Agenda Cultural Setembre 2016

El mes de setembre sempre ha estat un mes de ressaca pels santjoaners (i pels no santjoaners). Sempre m’ha semblat que quan ha acabat la verbena de la nit del 28 d’agost, l’estiu està vist per sentència. Dia 29 d’agost és un dia de ressaca i de reflexió, almanco per jo, moment de fer un poc de recapitulació i valoració de l’estiu. És cert que setembre encara pot ser un mes de calorades i de Sol, que encara queden algunes verbenes i els estudiants gaudeixen de les dues darreres setmanes de vacances, però ja no és el mateix. Al cap i a la fi, setembre és un mes de tornada a la rutina per gairebé tothom.

Record que fa uns anys m’agradava escoltar Wake me up when September ends (Desperta’m quan acabi setembre) de Green Day quan arribava aquesta època. És cert que l’autor de la cançó no la va escriure per cap dels fets mencionats anteriorment, ni per la més que famosa síndrome de la depressió postvacacional, ni pel final de les festes de Sant Joan, però d’alguna manera pot ajustar-se un poc a aquesta sensació de final d’una època de l’any i tot el que això comporta. Però vaja, tampoc n’hem de fer un gra massa. Jo encara no conec ningú que hagi finat a causa d’aquesta síndrome. Perquè no vos adormiu aquest setembre i agafeu forces per afrontar aquesta transició estiu-tardor, aquí us presentam l’agenda cultural.

Dijous, 1 de setembre de 2016. HortellaFest, 23’00h
HortellaFest no amolla encara aquest mes de setembre. Per entrar amb bon peu al nou mes, dia 1, el reggae funk de Calee i Jamily Band tornarà per segon any consecutiu a l’escenari d’Hortella per animar als més melancòlics i recordar que l’estiu encara no ha acabat del tot. Kaparoots, un dels grups de reggea més destacats de l’escena mallorquina, també posarà la seva part a la festa.

 

Divendres, 2 de setembre de 2016.

Rondalles verdes, rondalles pecadores, rondalles brutes, fragments, retalls i bocins dels nostres contes més populars recollits per Mossèn Alcover i servits en clau d’humor polissó, subtil i tal vegada un poc grosser per Toni Gomila i Catalina Florit que sense prejudicis ni preconceptes afloren i desfloren rondalles, folkloren i desfolkloren, cullen i despullen, fiquen i desmitifiquen, menteixen i desmenteixen, i sobretot juguen i es diverteixen amb tota casta de vicis, pecats, verdors i brutors presents en la cultura popular de transmissió oral. Una creació col•lectiva de Toni Gomila, Catalina Florit i Joan Miquel.

Entrada: 14 € (anticipada 12€)
RESERVA D’ENTRADES:
info@fundaciocasamuseu.cat Amb tast de cerveses d’es Pla (02/09)
Lloc: Santuari de Consolació (Sant Joan)
Organitzat: Casa Pare Ginard. Museu de la Paraula

pecattum

Toni Gomila trapitjarà de nou Sant Joan després de venir amb Acorar, ara amb Peccatum

 

Dijous, 8 de setemebre de 2016. HortellaFest, 23’00h

Vespre de rock a Hortella. En el penúltim dia d’aquesta segona edició tendran el gust de tocar a Hortella els Indigests i Nolo. Els primers gairebé no necessiten presentació. Són un dels millors grups de versions de rock dels 70s i 80s que podem trobar per Mallorca. Per això, serà la segona vegada que els podrem trobar aquest estiu a Hortella. També hi haurà Nolo, un grup format al 2005 i que s’identifica amb el gènere del rock (o hard rock) “simpàtic”.

Divendres, 16 de setembre de 2016. HortellaFest, 23’00h

Darrer dia d’HortellaFest d’aquest estiu 2016. Per entrar amb força a la segona quinzena de setembre i trencar amb la melancolia de l’estiu, Hortella proposa un vespre de punk. Hi podrem trobar els Menets de Cordeta. Si encara no sabeu qui són, pot ser tota una sorpresa descobrir que coneixeu de primera mà a alguns integrants d’aquest grup. A més, hi haurà els Ramonikos, un grup de tribut als Ramones. Finalment, per tancar la nit, Dr Magneto en farà de les seves per posar punt final a HortellaFest 2016.

You may also like...