El poble de Sant Joan, totalment incomunicat

Aquest migdia, tots els accessos a Sant Joan han quedat oficialment tallats a la circulació. Les pluges caigudes durant les darreres hores han estat, mai més ben dit, “la gota que ha fet vessar el tassó”.

Després de les abundants pluges de mitjan desembre, les reserves hídriques i aqüífers estan més que saturats. A aquest fet, se li ha sumat el mal temps que ha fet al llarg d’aquesta setmana, i especialment, les incessables pluges de les darreres hores. Tot plegat, ha conduït a què ara mateix totes les vies possibles per entrar a Sant Joan estiguin restringides i el poble estigui incomunicat. Les imatges de les inundacions al camp són realment espectaculars i la major part dels torrents es troben desbordats.

Mapa de carreteres tallades (Dissabte, 14.00h)

Amb aquesta situació, les autoritats recomanen evitar els desplaçaments que impliquin agafar vehicles, i més tenint en compte la gran quantitat de carreteres tallades. En cas d’emergència, l’Ajuntament ha anunciat que s’ha de telefonar a l’112.

Durant les darreres hores, l’112 ha hagut d’atendre 119 incidències a Mallorca. Com d’anècdota, ahir la brigada municipal va haver d’acudir a resoldre una emergència a fora vila, però en l’intent, la brigada també quedà aïllada, i van haver de ser finalment els bombers qui acudissin al rescat.

A causa del mal temps, també s’han vist afectats diversos esdeveniments programats per aquest cap de setmana. D’una banda, el partit de futbol sala que s’havia de disputar avui a les 16.00h a Son Juny i que enfrontava els sèniors del Just-Just Sant Joan contra l’Andratx ha quedat ajornat pel mes de febrer, per la impossibilitat de l’equip rival d’arribar al poble a causa de la situació. D’altra banda, les beneïdes de Sant Antoni, que en principi s’havien de celebrar dimarts 17, dia de Sant Antoni, i que quedaren ajornades per aquest diumenge, també s’han suspès definitivament, fins l’any que ve. A més, el fogueró de l’Escola Son Juny, que s’havia de celebrar ahir divendres també s’ha ajornat a dia 3 de febrer.

Es curiós com aquesta situació contrasta totalment amb la de l’any passat, que començàrem l’any amb situació de sequera preocupant. Enguany, tot el contrari. Feia molts anys que un temporal d’aquestes dimensions no afectava a Sant Joan, i sembla que el mal temps podria seguir encara uns quants dies més.

AQUÍ EL COMUNICAT SOBRE LA SITUACIÓ A LES CARRETERES:

Per ordre de la Direcció General d’Emergències i Interior i el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca s’ha decidit restringir la circulació de vehicles a les carreteras secundaries del municipis de Montuiri, Algaida, Sineu, Lloret, Vilafranca, Felanitx, Porreres i Sant Joan.

Informam a tots els usuaris de les carreteras afectades evitar fer desplaçaments i només es permetrà la circulació de vehicles d’emergencies.

En quests moments les carreteres que están tancades al trànsit són:

• MA-11A COLL DE SOLLER KM 17 AL 27
• MA-5030 DE MONTUIRI A PORRERES KM 4.6 AL 6.2
• MA-6040 CAMPOS A LA COLONIA KM 0 AL 7
• MA-3130 ALGAIDA PINA ALTURA PONT RESTAURANT CAN MATEU
• MA-6031 DE CAMPOS AL PALMER DEL KM 0 AL 5.58
• MA-5110 DE FELANITX A ROTONDA VILAFRANCA DEL KM 0 AL 12.2
• MA-5017 DE RANDA A MONTUIRI
• MA-5018 RANDA A CURA
• MA-3131 D’ALGAIDA A SANT JOAN FINS CONFLUÈNCIA 3201
• MA-3232 DE SINEU A SANT JOAN
• MA-3300 DE SINEU A PETRA

 

 

GALERIA D’IMATGES: Es Pla de Ses Veles, talment un llac (aportació imatge, Jaume Mas Roig); la majoria de carreteres secundàries i camins de fora vila inaccessibles; la carretera Sineu-Sant Joan, tallada (imatges que circulen per Whatsapp)

You may also like...