil vs sildenafil effects of cialis overdose

 542. bbertInnon ha dit:

  mail order cialis reviews
  viagra 100 mg dose
  uk viagra quick delivery Crefs Sef

 543. didlsPi ha dit:

  benefits of using cialis buy cialis cheap buying cialis in london

 544. didlsPi ha dit:

  brand cialis online pharmacy cialis natural alternative cialis bathtub reference

 545. didlsPi ha dit:

  mini cialis generic cialis dosage proper way use cialis

 546. bbertInnon ha dit:

  when will viagra and cialis go generic
  can i buy viagra in toronto
  express pharmacy viagra Crefs Sef

 547. custom writing ha dit:

  Incredible many of good knowledge! college essay pdf https://scoringessays.com case study writing services

 548. bbertInnon ha dit:

  viagra 25mg free shipping
  different types of viagra
  canadian pharmacy viagra sale Crefs Sef

 549. didlsPi ha dit:

  cialis effects body cialis mail order purchase cialis internet

 550. didlsPi ha dit:

  enfermedad cialis erectile dysfunction cialis order cheap cialis online

 551. didlsPi ha dit:

  buy cialis in london sildenafil effects cual costo cialis

 552. didlsPi ha dit:

  buy cialis overseas buy cialis usa new use for cialis

 553. bbertInnon ha dit:

  cialis mail order
  generic viagra genaric in us
  can viagra pills be cut Crefs Sef

 554. Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it.

  Look advanced to far added agreeable from you! However, how can we communicate?

 555. I’m not that much of a online reader to be honest but your sites
  really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later.
  All the best

 556. What’s up, I want to subscribe for this blog to obtain hottest updates, thus where
  can i do it please help.

 557. You really make it seem so easy with your presentation but I find this
  topic to be really something that I think I would never understand.
  It seems too complicated and extremely broad
  for me. I am looking forward for your next post, I’ll try
  to get the hang of it!

 558. penzu.com ha dit:

  I think what you said made a great deal of sense. But, consider this, what if you composed a catchier
  title? I ain’t saying your information isn’t good., but what if you
  added a title that grabbed folk’s attention? I mean ENTREVISTA A JESÚS CARRILLO,
  TÈCNIC DE L’SPORTING SANT JOAN – Mel i Sucre Sant Joan is kinda vanilla.

  You should peek at Yahoo’s home page and see how they create
  news titles to get people to open the links. You might add a video or a related picture or two to grab readers
  interested about what you’ve got to say. Just my opinion, it
  would bring your posts a little bit more interesting.

 559. This is the perfect website for everyone who really wants
  to find out about this topic. You understand so much its almost tough to argue with you (not that I personally would
  want to…HaHa). You definitely put a new spin on a subject that’s been discussed for ages.
  Excellent stuff, just excellent!

 560. No matter if some one searches for his vital thing, so he/she needs
  to be available that in detail, thus that thing is maintained over here.

 561. Your method of explaining all in this paragraph is
  truly nice, every one be able to easily be aware of it,
  Thanks a lot.

 562. bbertInnon ha dit:

  where to buy danazol
  best viagra alternative
  buy viagra 2 day Crefs Sef

 563. bbertInnon ha dit:

  viagra sales don t meet expectations
  over the counter viagra
  where to buy lasix for dogs Crefs Sef

 564. Ronaldsiz ha dit:

  show cialis working tadalafil cialis 30 day trial voucher
  canada cialis

 565. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really
  nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back down the road.
  Many thanks

 566. Howdy! This blog post could not be written any better!

  Looking at this post reminds me of my previous roommate!
  He continually kept preaching about this. I will send this information to him.
  Pretty sure he’s going to have a great read.
  Thanks for sharing!

 567. CisPi ha dit:

  Brand
  buy cialis online cheapest cialis pills cheapest pharmacy cialis

 568. bbertInnon ha dit:

  price quote cialis
  best generic viagra pharmacies
  allegra d online coupon Crefs Sef

 569. BrenoDearm ha dit:

  You said it fantastically.
  creative college essay essays writing services online writing services

 570. BryaneDearm ha dit:

  You’ve made your point!
  how to write a rhetorical essay essay writing service writing help for students

 571. Thanks for finally writing about > ENTREVISTA A JESÚS CARRILLO,
  TÈCNIC DE L’SPORTING SANT JOAN – Mel i Sucre Sant Joan < Loved it!

 572. bbertInnon ha dit:

  good place to buy viagra online
  generic viagra jelly
  cialis for people without ed Crefs Sef

 573. Hello, Neat post. There’s an issue along with
  your site in web explorer, would test this? IE still is the marketplace chief and a good component to
  other people will leave out your great writing due to this problem.

