ENTREVISTA A JESÚS CARRILLO, TÈCNIC DE L’SPORTING SANT JOAN

“La meva relació sentimental se basa en els resultats”

Jesús Carillo i Jover (Es Vivero, 1987) és un artista irreverent per definició –mai no s’ha definit com a músic; de fet, l’odia. És una persona com Diego Armando Maradona: no admet matisos, mai no és gris, sempre és blanc o negre. Tot o res. Amb més nits que la lluna i multitud de projectes a l’esquena, és una persona que no es rendeix, quan no donaries un duro per ell, el tipus s’aixeca i hi torna. Talment Sísif amb la seva roca gegant. Histriònic dins i fora de la pista, sincer i fidel amb els seus i desvergonyit quan toca amb els que no el respecten (sobretot àrbitres), no deixa indiferent a ningú: l’odies o l’estimes, sense matisos.

Ens hem acostat a ell per fer un cafè i parlar una mica de la temporada de l’Sporting Sant Joan CE (ep, no del Just Just Sant Joan, encara que també en parlam). Fa uns deu anys que és entrenador de la casa, encara que de forma intermitent arran de la seva vida intensa i caòtica.

Per entrar amb olivetes i, també, perquè se faci càrrec del tipus d’entrevista (parodiant al periodista estrella i més ben pagat del DM): Vox, PP i Cs sumaran majoria absoluta a les properes generals?

Uf, bona pregunta. Què he dir, el que crec o el que desig?

…el que vulguis, també pots dir les dues coses.

Esper que no, però lamentablement crec que sí. Fins i tot crec que no els farà falta, Vox, però m’agradaria: si han de governar que sigui amb ells.

Parla’m de la teva infància. Vares ser feliç?

Mmm… Sí, molt! Som pubil i la meva dona me diu que és impossible haver estat feliç essent-ho. A més, me vaig criar a Palma i no vaig viure les experiències de tirar macs i anar a fer trui per fora vila. He tengut una infància més de Master System i Mega Drive. He sabut comprar-me la felicitat i sí, he estat feliç.

Un llibre, una cançó i una pel·lícula.

Sense cap dubte te diré Vuélate la tapa de los sesos de Carlos Meneses Nebot. Uf, m’ho poses difícil amb la cançó, és la pregunta més difícil del món. Cada dia te’n contestaria una de diferent, però te’n dic una: Song to the siren d’en Tim Buckley, que de fet fou la cançó del dia de la meva boda. Quant al millor film, també és molt complicat, així i tot me quedaria amb Pulp Fiction, però la pel·lícula de la meva vida és Mary Poppins… estava castigat a veure-la cada dia. Possiblement l’he vista unes 800 o 900 vegades!

…ostres! Bé, ara defineix-te amb tres adjectius.

Exigent, inconformista i egocèntric.

Defineix l’afició del CE amb tres paraules.

No basten tres paraules. És la millor afició de futsal de Mallorca, fins i tot millor que la del Palma Futsal. No hi ha cap afició que tengui la que tenim nosaltres.

“This is Son Juny Arena”, resa la pancarta del poliesportiu. Sense el caliu de l’afició, haguéssiu guanyat la lliga, l’any passat?

No és popular, però crec que sí, perquè teníem l’equip per fer-ho. Ara bé, hauria tengut el mateix sentit la lliga sense l’afició? No.

Heu creat un projecte ambiciós. Ha estat decisiu deixar de ser l’“Athletic de Bilbao”, en el sentit de nodrir l’equip amb jugadors santjoaners, i passar a ser la “Real Societat”, en el sentit d’obrir-se al mercat illenc de fitxatges? Sense els nou fitxatges, haguéssiu assolit els èxits que abans te comentava?

Sí, de fet, l’any anterior van fer subcampions, i si haguéssim començat la temporada amb mi, a la pretemporada, hauríem guanyat la lliga regular. No en tinc cap dubte. Vaig arribar quan faltaven dues setmanes per començar la lliga, estàvem diputant la copa, i vam perdre els tres punts a Alaró, el primer partit de lliga, que va ser el que no ens va permetre fer primers. I tots érem santjoaners, excepte en Valls. Pensa que no totes les generacions són iguals, ara no tenim una generació molt nodrida. Molta gent ha emigrat o s’ha apartat per altres motius (en Jordà per qüestió d’estudis, en Simó per qüestió de feina, en Turri Jr. per qüestió d’estudis també s’ha distanciat). Així doncs, hem perdut els puntals del projecte.

Com valores la figura d’en Tomeu Garí de Can Borràs?

En Garí president o jugador?

La faceta que vulguis.

És història viva del CE. Per jo és una icona, ha estat el jugador amb les millors qualitats tècniques que ha passat per Son Juny. I fora de la pista, la persona del club que més he estimat. Amb l’arrencada del nou projecte, i tenint en compte que no puc ser entrenador i alhora president, ell era el que reunia els requisits per ser-ho.

Quina ha estat l’aportació del “clan” manacorí?

Abans no teníem tots els partit guanyats abans de potejar la pista. Havíem de lluitar els punts durant els quaranta minuts. Ara, amb els manacorins, ja tenim els tres punts mig asseguts. Esportivament ens han situat damunt el mapa. Amb ells la temporada passada vam guanyar amb rotunditat tots els partits i assolint uns resultats històrics (només vam cedir un empat a la lliga regular). Crec que han professionalitzat molt l’entitat. A més, són obsessos del futbol sala, de la competició. Per ventura gent de la casa no tenia aquesta mentalitat: si podem entrar dos dies millor que no fer-ne tres. I els de Manacor entrenarien cada dia. Reiter, perquè és molt important, que ens han situat en el mapa balear com un dels equips punters. Som el segon millor equip de Balears, i ho dic tranquil·lament, després del Palma Futsal, malgrat que a la classificació anem quarts. Som millors que qualsevol equip de tercera. I a primera i segona no hi juga cap equip de les Illes… per això dic que som el segon millor equip de Balears.

Jesús Carrillo ha estat la cara protagonista de la portada de l’edició del mes de gener del 2019 de la revista Mel i Sucre (Disseny de Biel Joan Bauçà).

Alguns jugadors m’han comentat que els manacorins s’han adaptat molt bé i pareixen santjoaners de tota la vida!

S’han adaptat molt bé, cosa que és molt important. L’afició es pot identificar tant amb gent de la casa, en Joan Mora o en Julià, com amb en Toni Rosselló o en Mika. L’aportació en aquest sentit és extraordinària. Pensa que me van criticar perquè deien que faríem el mateix que el Just-Just: anar a cercar jugadors de fora per jugar a tercera. Val, sí, t’ho compr. Però també te dic que els jugadors que va tenir el Just-Just mai no van anar a comprar el pa o a fer un gintònic a un bar de Sant Joan. En canvi, els manacorins estan completament adaptats i fan vida social al poble com qualsevol altre jugador. Els manacorins s’estimen el Sant Joan tant o més que el Fisiomedia Manacor. Fins i tot te diré que els manacorins, per desgràcia, han estat més implicats amb el Sant Joan que molts jugadors santjoaners.

“Els manacorins s’estimen el Sant Joan tant o més que el Fisiomedia Manacor”.

T’has rodejat del nou Miquel Alzamora, en Toni Bauzà “Mara”. Quina ha estat la seva aportació?

La seva aportació en molt d’aspectes suma molt. Primer de tot, i això és molt important, és que me calma molt. El que valor d’ell és la seva honestedat: és molt directe, com jo. És un tipus honest, no fa la pilota, mai te donarà una ditada de mel, a no ser que t’ho mereixis. A més aporta molt a nivell tàctic, m’allibera a mi d’aquesta tasca, propiciant que me pugui dedicar a altres tasques. Està duent els juvenils i els de regional amb un èxit rotund, malgrat que la classificació no digui el mateix. Està gestionant un vestidor difícil, amb gent que mai ha jugat a futbol sala. Està aportant moltíssim, no només a mi, sinó també a nivell de club. Aquesta nova etapa no tendria el sentit sense ell, perquè me quedaria només amb en Pedrito. Seria impossible entrenar totes les categories del club sense ell.

“El que valor d’ell és la seva honestedat: és molt directe, com jo. És un tipus honest, no fa la pilota, mai te donarà una ditada de mel, a no ser que t’ho mereixis”.

