FRANCESC MESTRE ÉS INVESTIT NOU BATLE DE SANT JOAN

 

Aquest dissabte, dia 11 de març, ha tengut lloc la sessió plenària extraordinària que ha permès a Francesc Mestre esser investit nou batle de Sant Joan, complint amb el guió que subscriviren el PP i el PI al pacte de governabilitat signat a Consolació. En el primer punt de l’ordre del dia el batle sortint, Pablo Pascual, ha presentat la seva renúncia a la batlia i, malgrat haver dit que no oferiria un resum de tot el que s’ha fet, ha intentat sintetitzar l’any i nou mesos de batlia. Després de justificar que no ha pogut fer tot el que desitjava arran de la limitació temporal del seu mandat, Pascual ha emfasitzat que la seva obra de govern ha pivotat sobre la transparència i el sanejament econòmic de la institució municipal. Amb tot, ha assegurat que continuarà treballant en les tasques que manquen incompletes, ja que a partir d’ara serà el tinent batle i el regidor de cultura. Així mateix, ha afirmat que el principal handicap que ha hagut d’afrontar és el contenciós administratiu que l’Ajuntament ha interposat al Consell Insular de Mallorca. Finalment, ha donat les gràcies a en Francesc Mestre pel seu suport; als regidors del PI i del seu partit; la seva família política; la seva dona; el PP balear, que en tot moment li ha mostrat el seu suport; personal de l’Ajuntament; regidors de l’oposició; etc.

 

Abans de passar a les votacions, els portaveus de les agrupacions polítiques a l’oposició – AxSJ i PSIB-PSOE- han tengut l’oportunitat de valorar l’any i nou mesos de mandat. Pedro Galmés (AxSJ) s’ha mostrat molt crític envers la gestió de l’equip de govern. Galmés, a més de considerar que era un pacte de govern contra la força més votada ( AxSJ), ha detectat una manca de cohesió entre les dues formacions que configuren el govern municipal. Llavors, ha passat a llegir un decàleg sobre les mancances i els errors―a parer seu―en la gestió per part de l’Ajuntament: les privatitzacions dels serveis del cementiri i del poliesportiu (el seu cost s’ha multiplicat per dos); la pèrdua de la Festa des Botifarró; el desencert a l’hora d’escollir el lloc del nou centre sanitari; que s’hagin fet concessions d’obres a l’empresa on hi treballa el mateix president de la junta local el PI (ha facturat 175.000 euros per una obra i, si no hi ha res de nou, s’espera que realitzi dos projectes valorats en 160.000 euros). El punt més coent en la narració de Galmés ha estat quan ha tornat a fer referència a la contractació de l’auxiliar administrativa i al nepotisme. Ha tornat a recalcar que, a banda de considerar la plaça innecessària, creu inexplicable la prolongació de 3 mesos al contracte que li féu el SOIB ( 6 mesos), fet que va propiciar, a parer seu, que guanyés la plaça on s’hi presentaven 92 persones. Per altra banda, Josep Bauçà, també de l’AxSJ, en la seva intervenció de coportaveu de l’AXSJ ha agraït la feina feta per Pablo Pascual. També ha emfasitzat que, per damunt les discrepàncies ideològiques, el que realment pesa és l’amistat teixida entre les persones dels diferents partits. A continuació, Pep Bauzà ( PSIB-PSOE) ha recalcat el seu descontentament pels pressupostos d’aquest any, ja que els considera del tot insuficients. Finalment, Francesc Mestre ( PI) ha destacat la capacitat d’en Pablo per aguantar les crítiques. També ha recordat una anècdota del dia en què firmaren el pacte de Consolació. Pascual li digué ” I Dilluns, què he de fer?”. Mestre li respongué: ” Has de fer lo mateix que faries a ca teva”.

 

Arribats al punt de les votacions per escollir el nou batle, hem de destacar que es presentaren dos candidats: en Francesc Mestre i en Pedro Galmés (aquest últim recordà que el seu partit era la llista més votada). Amb 6 vots favorables, Mestre ha estat escollit nou batle. Després de fer el jurament de lleialtat a la Constitució, s’ha procedit a fer el canvi de vara. A continuació, el flamant nou batle ha donat la paraula als portaveus: Josep Bauzà ( PSIB-PSOE) s’ha ofert a col·laborar amb l’equip de govern, sempre que els interessos partidistes estiguin supeditats als generals. Per la seva banda, Pascual ( PP) li ha regalat un ”t’ho mereixes”.

 

Finalment, Mestre ha pres la paraula i ha agraït tot el suport que li ha mostrat el PI; la seva família; Pablo Pascual; els regidors del PP i del mateix PI, així com l’ajuda d’en Josep Bauzà ( PSIB-PSOE) a l’hora de tirar endavant la construcció del nou centre sanitari i de l’escoleta la Casa de Cultura. També ha tengut bones paraules pels treballadors de l’Ajuntament i pels membres més actius del PI de Sant Joan. Ja per acabar, ha fet quatre pinzellades de la ”legislatura sense fissures”: la realització d’obra pública ( Casa de Cultura, centre sanitari, sales del cementiri, millora dels carrers i de la xarxa municipal d’aigua, etc.) i la promoció turística de Sant Joan ( no a curt termini, sinó a llarg). Mestre ha posat la cirereta al pastís amb el crit de ”Amunt Sant Joan! Visca Sant Joan”.

 

LA DADA

Biel Company, santjoaner i candidat a presidir el PP balear, no ha assistit al relleu a la batllia. En canvi, el seu màxim rival, José Ramón Bauzá sí que ho ha fet. Recordem que Pablo Pascual és un coordinador de la Part Forana de la candidatura de Bauzá. Sospitam que Company ―malgrat haver-hi representants afins a la seva candidatura―  s’absentà per la incomoditat de  trobar-se cara a cara amb Bauzá. No oblidem la difícil tessitura per la que passa el PP balear, profundament dividit i amb retrets de deslleialtats, traïcions i joc brut per part d’ambdues parts.

 

D’esquerra a dreta: Partidaris del ‘’sector companyista’’ no es perderen l’acte: Jeroni Salom, Sebastià Segreras i Llorenç Galmés, juntament a José Ramón Bauzá ( soci d’Ana María Aguiló) i destacats membres del PI com en Jaume Font, Josep Melià, Maria Antònia Sureda i Xisca Mora.

You may also like...