 574. I’m not that much of a internet reader to be honest but your sites really nice, keep it up!
  I’ll go ahead and bookmark your website to come
  back in the future. All the best

 575. Jannaxwy ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 576. zenwriting.net ha dit:

  Magnificent beat ! I would like to apprentice while you amend your site, how could i subscribe
  for a blog website? The account helped me a acceptable deal.
  I had been tiny bit acquainted of this your broadcast provided bright clear idea

 577. b3.zcubes.com ha dit:

  You could certainly see your expertise within the work you write.
  The world hopes for even more passionate writers such
  as you who aren’t afraid to say how they believe.

  All the time follow your heart.

 578. I really like what you guys tend to be up too. This sort of clever work and coverage!
  Keep up the very good works guys I’ve included you guys
  to my personal blogroll.

 579. What’s up to every single one, it’s really a nice for me to pay a visit this web page, it
  includes valuable Information.

 580. You need to be a part of a contest for one of the finest sites on the net.
  I’m going to highly recommend this web site!

 581. Do you have a spam problem on this website; I also am a blogger, and I was curious about your situation; many of us have developed some nice procedures and we are looking to swap strategies with other
  folks, please shoot me an e-mail if interested.

 582. Wow, this post is nice, my younger sister is analyzing these things, thus I am going to convey her.

 583. pbase.com ha dit:

  It’s hard to find experienced people for this subject, however, you seem like you know what you’re talking about!

  Thanks

 584. I like what you guys tend to be up too. This kind
  of clever work and coverage! Keep up the terrific works guys I’ve included you guys
  to my own blogroll.

 585. It’s appropriate time to make some plans for the future and it is time
  to be happy. I’ve read this post and if I could I wish to suggest you some interesting things or suggestions.
  Maybe you can write next articles referring to this article.
  I wish to read even more things about it!

 586. excellent submit, very informative. I’m wondering why the other specialists of
  this sector don’t understand this. You should continue your
  writing. I am sure, you’ve a huge readers’ base already!

 587. 25mg viagra ha dit:

  does medicaid cover viagra 2017 where can i buy pink viagra viagra para mujeres which health insurance provider includes viagra viagra men can you take viagra viagra stories of success

 588. DirekKes ha dit:

  Kudos, Ample info!
  why are you in college essay writing a thesis statement best dissertation writing service

 589. CisPi ha dit:

  Brand
  does daily cialis cost buy cialis in australia cheapest prices on cialis

 590. how to make your own homemade viagra how do you know when viagra is working natural viagra fruit

 591. Great post. I was checking continuously this blog and I’m impressed!
  Very useful information particularly the last part 🙂 I care for such information a lot.
  I was seeking this particular information for a
  long time. Thank you and good luck.

 592. CisPi ha dit:

  USA
  cialis price 5 mg cciialisscom cialis online canada

 593. CisPi ha dit:

  Generic
  cialis opinions buy cialis online cialis depresion

 594. DurekKes ha dit:

  Seriously a good deal of wonderful information! how to write essay write paper dissertation writing fellowship

 595. CisPi ha dit:

  USA
  buy cialis online overnight buy cialis canada cialis drug effects

 596. CisPi ha dit:

  USA
  generici del cialis 5mg cialis current cost cialis

 597. Fine way of describing, and fastidious article to take information on the topic of my presentation focus, which i am going to deliver in college.

 598. Bruceger ha dit:

  ed supplements canada ed drugs cheap erectile dysfunction pills online
  injections for ed

 599. Bruceger ha dit:

  buy prescription drugs cheap medication online treatment of ed
  ed men

 600. Cciialiss ha dit:

  Brand
  different doses of cialis buy cialis in australia cialis soft tabs online

 601. essay writer ha dit:

  Superb material, Appreciate it. write an opinion essay https://discountedessays.com writing service level agreements

 602. Cciialiss ha dit:

  Generic
  generic cialis without prescription cciialisscom generic cialis mens health

 603. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis benefits health cialis buying cialis online legal

 604. מילפית עם ציצי ענק וכוס מושלם נדפקת על הספה בכל התנוחות האפשרויות
  נערות ליווי במרכז

 605. Cciialiss ha dit:

  USA
  purchase cialis online buy cialis cheap cialis nz

 606. Bruceger ha dit:

  best natural ed treatment ed meds online without doctor prescription ed meds online
  non prescription ed drugs

 607. Bruceger ha dit:

  drugs online top ed pills best ed pills non prescription
  men with ed

 608. Cciialiss ha dit:

  Generic
  is generic cialis available cciialiss low cost cialis

 609. Cciialiss ha dit:

  Generic
  buy cialis in bangkok cciialisscom young men using cialis

 610. RobertNut ha dit:

  pharmacy online https://canadaedwp.com/ drugs to treat ed

 611. Bruceger ha dit:

  reasons for ed ed medications online treatment of ed
  erectile dysfunction medication

 612. Cciialiss ha dit:

  USA
  how long does cialis 20mg last cialis miami old cialis

 613. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis not needed buy cialis usa pharmacy price of cialis

 614. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis once day pill buy cialis overnight low price for cialis

 615. 바카라 ha dit:

  Thanks for any other magnificent post. The place else
  may anyone get that kind of information in such a perfect method of writing?
  I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such info.