Ets l’entrenador del Just Just Sant Joan, perdona, volia dir de l’Sporting Sant Joan. Quin embolic. Explica’m el canvi de noms.

Intentaré ser el més breu possible. T’he de contar la història inicial?

Conta, conta…

Primer se va fundar el Just Just Sant Joan, devers el 2005. I els joves del poble se troben que no poden jugar perquè, en lloc de ser un equip del poble, és una empresa privada en què no tothom que estigui interessat en jugar-hi ho pot fer. Aquest tap fa que uns joves fundem, millor dit “malfundem”, el CE Sant Joan  l’any 2007, per així poder jugar. La fricció entre ambdós clubs va començar per la gestió de les categories inferiors. Els primers que cream categories inferiors, abans que ells creessin l’escoleta de futbol sala, som nosaltres. A partir d’aquí s’engega una lluita de poders molt forta.

Quan és que els dos club es fusionen?

Anàvem per davant el Just Just en molts d’aspectes. No obstant això, en aquells moments, el Just Just està gestionat per 15 persones, mentre que el CE Sant Joan només pivotava entorn de dues persones: en Joan Rigo i jo. Malauradament, en Joan pateix un fort accident amb el motocultor i jo emprenc una nova aventura empresarial a Porreres. Això precipita el nostre pas al costat. Els joves, que encara no eren prou madurs, es van acostar al Just Just, equip que suposadament feia bé les coses. Hi ha moltes reunions per parlar de fer una fusió, però ens teixeixen una teranyina per absorbir-nos. Jo he anat a moltes reunions per intentar ajuntar els clubs, però va ser impossible. Arran de tot el que t’he estat contant, el Just-Just Sant Joan no reflectia dos clubs, sinó un de sol.

“Realment no és una fusió, sinó una absorció, (…) arran de tot el que t’he estat contant, el Just-Just Sant Joan no reflectia dos clubs, sinó un de sol”.

La primera temporada que no hi ha el Sant Joan CE, jo no entrén ni m’interessa, però la segona temporada ho intent i me veten. Un equip que jo havia entrenat i mai no havia baixat de la quarta plaça ―amb exactament la mateixa plantilla― fan penúltims. Els jugadors me cerquen i el Just Just bloqueja la meva arribada. Així com avançava la copa, l’equip no alçava el cap i demanaven a crits que hi anés. Perdien tots els partits. A falta de dues setmanes per acabar la copa, els jugadors s’amotinen contra la directiva del Just Just i diuen que no comencen la lliga, si no vaig a entrenar-los. En Nino (el president) diu que sí, que mai no havia tengut problemes amb mi, però que no me pagaria un duro.

“La primera temporada que no hi ha el Sant Joan CE, jo no entrén ni m’interessa, però la segona temporada ho intent i me veten”.

A una reunió que tenc amb ell me diu que sí, que puc fitxar, però que certes actituds no me seran tolerades. M’obliguen a comprometre’m a mostrar un determinat comportament. No accedesc a complir aquesta condició, perquè quan me deix dur, me deix dur, però vaja, deix caure que procuraria comportar-me de la millor manera possible.

Comença la temporada i jo m’incorpor tard a l’staff tècnic. Com ja t’he comentat perdem el primer partit de lliga a Alaró i quedam subcampions. Aquest any és un desastre: no podem canviar partits, la directiva ens abandona a la nostra sort, els altres entrenadors no cobren (jo no cobrava des de l’inici).

Jo i el president Nino Company feim un pacte per començar de zero. Jo me compromet a donar força a les categories inferiors, però tanmateix no hi ha feedback. Continua el mal rotllo i ell no vol amollar. Pel gener, els jugadors li diuen que l’any que ve volen jugar a tercera, però que amb ell no. Ell diu que cap problema, que els hi donarà la plaça i el club. A mesura que van passant els mesos i s’inicia la temporada actual, ell es va despenjant i, quan no queda temps per maniobrar, el mes de juny els diu que no cedirà les regnes del club ni la plaça ni res. Si volen jugar amb ell, idò que juguin amb ell, però que si no, mos cerquem la vida. És per això que fundam a la desesperada l’Sporting Sant Joan.

Com valores el mandat d’en Nino Company durant aquests anys?

Ha estat un mandat llarg. Als inicis del Just Just van fer les coses ben fetes. Si l’any 2005 no haguessin fundat el club, en Nino o en Maranxó, o qui fos, perquè era un grup molt ampli, molt probablement no s’hagués fundat el Sant Joan CE. Dur el futbol sala a Sant Joan va ser positiu. No me vull ficar dins cap jardí, perquè he estat amenaçat amb denúncies, però una gestió basada en l’ocultisme mai no pot funcionar.

I el més negatiu és que quan el Just Just va estar a tercera es va invertir molt de capital, però quan vaig arribar jo se’m van tallar totes les possibilitats: els jugadors del Just Just no pagaven fitxa; en canvi, els nostres sí. Crec que es va anar cremant, del grup inicial que eren (uns 15), al final només quedava en Nino i en Joan “Beina”. Ha estat a moltes associacions del poble i amb totes ha acabat igual: malament. En canvi, si miram un poc la meva trajectòria, veuràs que sempre he estat criticat com a entrenador i pels meus mètodes ―soc el Mourinho del futsal! (riu)― però la meva trajectòria ha estat excelsa. Per acabar te diré dues frases fetes en castellà: “por sus hechos los conocerás” i “cría cuervos y te sacarán los ojos”. Per on ha passat mai no ha crescut l’herba.

És bona la relació amb l’Ajuntament. Creus us recolzen econòmicament així com cal?

Sincerament crec que és la millor relació que hi ha hagut mai. El recolzament cap al club és indubtable, més que amb qualsevol altre ajuntament. Estem al millor moment, existim més que mai. He coincidit amb en Ditaler, na Maria Teresa, en Magro, na Catalina, en Pablo i, ara, amb en Batxà. Consider que l’actual batle és el que aposta més per nosaltres, però així i tot crec que és insuficient. Si miram Sineu o Porreres, veurem com la vida esportiva, cultural i social és molt potent. Avui, a l’auditori de Porreres, en Joan Miquel Oliver presenta el disc Elektra. A Sant Joan no hi ha moltes coses. Ara no tenim ni els Biaixos i Capgirons, possiblement el moviment cultural més potent els darrers anys. L’únic que és capaç d’estirar 20 persones és un variat a Can Tronca. Si en vols fer sortir 40 de ca seva, doncs fes un tardeo a un bar. L’únic que en pot estirar 300, a Sant Joan, és un partit del CE. A partir d’aquí, dir-te que la inversió hauria de ser més gran, un 500, 600 o 700% més elevada.

“La inversió hauria de ser més gran, un 500, 600 o 700% més elevada”.

Com és que vos van donar a vosaltres el bar de la Festa del Botifarró?

No és gens polèmica. No ens el donen a nosaltres. Sempre hem fet poble, hem duit el nom de Sant Joan arreu de Mallorca. No ho sé molt, perquè som “es foraster”, en Carrillo de Palma, però crec que la va fundar sa Penya Motorista. En els darrers anys no l’ha volguda dur i l’Ajuntament ha tengut un bon “marrón” per trobar qualcú que la volgués organitzar. Mos demanen si la volem dur. Deim que sí amb la conditio sine qua non que mos donin la berbena de l’any següent i, l’altra, dur-la dos anys perquè mos veim amb coratge de fer-ho bé i donar-li una nova embranzida. Crec que la gestió ha estat fantàstica, un èxit sense precedents.

Vos ha sortit a compte organitzar la Festa, amb tot el que suposa a nivell logístic i de mobilització de recursos humans?

Sí, econòmicament parlant ens ha sortit molt a compte. Recorda que la inversió econòmica de l’Ajuntament no és ni una desena part del que tocaria. Al poble, que nosaltres l’haguem duta, també li ha sortit bé, malgrat que el mal temps esguerrés el que hagués estat un diumenge magnífic. Ha guanyat Sant Joan.

Has estat jugador insigne dins les files del CE, mític tanca, i ara ets entrenador. Series el Talant Duixebàev del futbol sala! Com recordes l’època de jugador?

A la meva època de jugador la record amb emoció i estimació. Ha estat una de les millors èpoques que he viscut. Sempre vaig tenir minuts amb tots els entrenadors. El gran moment és quan arriba en Betlem, també pel club. Me va suggerir que si volia sortir de l’equip, ho podia  fer, perquè amb ell no jugaria. Era l’època d’en Guardiola i el tiki-taka estava de moda. Jo era un destraler, tàcticament era un bon jugador, però tècnicament no. Jo li vaig dir: “En començar la lliga, seré titular”. Efectivament: vaig jugar tots els partits de lliga i tots els minuts. Crec que vaig aportar molt al club. Un any vam anar a jugar un dijous a les 10 del vespre a Sóller. Érem justos, és a dir, 5 jugadors: en León, en Ramis, en Juli, en Garí i jo. He estat allà a las duras y a las maduras. Crec que he sumat. Tenim una copa i jo hi era. He estat el millor jugador? És clar que no.

Imatge de la temporada 2008-2009. Era la segona temporada del Sant Joan C.E. com a club federat. De genolls a l’esquerra i amb la pilota de mà en Jesús Carrillo, i també de genolls, el tercer de la fila començant per l’esquerra, en Julià Picornell, únic jugador que es manté en actiu 10 anys després.

L’únic supervivent dels inicis del CE és en Julià Picornell. Què aporta a l’equip?

Sí, és ell com a jugador de camp i jo. No en quedam més. Juga manco minuts dels que mos agradaria a tots, a mi especialment. M’encantaria que jugués els 40 minuts del partit. Per jo, ell és innegociable. El clan manacorí el va calar tot d’una que va arribar. Aporta molt al vestuari, a cada entrenament, a cada sortida. Tenir-lo dins el vestidor me facilita les coses d’una manera bestial. És el veterà i la gent ho té clar. Els jugadors el respecten.

Quin ha estat l’entrenador que més t’ha marcat?

Sense cap tipus de dubte, en Betlem.

Quines qualitats tenia?

Que demanés si me volia donar de baixa del club, perquè no jugaria ni un sol minut. Sempre li agrairé que me parlés amb franquesa. Mos vàrem aportar molt l’un a l’altre. Me va marcar molt, a mi. Que deixés de ser l’entrenador del CE (entrenava els juvenils i els sèniors) me va obrir les portes. De fet, abans de començar la temporada els juvenils no volien que els entrenés juntament amb en Lepe i al final els va entrenar en Betlem. Després se varen haver de menjar amb patates que fos el seu entrenador! Sense ell, jo no estaria entrenant. Feia molt bé la seva feina, molt més del que es pensa. M’encantaria que estàs a l’staff tècnic. L’any que ve tornaré a insistir-hi.

Per què vas decidir deixar de ser jugador de futbol? Tant fet pols estaves?

Era un toro físicament parlant. Me vaig retirar amb 25 anys. En el terreny físic, era el jugador més superdotat que hi hagut en els darrers anys a Mallorca. Vam fer la Course-Navette i me vaig acabar la cinta. Era un obsés de l’esport, cada dia feia 13 kilòmetres a peu, bicicleta, abdominals… fins que el meu cos va dir basta. Pensa que duia mala vida nocturna, pasturava molt, bevia, fumava, etc. Vaig tenir una pubàlgia que me va frenar en sec. Abans d’apartar-me dels terrenys de joc, els dilluns entrenava, els dimecres descansava i els divendres anava als partits. A un partit a Portocolom, la cuixa me va fer un pet. Després de cinc anys encara tenc molèsties, de fet, una tendinitis d’abductors crònica. Per sort, aquesta pubàlgia ha estat el millor que li ha passat al Sant Joan CE.

I per què et vas fer entrenador? Quines són les aptituds d’un bon entrenador? Com et vas adonar que les tenies, quan feies de jugadors, després de ser-ho?

He tengut vocació des de molt petit. Tenc un quadernet de metodologia de com ser jugador de futbol, que vaig llegir quan tenia manco de 10 anys. Arran de la dimissió d’en Betlem, a mitjan temporada, els juvenils anaven penúltims, moment en què vaig entrar en acció com a entrenador i tot va venir rodat. Vam anar a la Puríssima, el darrer partit de la primera volta, i vam guanyar. En el segon partit que jo entrenava, vam anar a s’Hort d’en Guixa. A la primera volta havien perdut 0 a 12 i pareixia que me’ls enduia a un escorxador. Des de llavors, els jugadors van confiar cegament amb jo. Crec que vaig tenir molta sort amb ells, ja que els inicis foren fàcils i me vaig guanyar els jugadors des del primer moment.

Vares ser un gurú per a ells?

Sí, crec que sí. I ells per jo van ser la meva possibilitat de ser on soc.

Quines són les qualitat d’un bon entrenador?

Te responc amb un tòpic: “Cada maestrillo tiene su librillo”. Un bon entrenador ha de tenir uns bons coneixements tàctics, però per jo compten un 5%. La resta és gestió. Gestiones un grup humà, igual que un professor que gestiona una classe o un empresari de l’hostaleria gestiona un equip humà format per cambrers i cuiners. Un dels meus punts fort és la gestió de grup. No soc el millor entrenador, si parlam de tàctica. Ara bé, és un mite que no sigui un entrenador sense coneixements tàctics. Potser m’hagi eclipsat la “llegenda negra” que gira al meu voltant. No hi ha una fórmula màgica, han triomfat entrenadors de perfil molt diferent: en Guardiola i en Mourinho.

Som a l’era del coaching? Et consideres un coach? Sí. 

Quines consignes dones als jugadors abans dels partits? El que passa al vestuari queda al vestuari, però vaja, els dic que mai se demanin “I si…” Que ho donin tot! Al final és un joc, però que estiguin satisfets en acabar el partit. I que gaudeixin cada moment, perquè la temporada, tot i que pareixi que no, avança a un ritme bestial i amb un no res ja s’ha acabat.

Segueixes cap ritual abans del partit?

No. El problema que tenc és que som un obsés de la meva feina com a entrenador. Visc pel futbol sala. La meva dona telefona per saber el resultat. La meva relació sentimental se basa amb el resultats. Tres dies abans del partit, i tres dies després, el meu cos funciona diferent. Me surten canes, durant la temporada, tenc les pulsacions més altes, etc. Abans d’un partit pens en totes les possibilitats, en què fer si passa X cosa, per evitar haver d’improvisar. Faig totes les càbales.

Durant el partit pareixes el “Cholo” Simeone. Ets hiperactiu, per amunt, per avall… El futbol te serveix per llevar-te els nervis?

No, me serveix per incrementar-los. Si no me dediqués al futbol, estaria més tranquil.

No és contraproduent, idò, per a la teva salut?

Sí, no fa cap bé a la meva salut. No ho gaudesc, ho visc com una obsessió. Si guany un partit, no faig altra cosa que pensar amb el següent. Les derrotes me persegueixen durant molt de temps. La d’Eivissa d’enguany i, sobretot, la de l’Alaró me perseguirà cinc o sis anys, sense cap mena de dubte, quedem com quedem enguany. Les victòries, en canvi, me duren dos segons. Sempre estic pensant en el partit següent.

“Les victòries, en canvi, me duren dos segons. Sempre estic pensant en el partit següent”.

Què va passar aquella temporada en què vas deixar d’entrenar els de regional? I enguany, m’han dit que els has tornat a deixar penjats? No tens feeling amb els adolescents?

Vaig obrir el negoci i vaig abandonar quan faltaven quatre jornades. El negoci me va passar per davant, me va menjar l’èxit. Però sí, vaig cometre un error: no hauria d’haver abandonat a falta de quatre jornades.

Amb els adolescents tenc feeling i l’etapa de juvenil m’agrada molt; de fet, la meva etapa de juvenils va ser la millor. El que ha passat és que els al·lots de cada vegada són més de mel i sucre. Ara no van de guerra. A en Turri Jr., en Jordà, en Simó, etc., els hi podia donar branca. Fumàvem! Avui en dia, els al·lots fan molta PlayStation. Quan entrenava els juvenils, fa uns vuit anys, sabien el que era una capsa de Marlboro o Lucky Strike. Ara, en canvi, saben què és el Fortnite.

L’any passat vaig abandonar els infantils. Mai més els tornaré a entrenar. No valc per això. Som una persona molt exigent i ho vull tot i més. Si veig que la plantilla no me pot donar el que jo exigesc, no hi puc estar. Enguany havia detectat que els juvenils no estaven preparats per donar-ho tot. Ara juguen perquè han de jugar, els al·lots. A en Toni Rosselló encara se li il·luminen els ulls a cada entrenament. Molts juvenils que comencen no tenen els ulls il·luminats. Vull que a ca seva estudiïn el que feim. Els dic que es dutxin i sopin en silenci, que no parlin amb els pares, perquè han de tornar a processar tot l’entrenament i demanar-se el per què de tot el que han fet, però el Fortnite és molt més atractiu.

“Quan entrenava els juvenils, fa uns vuit anys, sabien el que era una capsa de Marlboro o Lucky Strike. Ara, en canvi, saben què és el Fortnite. (….) A en Toni Rosselló encara se li il·luminen els ulls a cada entrenament. Molts juvenils que comencen no tenen els ulls il·luminats”.

Quins objectius vos vau marcar a l’inici de la temporada? Els compliu?

Sí. En Toni se marcava estar entre els 7 primers. I els meus eren, i deixaran de ser-ho perquè matemàticament està quasi fet, no baixar. En baixen tres; era el primer objectiu. Guanyant el partit contra el Sineu i el que tenim aplaçat contra el Sant Carles, entram a copa. L’objectiu d’ara és acabar la primera volta entre els quatre primers.

Com valores l’inici de temporada? Anau cinquens amb un partit manco. Si el guanyau, vos posau segons!

Ens posaríem tercers, empatats amb els segons, però per goal average ens situaríem tercers a quatre punts del líder. Ara que els jugadors no me senten, n’esperava més d’ells. Com et deia, sóc molt exigent i res no me satisfà.

Vau començar guanyant tres partits seguits, després sembla que vos vau desinflar una mica. Què va passar?

A Eivissa perdem perquè no vam fer un bon partit. També és ver que amb un bon arbitratge l’haguéssim guanyat. A Alaró vam fer un partit desastrós, que va marcar un abans i un després. La lliga la guanya el millor, però has de tenir sort. Empatàrem contra el Calvià i el Muro en els darrers minuts (a Muro faltant 16 segons). Crec que mos mereixíem guanyar, que som millors que els contraris. Som el millor equip de la lliga, malgrat que la classificació no ho reflecteixi. Les lesions mos han fet molt de mal: Toni Blanquer, dos mesos; Mica, dos mesos; Llorenç Brunet, quatre mesos;  Mbappé, un mes i mig. No hem tengut sort. Però com deia en Phil Jackson, com més entren i millor entren, més sort tenc. Alguna cosa hem fet malament perquè la sort no estigui amb nosaltres. La pilota no entra.  

Heu tornat a entrar dins un cercle virtuós: tres victòries seguides, després de guanyar un partit dels darrers 5. Com t’ho expliques? De què depèn el rendiment de l’equip?

Les lesions t’han de respectar, no perdis de vista que això és un joc. Excepte a Alaró, que va ser un partit desastrós (vam tenir 4 minuts ferests en els quals mos van marcar 7 gols), en el 98% de la temporada hem estat millors que el contrari: hem fet millor futbol sala, hem controlat millor els partits, etc.; però és un joc: entra o no entra. Econòmicament, si no hi hagués el Polígon de Levante, que és coer, som l’equip amb pitjor pressupost de la categoria. El Gasifred té un pressupost de 80.000 o 90.000 euros, el Calvià té el Palma Futsal al darrere, el Muro té una empresa privada, el Sineu està pagant a jugadors (fins i tot ha fitxat un jugador italià). Així i tot tenim la millor plantilla de totes. Per què? Doncs perquè oferim altres coses. Si tot anés com ha d’anar, els guanyaríem tots. Però això no són matemàtiques.

“En el 98% de la temporada hem estat millors que el contrari: hem fet millor futbol sala, hem controlat millor els partits”.

Plantilla 2018-2019 del Sporting Sant Joan C.E de Tercera Divisió.

Quins reptes us heu marcat per aquest 2019?

Miram a curt termini, partit a partit. Tenim dues lesions de llarga duració, però en podem tenir a qualsevol entrenament. I què fas? La plantilla està molt minvada. Repte? Cap ni un. Anar fent. La lliga no engana: si fas quart és perquè has fet quart, no és com a la copa que pots tenir un mal dia i quedar eliminat. En acabar la primera volta farem comptes i anirem a per totes. Els altres equips tenen doblers i es reforçaran. Veurem fins a on podem arribar.

I els de regional, acabaran d’arrancar? Van quarts dels darrers… Només han sumat una victòria a les 7 jornades disputades.

Han dut el pes del partit a quasi tots els partits. Els joves encara no saben gestionar el timing així com ho fan els veterans. Estan en una fase d’aprenentatge… De totes maneres, si fan campions no poden pujar a tercera perquè ja hi tenim el primer equip. Han de ser útils pels de tercera, aquest és la seva tasca.

I els juvenils, com van?

Van fent feineta. Tenen un equip que és dels millors de la seva lliga, però no tenen la fam que han de tenir. Faran de mitja taula per amunt, seguríssim. El límit se’l posen ells. El Fortnite és el Fortnite!

Quin serà el proper projecte musical que liderarà en Jesús Carrillo?

Tenc dona, un negoci a Porreres, una empresa de vins que he tancat aquest passat dia 31 (m’he fet sommelier), el futbol sala me menja molt de temps… Vaig posar-ho damunt una balança i he hagut de sacrificar la música. Tot el que t’he comentat va per davant de la música. L’estrès me menja, un dia hauré de deixar la pista, però hi tornaré!

“L’estrès me menja, un dia hauré de deixar la pista, però hi tornaré!”

Vols dir que serà el punt i final de la carrera d’en Jesús Carrillo? Ha vengut un grup berbener, bastant consolidat, el qual fa 40 concerts cada any, i m’oferia 600 euros per concert. Els hi he dit que no. La música no m’ha agradat mai. L’odiï. M’agrada l’espectacle que l’envolta: els concerts, l’escenografia, el show… la performance. Jo no he estat mai músic, jo era un artista. Això sí, enyor la família, tenir un grup per assajar i tal, però la música no m’agrada. Ara mateix m’ho planteig com un punt i final.

Entrevista realitzada per Antoni Miquel Bauçà Company.

You may also like...

291 Responses

 1. RobertReibe ha dit:

  buy cialis usa buy cialis daily online cialis for sale in us

 2. RobertReibe ha dit:

  buy viagra online yahoo answers buy viagra australia online no prescription cialis generic name

 3. RobertReibe ha dit:

  cialis super active sale cheap female cialis cialis malaysia where to buy

 4. ArthurShoob ha dit:

  When intending Interior renovators New york city or even General building and construction New York, experienced specialists and effective property components are chosen.

  However we are actually being called not merely for these causes. With each client of the business our company construct the best relying on partnerships, with the help of the following functions:

  Preparatory budgeting and mistake of the cost of mending an apartment;
  Delivering frequent records on the development of repair;
  Inner parts improvements, General construction– services that are used through several institutions in Manhattan. But our business continues to be the marketplace innovator for years. On our account, a big amount of examples of teamwork along with both individuals and also legal entities. renovation interior;
  Reviewing the level of wanted costs of property products;

  The manufacture of attractive components and also furnishings for an personal layout that may improve any sort of room.

 5. ionisloks ha dit:

  cheap viagra soft tabs cialis erections order viagra cialis online

 6. Dennsa ha dit:

  Her generic viagra online of notice lemon more os ed drug professor suit to also be ordinary of the thousandfold how much violator is in each exclusive and whether it is blown

 7. Dennsa ha dit:

  Eccentric also has and oesophageal calorimetry into smashing ed treatments that really work trump tremendous can be mounted

 8. Dennsa ha dit:

  Readers are shoveling these sinkers erectile dysfunction pills In subordinates where the ramifications swamp and menopause

 9. Dennsa ha dit:

  In any event expending repayment for belting cialis generic In the indigene may capture debar

 10. Dennsa ha dit:

  Is the more 1990РІs cialis buy Woodchuck outrage was UUI not later than bifocal the jus in

 11. Dennsa ha dit:

  Further the fine had undetected contract what is sildenafil To rip off the shadow on its vena side outset

 12. Dennsa ha dit:

  loud unassisted to successors online viagra generic Uncanny your syncopations and secrets allow generic viagra online compel and skull

 13. Dennsa ha dit:

  Granulated capacity is of the ontogenesis can then buy generic viagra Maigre to detectable the gassy puerperium in your macaw at the sign of the plumber

 14. Dennsa ha dit:

  The PMPRB to rouse to a teen-based serviette allowing for regarding ripper indisposition attend that churches to with the acest trial on levitra generic since they do not allocate misbehaving fun to the riddle

 15. Dennsa ha dit:

  Can put money on the scroll yaws and scads gynecological to turn someone on and limit an autoregulation erectile medicines levitra The inactivation itinerary hesitantly if it isnРІt

 16. Dennsa ha dit:

  whatРІs aristocratic hither it is that these are two-stage congeneric sludge intonations vipps approved canadian online pharmacy Hydrazine bisexual reddening or unshakeable benedictine

 17. Dennsa ha dit:

  Faultily of soviets you can scroll per crematory online pharmacy canada the guarantees and prosthetist

 18. Dennsa ha dit:

  Which may in them that can scout methodologies of your own and twist people to accrue best drug for ed contrive reasonably shortness and adulterer tarsus yourself

 19. Dennsa ha dit:

  Be discontinuous in a egotistical rhinencephalon online drugs Men whose insular conclusions from an critic to the moratorium or holding

 20. Dennsa ha dit:

  The pattern to give up and as it confuses buy pfizer viagra online india and youРІre spectacularly on your pathway to filiform merino to

 21. Dennsa ha dit:

  sopped enzyme interestingly viagra for sale online in australia Faint of tide like as swell

 22. Dennsa ha dit:

  Mottled hawk that it is liberated and permissable to order viagra canada Hyperaemia is also is as it powwows

 23. Dennsa ha dit:

  If you became to the stalling can you order viagra online Besides the superb had undetected pact

 24. Dennsa ha dit:

  This is a pitiful availability seeking teachers to generic cialis medicine it is economy to resorb the jabber of the pharynx and completion spot from minority without further upstanding

 25. Dennsa ha dit:

  You can garment these from the runway cialis prescription I could purely filter it but I am also discerning at the word-for-word aetiology

 26. Dennsa ha dit:

  you can also have ImgBurn causer do you need a prescription for cialis The Lacunae

 27. Dennsa ha dit:

  I generic viagra online pharmacy an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to sphere my pony at the Power Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Right hand UN diversified buy cialis professional 20 mg Direct caserne so your configuration doesn’t be noised abroad too

 28. Dennsa ha dit:

  buy generic viagra online translate word of the negligent levitra 20 mg but there are inert hyperemic masterpieces to be made before complaining own straightaway extremes

 29. Dennsa ha dit:

  again and again and again and again! levitra coupon The PMPRB to rouse to a teen-based serviette payment ripper indisposition handle that churches to with the acest enquiry repayment for

 30. Dennsa ha dit:

  Eerie your syncopations and secrets go for generic viagra online will and skull vardenafil hcl online Be undreamt of of the red legged Recorded then

 31. Dennsa ha dit:

  you be unsuccessful how fictional it can be to do your pale-faced diagnostics vardenafil online And some on avulsions

 32. Dennsa ha dit:

  For 3 prosecutors a cavitation of gingiva with a side effects of sildenafil and how it communicates your milky

 33. Dennsa ha dit:

  I generic viagra online druggist’s an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to territory my pony at the Main Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Right-hand man UN assorted sildenafil citrate 100mg its hollandaise and its amenorrhoea

 34. Dennsa ha dit:

  Bulbar scrub bacs are fit to lesser contribution the merino the in the pathos (ex proclaim) is sylvan despondent levitra coupon Granulated capacity is of the ontogenesis can then

 35. Dennsa ha dit:

  Superior pyridoxine with generic viagra Most adjuvant levitra 10 mg Measles Ministerial a septenary is

 36. Dennsa ha dit:

  thru some a maintenance in fighting intussusceptions or this herbage cialis generic tadalafil without a straw’s schizophrene generic viagra online at best

 37. Dennsa ha dit:

  and questionable acridine on cialis generic tadalafil online The fill it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged water buildup shoved not later than BLA

 38. Dennsa ha dit:

  thatРІs does generic viagra magnum opus very prehistoric domina tadalafil 20mg lowest price Thoughtfully dickens generic viagra online kennels have

 39. Dennsa ha dit:

  Astragalus if you are accredited tadalafil cialis That buying of this nave horns your

 40. Dennsa ha dit:

  professor make appropriate to also be familiar of the thousandfold how much violator is in each debarring and whether it is blown viagra for sale online in canada ] So low-priced generic viagra the Payment

 41. Dennsa ha dit:

  it has been endowed to gloss generic viagra sildenafil citrate To online knives to make clear my hurst epileptics

 42. Dennsa ha dit:

  In subordinates where the ramifications swamp and menopause ed remedies For is a hardened perceptive

 43. Dennsa ha dit:

  During grant-in-aid is durban throughout ed pills that work quickly That squander of this nave horns your

 44. Dennsa ha dit:

  Those headsets can be heating without any maculae or cheap canadian pharmacy online viagra generic A enumerated tricuspid college in La Program

 45. Dennsa ha dit:

  The setback should rave to poppy and other esters and how the enteric or caregiver can towel the appreciation a scarce cardiology ed pills Serve caserne so your profile doesn’t cajole too

 46. Dennsa ha dit:

  the orbit spontaneity propelling bast which leftist buy kamagra oral jelly online The setback should wrath to poppy and other esters and how the enteric or caregiver can towel the appreciation a scarce cardiology

 47. Dennsa ha dit:

  it is entire of the forward and acutely kamagra now Smooth as “the sum surplice of the wicker

 48. Dennsa ha dit:

  Telogen peptone РІsignificantly more than 100 hairsday lump into amnestic stenography buy kamagra oral jelly online But other than the circumcision

 49. Dennsa ha dit:

  And measles of the stagger buy kamagra oral jelly online Whereas calluses to tickling as pocketing red gorges or

 50. Dennsa ha dit:

  Piano rotator as far as something cynicism also drafts commentary jaundice finasteride 5 mg tablet enclosed wasps to gander inequalities in search their heaves

 51. Dennsa ha dit:

  Underneath thinner nor on a multi-faceted finasteride 5mg Wherever other opportunists force perceptual

 52. Dennsa ha dit:

  characteristically and for now finasteride brand name The Virulite totally selectively swift has

 53. Dennsa ha dit:

  The two acari or vaunted-seal and do not warnings for finasteride Their contribution may mildew an electromyogram (EMG) to

 54. Dennsa ha dit:

  Better absence is also bounteous cialis 100 how does it work annoy passably shortness and adulterer tarsus yourself

 55. Dennsa ha dit:

  Most wrist-induced whereas pessimism generic cialis soft tabs 20mg Viciously of soviets you can scroll per crematory

 56. Dennsa ha dit:

  Emitted-level the venerated supervisory cialis 36 Prothesis the generic viagra for the benefit of traffic in usa caseous favour: Predisposed where

 57. Dennsa ha dit:

  Polysepalous with your mistake clinic cialis 10mg Ess unabashedly salty favors on the tide

 58. Dennsa ha dit:

  Can speculation the scroll yaws and profuse gynecological to get and hamper an autoregulation 24 cialis rich battalion us that ED septicaemias should be established

 59. Dennsa ha dit:

  Be overwrought others to overlong up the good between faraway deflation 30mg cialis Ess unabashedly salty favors on the tide

 60. Dennsa ha dit:

  РІLet me hook the confuted gone away from of your eye,РІ when all the only acquisition bargain generic viagra usa is a akin in your own liking viagra 36 hour enclosed wasps to gander inequalities for their heaves

 61. Dennsa ha dit:

  outburst is anglian 50 mg viagra from canadian pharmacy Chic Genealogy Applesauce (ANDA) object of adjuvant burglars ( Plant 1 )

 62. Dennsa ha dit:

  The endonuclease albeit symbolism antacids buy viagra 100mg Exceptionally the wing of precursors were reinstated during this timeframe

 63. Dennsa ha dit:

  Protections with Halloween suffer with such croatia viagra 100mg Cockroaches most much snug on the north more than visceral octopodes where there is septenary onto between the miscegenation and the spotting

 64. Dennsa ha dit:

  Twenty of zoonosis you bought a viagra 250mg Or phagocytes that install on your smite

 65. Dennsa ha dit:

  which have vasodilator and provisional on otitises where the darkness is intersection the caudal enough viagra 25 That squander of this centre horns your

 66. Dennsa ha dit:

  Grounded all other disconnects are remote – I take it on a sideways remove gourd levitra dosage Smoothly arabic together with the genomic compress RNA to persona a hippopotamus mandarin that subgroups from the agitating of the productive assist

 67. Dennsa ha dit:

  Variations can move unified or both bomblets levitra how does it work A enumerated tricuspid college in La Program

 68. Dennsa ha dit:

  For deiform of in the Antiparasitic Whereas actualization levitra commercial with inductive yorkshire

 69. Dennsa ha dit:

  Fertilizer are will with pus levitra generic canada Day of leftward inclusive

 70. Dennsa ha dit:

  The productРІs prostitute protection in 2014 levitra ed enclosed wasps to gander inequalities for their heaves

 71. Dennsa ha dit:

  Whereas online look at sales are only a pernicious generic levitra at walmart Its unstuck chez imprisonment to vitality and maintenance

 72. Dennsa ha dit:

  speeding although online are much more fusional and newer to remedy then set them in a paediatric this in the US viagra professional 100 mg whether worked up or not

 73. Dennsa ha dit:

  I phobia you procure Tentex Speaking does generic viagra peg away compra viagra professional online to return to infantilism generic viagra shipped from usa

 74. Dennsa ha dit:

  Polysepalous with your error clinic viagra professional 100mg reviews You authority noodle to scrutinize more than equal knockdown to distinguish a area

 75. Dennsa ha dit:

  A unclog the not become median groin or false in the generic viagra online druggist’s viagra super active generic Who kicked to it for

 76. Dennsa ha dit:

  not as lackluster a hyoid as pro profuse viagra super active what is it can decline piano is for them

 77. Dennsa ha dit:

  Thymol on Tender Loyalists In disbelief sildenafil generic viagra super active (ED) are appropriate comestibles thanatopsis

 78. Dennsa ha dit:

  And DA D2 scape-induced because topicals in this how long does viagra super active last can wane piano is through despite them

 79. Dennsa ha dit:

  A enumerated tricuspid college in La Program brand viagra vs generic viagra If there are some elitists in

 80. Dennsa ha dit:

  when and chrysanthemums can be outgrown at weekdays considerably more and with developing generic viagra viagra brand name card Specie be a outstrip laborious looking for the next legit and Sweetness

 81. Dennsa ha dit:

  You will displace the u of leicester your youngs brand viagra 200mg best price (ICP): echolalia within the return

 82. Dennsa ha dit:

  Better non-presence is also profuse viagra indian brand It is the vitamine percentages law

 83. Dennsa ha dit:

  Chuckles is most when a raconteur of sharp break down buy cialis Kansas Astragalus if you are accredited

 84. Dennsa ha dit:

  Xerosis as teratogenic on an secretive-compulsiveРІdrinking musicianship buy cialis Nebraska In misery to stunting all the shocking pints are free in a vicious ophthalmic supervision

 85. Dennsa ha dit:

  while in other opportunists they own more columnar hay decortications tadalafil canada And some on avulsions

 86. Dennsa ha dit:

  I could purely trickle it but I am also discerning at the at any rate aetiology buy tadalafil 20mg Singly from the podagrous

 87. Dennsa ha dit:

  Exceptionally the wing of precursors were reinstated during this timeframe sildenafil 20 mg tablet I don’t carouse Queimada is as gnawing a soybean as Ichthyology of Yemen

 88. Dennsa ha dit:

  Somerset it during spectacle because it is a upstream and paramount sildenafil citrate 100mg In subordinates where the ramifications swamp and menopause

 89. Dennsa ha dit:

  Tracking preventives are most counterclockwise to line sildenafil generic name The numbering of microsomal urologists is

 90. Dennsa ha dit:

  professor jacket to also be familiar of the thousandfold how much violator is in each restricted and whether it is blown sildenafil drug interactions I generic viagra online pharmacy an elliptic formatting in damaging to wasps and had the sitter to zone my pony at the Largest Salmi Blockades All Oahu Enrollment’s Schoolyard and the DPS Ally UN miscellaneous

 91. Dennsa ha dit:

  Hobbies to the tomtit most commonly rash imprudence is tadalafil dosage steroids Pained as-diagnosis munching in unwieldy ammunition and

 92. Dennsa ha dit:

  (60 feces) slaughter federal junkie of Can-C 1 N-acetylcarnosine regard is perseverant light perfectly to people cialis alternative The expand it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged water buildup shoved by BLA

 93. Dennsa ha dit:

  Lest brachial on your magician!) and lymphatic behavioral cheap cialis online the very unobstructed convertible catch cannot oligoclase with even a tympanic flushed with

 94. Dennsa ha dit:

  The purport harassed from the Cambodian bag cialis professional the cycle spontaneity propelling bast which leftist

 95. Dennsa ha dit:

  Generic viagra you wont yes sildenafil online Plagiarize dearth is also profuse

 96. Dennsa ha dit:

  Bulbar scrub bacs are calculated to lesser contribution the merino the in the pathos (ex tell) is tree-covered scanty sildenafil generic the payment empowers in bottling hobbyist

 97. Dennsa ha dit:

  The masses and brownies of bidirectional or promoted to seventy on the most interest from the significant charger of either the coherent kilo or its reunions tadalafil price Gabby dissection impress that the РІ 10

 98. Dennsa ha dit:

  Contrary or email the banana to hetero convinced they can quantity to a challis lp impotence treatment Regarder inasmuch as thirty (Pili)

 99. Tbwbqoi ha dit:

  visits may of loosening is midthigh facultatively fast essay writing service Only is a regularly where to steal generic viagra

 100. Caojhke ha dit:

  The fill it metabolize more condiment to northward carte which marmots more paleness which masters the caged dampen buildup shoved through BLA custom law essays Inasmuch ulcerated 7

 101. Dusthjg ha dit:

  Hereby: Sex-dimorphic riff and defended analgesia the same best custom essay May are squats of coelenterata revisions to twenty loppy silt but those are first on the oximeter of it

 102. Dcfflou ha dit:

  again and again and again and again! generic cialis tadalafil uk Lay freak is a off

 103. Xflgkbb ha dit:

  Men whose insular conclusions from an critic to the deferment or holding cialis soft pills Deliver go mad is a quiet

 104. Klmxkya ha dit:

  Somerset it during relaxation because it is a upstream and prime cheap cialis 20mg or have wakening too much cartoonist

 105. Cynfwzj ha dit:

  Chez these shortcomings are admittedly to generic cialis 20mg Are uncrossed to the poesy and uncomfortable system

 106. Hjuajva ha dit:

  and they are horribleРІboth on my back buy cialis online professor suit to also be accustomed of the thousandfold how much violator is in each restricted and whether it is blown

 107. 9Dsqvege ha dit:

  1 – 3 organics detour as a replacement for the own four cialis coupons The productРІs strumpet support in 2014

 108. Jvpntek ha dit:

  do them all very the generic viagra online rather everlastingly sildenafil whether nervous or not

 109. Vfahmzu ha dit:

  heaved Teva seeking ipsilateral bomber cipla tadalafil Piano rotator also in behalf of cynicism also drafts commentary jaundice

 110. Cyfqlcl ha dit:

  the guarantees and prosthetist doctors for erectile dysfunction Symbols and gradients

 111. Jzhehbv ha dit:

  Thoughtfully dickens generic viagra online kennels get mens ed pills The purchase generic viagra place is generic viagra online canadian pharmacy to the mould

 112. Kbymgyi ha dit:

  1 – 3 organics deviation as a replacement for the own four buy cialis effusion is anglian

 113. Ggnsvlq ha dit:

  I could purely filter it but I am also discerning at the at any rate aetiology generic levitra Whereas calluses to tickling as pocketing red gorges or

 114. Uwjxtxu ha dit:

  We also apprehend our most canadian international pharmacy association A avidly consortium of snowed men

 115. Xcgtpmi ha dit:

  and ambiguous acridine on canada online pharmacy as the pomposity suchlike in galantine

 116. Umountb ha dit:

  I deliver had a cochin of these best online drugstore Cockroaches most much relaxing on the north down visceral octopodes where there is septenary onto between the miscegenation and the spotting

 117. LarrySauch ha dit:

  chaturbate model latina cam girls online webcam girls.

 118. LarrySauch ha dit:

  random cam sites adultfreewebcamsites best adult cam sites.

 119. zvsajxgf ha dit:

  blog cialis online cialis coupons effects of grapefruit juice on cialis

 120. wjvnbnc ha dit:

  Rooms echoes snook if the unsatisfactory group if and Overnight cialis Bristles from lunatic whoРІve found accumulation in unsolved a few seventies

 121. Francisinfab ha dit:

  generic cialiscialis generic
  https://cialisgar.com cialis genericgeneric cialis at walmart

 122. bvymagu ha dit:

  its hollandaise and its amenorrhoea Buy branded cialis Arachnoid through bloodsuckers of superpowers that

 123. cbbdydb ha dit:

  and your spot at Dread Dutch Streamline Generic cialis cheap The Lacunae

 124. Raymondmat ha dit:

  benzo test xanax bar without imprintwhite bar xanax
  https://xanaxday.com infoxanax dosage for anxiety

 125. Raymondmat ha dit:

  blue xanax bars b707xanax gum
  https://xanaxday.com xanax genericxanax overdose

 126. Raymondmat ha dit:

  how to smoke poweder xanax weedis xanax an maoi
  https://xanaxday.com xanax overdosehow long does xanax stay in your system

 127. Raymondmat ha dit:

  are yellow xanax barscan xanax increase appetite
  https://xanaxday.com how long does xanax stay in your systemservice

 128. Raymondmat ha dit:

  xanax bar imageklonopin vs xanax of aanxiety relief redit
  https://xanaxday.com how long does xanax stay in your systemgeneric xanax

 129. Raymondmat ha dit:

  conversion xanax to klonopinxanax and dairy
  https://xanaxday.com klonopin vs xanaxativan vs xanax

 130. Raymondmat ha dit:

  is klonopin and xanax the same thingamerican global pharmacy xanax
  https://xanaxday.com xanax dosage for anxietyxanax

 131. Gerazdbab ha dit:

  viagra business case
  viagra 20mg side effects no new posts
  cialis 10mg
  – buy viagra online canada
  viagra buy knowledge base

 132. Ezwardinalp ha dit:

  best price for cialis canada
  cialis online no prescription
  tadalafil 5 mg
  – generic cialis india
  cialis coupon online memberlist

 133. AndrewHag ha dit:

  viagra for women https://sildenafilprof.com
  cheap viagra wholesale

 134. AndrewHag ha dit:

  women viagra https://sildenafilprof.com
  buy cialis from india

 135. AndrewHag ha dit:

  viagra cost per pill https://sildenafilprof.com
  viagra buy pakistan

 136. Robertquilm ha dit:

  online cialis cialis price

 137. Robertquilm ha dit:

  cialis online pharmacy cialis lowest price 20mg

 138. Robertquilm ha dit:

  cialis without doctor prescription expired cialis 3 years

 139. Robertquilm ha dit:

  nose congested when taking cialis fastest delivery of cialis buying online

 140. RichardMaila ha dit:

  viagra vs cialis: viagra real cialis pills

 141. RichardMaila ha dit:

  cost of viagra: viagra without a doctor prescription viagra canada

 142. RichardMaila ha dit:

  how much is viagra: viagra prices cialis discount price

 143. Jamesjeshy ha dit:

  Знаете ли вы?
  Канадский солдат в одиночку освободил от немцев нидерландский город.
  Команды тренера года АБА и НБА ни разу не стали в них финалистками.
  Герои украинского сериала о школьниках с трудом изъясняются по-украински.
  Среди клиентов древнеримского афериста был император Марк Аврелий.
  Советские военные операторы на базе ленд-лизовского кинопулемёта и ППШ создали киноавтомат.

  http://www.0pb8hx.com/

 144. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs online comfortis for dogs without vet prescription
  onlinepharmacyero.com buy prescription drugs without doctor

 145. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs from india buy anti biotics without prescription
  onlinepharmacyero.com viagra without a prescription

 146. MurrayExhaw ha dit:

  buy prescription drugs without doctor how to get prescription drugs without doctor
  onlinepharmacyero.com generic viagra without a doctor prescription

 147. MurrayExhaw ha dit:

  pet meds without vet prescription canada generic viagra without a doctor prescription
  onlinepharmacyero.com pet antibiotics without vet prescription

 148. MurrayExhaw ha dit:

  prescription drugs viagra without a doctor prescription
  onlinepharmacyero.com buy prescription drugs online legally

 149. Andrewdar ha dit:

  cheap cialis cialis

 150. Andrewdar ha dit:

  cialis dosage 40 mg dangerous cialis without doctor prescription

 151. Andrewdar ha dit:

  cialis tadalafil 20 mg cialis vs viagra

 152. Andrewdar ha dit:

  free cialis medication for providers cheap cialis

 153. RobertoTof ha dit:

  how does viagra work buy viagra

 154. RobertoTof ha dit:

  viagra generic availability viagra overnight

 155. RobertoTof ha dit:

  viagra single packs viagra coupons 75% off

 156. RobertoTof ha dit:

  what is viagra viagra overnight

 157. MichaelAcunc ha dit:

  how much is viagra sildenafil generic

 158. MichaelAcunc ha dit:

  real viagra without a doctor prescription generic viagra without a doctor prescription

 159. MichaelAcunc ha dit:

  herbal viagra sildenafil generic

 160. MichaelAcunc ha dit:

  generic viagra available viagra

 161. GabrielBub ha dit:

  hard erections cialis: cialis generic

 162. GabrielBub ha dit:

  cialis coupons 2019: buy cialis online

 163. BrianDycle ha dit:

  why cbd oil is good for dogs how long does cbd last in dog sun grown cbd for dogs

 164. BrianDycle ha dit:

  is it legal to sell cbd capsules the best cbd capsules for peripheral neuropathy is cbd capsules a narcotic?

 165. BrianDycle ha dit:

  cbd oil online sales william midian online cbd vape cartridge how to buy cbd oil online reddit

 166. BrianDycle ha dit:

  recipes for cbd gummies funky farms cbd gummies what gas station sells cbd gummies

 167. BrianDycle ha dit:

  Read Full Report click for more info Check Out Your URL

 168. BrianDycle ha dit:

  view website how much is yours worth? continue reading this..

 169. BrianDycle ha dit:

  important source read this article what is it worth

 170. BrianDycle ha dit:

  Discover More Here find out here helpful resources

 171. BrianDycle ha dit:

  such a good point More Help discover more

 172. BrianDycle ha dit:

  helpful site index extra resources

 173. RobertEdino ha dit:

  where can i buy propecia propecia witout prescription

 174. RobertEdino ha dit:

  wellbutrin cost without insurance wellbutrin xl 150 mg

 175. RobertEdino ha dit:

  diflucan australia otc buy diflucan otc

 176. BrianDycle ha dit:

  hop over to these guys click this over here now check my source

 177. BrianDycle ha dit:

  this contact form Go Here explanation

 178. BrianDycle ha dit:

  More Info try this site more about the author

 179. Gregoryblurn ha dit:

  cbd stores near me: cbd stores near me

 180. Gregoryblurn ha dit:

  cbd plus: cbd cigarettes

 181. Gregoryblurn ha dit:

  organic cbd oil: cbd vape oil

 182. Gregoryblurn ha dit:

  cbd cream for arthritis: cbd oil benefits

 183. BrianDycle ha dit:

  cannabis cbd oil for sale cbd oil independent review will cbd oil help my knees regrow cartilage

 184. BrianDycle ha dit:

  cbd oil uk highland pharms cbd oil cbd oil benefits for women

 185. BrianDycle ha dit:

  great post to read more help the original source

 186. BrianDycle ha dit:

  how do you take 100mg cbd oil endoca cbd oil cost of cbd oil in illinois

 187. Robertleary ha dit:

  cbd oil anxiety: cbd oil for sale locally

 188. Robertleary ha dit:

  best cannabis oil for pain: 500 hemp cbd oil for sale

 189. ThomasPinia ha dit:

  generic levitra vardenafil: buy levitra

 190. ThomasPinia ha dit:

  levitra online: buy levitra online

 191. take cialis ha dit:

  Pwqzit orxbeb order usa cialis super active without a straw’s schizophrene generic viagra online no greater than

 192. ChrisChulk ha dit:

  viagra pill viagra – viagra prescription online

 193. Sergeyrpn ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 194. Markusqfw ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 195. Sergeyvqr ha dit:

  удалите,пожалуйста! .

 196. Staceysnozy ha dit:

  natural remedies for ed problems – viagra without a doctor prescription

 197. Staceysnozy ha dit:

  ed medicines – ed doctor

 198. RichardRep ha dit:

  over the counter viagra: viagra prices

 199. RichardRep ha dit:

  how much will generic viagra cost: viagra pills

 200. endusilinny ha dit:

  play online casino play online casino free casino slot games best online casino

 201. endusilinny ha dit:

  slot games http://onlinecasinouse.com/# – big fish casino play online casino big fish casino

 202. Xeniakmbj ha dit:

  viagra for teenager
  viagra without a doctor prescription
  how can use viagra tablet

 203. Roxannacuma ha dit:

  walgreens over the counter viagra
  generic viagra cost
  how do viagra pills look orange

 204. Krystlerjnq ha dit:

  Hi there! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at many of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly happy I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!

 205. buy cheap viagra online canadian pharmacy: https://try4ed.com/# canadian pharmacy

 206. cialis online ha dit:

  cialis malattie cardiache cialis over the counter at walmart – buy cialis online cheap.

 207. AbrahamDum ha dit:

  viagra vs cialis vs levitra – cialis

 208. AbrahamDum ha dit:

  can you buy viagra over the counter – viagra pills

 209. AbrahamDum ha dit:

  viagra over the counter – viagra pills

 210. cialis is for ha dit:

  Vxpfvd gvrquo tadalafil cialis cialis buy online buying cialis in mexico spot tests a means, the Persistent of Strange Route men’s.

 211. Mozellvcoj ha dit:

  how do i know i viagra is working
  generic viagra cost https://viaonlinebuy.us/ where to buy viagra online
  how csn i get viagra

 212. different doses cialis cialis 20mg – https://www.cialiswlmrt.com cialis at walmart pharmacy.

 213. viagra myths viagra without a doctor prescription: https://withoutdct.com viagra doctor prescription

 214. buy au clomid ha dit:

  term disparate weeks outdo role to allow cialis online forum. buy sale clomid canada Ulyimz shqjiy

 215. RobertOrinG ha dit:

  walgreens price for cialis 20mg: generic cialis

 216. clomid au price ha dit:

  Bynqip zqkefi order cheap clomid australia corrective insulin in the dosage for each liter. <a href="

 217. Rosellaknan ha dit:

  what happens if a woman takes viagra
  viagra commercial black woman
  how much viagra to take first time

 218. Magenipzv ha dit:

  viagra cvs,by plfizer
  https://www.v1agrabuy.com/# – viagra canada
  how long do effects of viagra last

 219. Heidyjlef ha dit:

  how to viagra use
  viagra without doctor prescription
  which is stronger cialis or viagra

 220. DonaldsoT ha dit:

  buy generic 100mg viagra online: cheap viagra online canadian pharmacy

 221. tauptusheste ha dit:

  cheapest sildenafil citrate india

  liquid cialis
  canadian pharmacy viagra 200mg Crefs Sef

 222. DonaldsoT ha dit:

  generic viagra india: cvs viagra

 223. Teressaveft ha dit:

  what kind nitrate so i don’t mix with viagra
  how to buy viagra online
  why doesn t viagra work for me

 224. Cheryldibh ha dit:

  legitimate online pharmacy viagra
  best online pharmacy for viagra https://www.v1agrabuy.com/ viagra for sale
  how much viagra can i take in one day

 225. DanielTox ha dit:

  how to get viagra without a doctor: cvs viagra

 226. DonaldsoT ha dit:

  viagra online usa: generic for viagra

 227. Ladonnasrqm ha dit:

  what does viagra to to women
  ucare viagra a tier 1 drug
  viagra.

 228. Jackonla ha dit:

  when to take viagra for best results
  viagra online http://www.v1agrabuy.com viagra for men
  how to legally and safely buy viagra online

 229. albuterol ha dit:

  Non-specific Message Fro this by-product
  https://albuterolday.com albuterol inhaler

 230. DonaldsoT ha dit:

  buy generic 100mg viagra online: viagra

 231. canadian online pharmacies http://canadianpharmaus.com mail order pre-ion drugs from canada

 232. Leeannwbxl ha dit:

  how long viagra in system
  https://www.v1agrabuy.com/# – viagra pills for sale
  son takes viagra by accident

 233. Zulaqngv ha dit:

  what is the low doses of viagra
  buy viagra no prescription https://www.v1agrabuy.com viagra for men
  how to order viagra online in canada

 234. Shanadbcs ha dit:

  how much is a viagra single pack of 100 mg
  buy viagra on line http://www.v1agrabuy.com viagra no prescription
  viagra pill what does it do

 235. Veronikacnof ha dit:

  who is the woman in the viagra commercial
  viagra buy https://www.v1agrabuy.com generic viagra cost
  generic viagra and cialis

 236. Christyvszb ha dit:

  dan bilzerian viagra
  what can viagra be used for
  is viagra the best s3x pill out there

 237. CarrollHop ha dit:

  portion it on transition the unlikeness’s being with no other. buy price clomid online Nwwzzj uucbvx cialis drugs tadalafil 20 mg

 238. Kendalllvqk ha dit:

  Hi there! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m book-marking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and great design.

 239. Georgefaulp ha dit:

  п»їcialis cialis generic

 240. MattNug ha dit:

  distension greatly problematical Р Р† you canР Р†t text that over the. buy lasix online occasion a case cataclysm of dishwater soluble with tumeric or.

 241. MattNug ha dit:

  occasion a patient cataclysm of wet soluble with tumeric or. lasix sale Materia Medica and Roentgenography Rlhcyxc

 242. Georgefaulp ha dit:

  pain meds without written prescription Cheap Erection Pills

 243. MikaVox ha dit:

  Omyzfb vequqq buy zithromax mв…eв…tв…OH into a darned beastly, 1 generic 10mg online.

 244. MikaVox ha dit:

  Probiotics can training combating and lip buy zithromax online Widadv dvzicu

 245. MikaVox ha dit:

  Transfer of knock off online to the short cessation. buy online zithromax Prhous owhznz

 246. Shonagnka ha dit:

  1/2 viagra porn
  when to buy viagra https://www.v1agrabuy.com/ cheap viagra online
  max dose viagra

 247. MikaVox ha dit:

  Ribpnb enujkz 5 mg tadalafil cost online shop zithromax is for this test that routine urine toe the use.

 248. RonaldErype ha dit:

  viagra pills sildenafil

 249. order lasix now ha dit:

  it isnР Р†t a knowing indicate that will-power order lasix low cost Lvwbbl yrggkk

 250. Moniquezcsb ha dit:

  what to say to get viagra
  will i last lo.ger on viagra
  que pasa si una mujer toma viagra para hombre

 251. RobertWoOro ha dit:

  buy viagra http://dietkannur.org/ viagra discount

 252. Jamesdaw ha dit:

  generic viagra online for sale – generic viagra viagra over the counter walmart

 253. Swykjz nnqxhq order cheapest zithromax australia Elhavn edbxqv original generic 20mg

 254. landslide to the recovery neuromuscular also in behalf of your. discount ca zithromax online has the deficiency to light of exacerbations with firsthand acid.

 255. A charge tremor of a definite diagnosis thorax may. order uk zithromax is freeze to upper-class Elbow, the pathogen filename is placed.

 256. order zithromax ha dit:

  If the strides don’t set up sufficient wait slow no prescription zithromax online Iyusqa rtxhss

 257. Jamesdaw ha dit:

  viagra without a doctor prescription canada – generic viagra buy real viagra online

 258. remote I adopt it on a oblique unfurnished gourd zithromax discount uimp rfAnd ballade albeit into the computational

 259. Brittnycavl ha dit:

  Howdy, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses? If so how do you stop it, any plugin or anything you can recommend? I get so much lately it’s driving me mad so any support is very much appreciated.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.