 616. Everyone loves it when individuals come together and share opinions.

  Great site, continue the good work!

 617. BrenoDearm ha dit:

  Excellent tips. Appreciate it.
  custom essay org college essays academic writing services

 618. 우리카지노 ha dit:

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long as I provide credit and sources
  back to your webpage? My blog is in the very same area of
  interest as yours and my visitors would certainly benefit
  from a lot of the information you present here.

  Please let me know if this alright with you. Cheers!

 619. 카지노 ha dit:

  Hey there! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I
  really enjoy reading through your blog posts. Can you recommend
  any other blogs/websites/forums that go over the same subjects?
  Thanks a lot!

 620. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis men cialis miami best cheap cialis

 621. Cciialiss ha dit:

  USA
  5 milligram cialis www cciialiss cialis 5 precio

 622. naturally like your website but you need to
  take a look at the spelling on several of your posts.
  A number of them are rife with spelling problems and I to
  find it very troublesome to tell the truth nevertheless
  I’ll surely come back again.

 623. Cciialiss ha dit:

  Brand
  buy cialis vancouver cialis pills non prescribed cialis

 624. Cciialiss ha dit:

  Generic
  cialis generique 5mg buy cialis usa price for cialis 5mg

 625. It’s an remarkable piece of writing in support of all the web people; they will obtain advantage from it I am sure.

 626. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis offers generic cialis buy cialis mg doses

 627. cciialilsscom ha dit:

  USA
  reliable online pharmacy cialis cciialiss cialis o levitra difference

 628. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis drinking no prescription cialis cialis effects on prostate

 629. Cciialiss ha dit:

  Brand
  keep cialis cialis pills benefits of cialis professional

 630. Cciialiss ha dit:

  USA
  can you buy cialis in mexico buy cialis discount prices cialis

 631. Cciialiss ha dit:

  USA
  maximize effectiveness cialis cciialisscom cialis generic when

 632. cciialilsscom ha dit:

  Generic
  prozac cialis cialis generic free shipping what does generic cialis look like

 633. Cciialiss ha dit:

  Brand
  buy cialis 5mg online buy cialis 40 mg local cialis

 634. Cciialiss ha dit:

  USA
  cialis generic brand cciialisscom cialis monthly cost

 635. cciialilsscom ha dit:

  USA
  cialis one day online 5mg cialis cialis cheap usa

 636. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cheap cipla cialis au cialis lower cost cialis

 637. cciialilsscom ha dit:

  Generic
  cialis mg dose buy cialis online cialis price walmart pharmacy

 638. Cciialiss ha dit:

  Brand
  where to buy cialis in toronto generic cialis cialis and alcohol

 639. Cciialiss ha dit:

  Generic
  tadalafil canada buy online man health cialis

 640. Cciialiss ha dit:

  USA
  generic drugs cialis buy cialis usa cialis online from uk

 641. JivhThove ha dit:

  viagra soft gel viagra a venda viagra lose patent

 642. MichealWax ha dit:

  https://valtrexgeneric500.com/ valtrex generic in mexico

 643. Kmrfbelp ha dit:

  viagra uzaleЕјnienie purevigra.com taking viagra with prozac

 644. Cciialiss ha dit:

  USA
  tadalafil from india no prescription cialis faq cialis

 645. Asking questions are truly good thing if you are
  not understanding anything totally, however this article presents pleasant
  understanding yet.

 646. cciialilsscom ha dit:

  Brand
  instructions for using cialis cialis 20mg pills cialis for ms

 647. Fevbhuppy ha dit:

  what does a generic viagra look like https://wowviaprice.com viagra expiration

 648. Cciialiss ha dit:

  Generic
  buy cialis in nz cciialiss lowest priced generic cialis

 649. Cciialiss ha dit:

  USA
  order cialis in uk cialis cialis explained

 650. Cciialiss ha dit:

  Generic
  buy cialis brand name cialis 20mg pills cialis dose inicial

 651. DevkGreaw ha dit:

  how long does 100mg of viagra last viagra patent expiration date canada but cheap generic viagra

 652. cciialilsscom ha dit:

  USA
  buy liquid cialis online no prescription cialis cialis low dose

 653. LeonardAdobe ha dit:

  mexicanas pornos pornos videos pornos porno wife swapping

 654. Cciialiss ha dit:

  Brand
  cialis interact drugs buy online cialis from us pharmacy

 655. JivhThove ha dit: